![]() |
Re: HipHop Produkcija i mix
Quote:
pa da , ali ovo sto sam ti predlozio .... kosta manje od 250 e ..... ipak treba sebi da obezbedis neki minimum ..... ako hoces kako tako da radis Pozdrav |
Poslusaj Maxa. Za pocetak bar SB Live.. To ne bi trebalo da je skuplje od 10-15 eura.
|
OK, uzet cu tu kartu, mislio sam da je skuplje to...
Onda, sa kojim pluginima raditi produkciju? Kojom procedurom i redoslijedom, znam da ne moze to sablonski bas ici, ali eto otprilike da vidim sta se koristi... Kako podesiti dobar omjer vokal-beat? pokusavao sam par puta, nekada je pretih, nekada preglasan vokal, nikako u sredinu :) i nekako mi zvuci kao da nesto fali svaki put kad uradim produkciju, nekako tanko zvuci, cime to "podebljat" |
Imam priliku uzet ovu zvucnu: Sound Card SC-5200 5.1 PCI
pa moze li posluzit? |
"Kako da Trabantom postignem brzinu od 140km/h?" - Nikako! Kupis auto koji to fizicki moze. Isto je tako sa tvojom opremom. Max ti je lepo naveo "minimum koji radi" i kosta sve zajedno, novo 200e (sb live nema nov, ali kosta 15-20e polovan).
|
Meni je drago sto nisam imao pojma za ovaj forum kada sam pocinjao da se bavim muzikom, pa sam lepo cackao i sam provaljivao sta i kako.. Danas svi misle da sednes, upalis komp par puta i mozes da dobijes "pristojan" zvuk. E pa ne ide to tako... A i suvise je apstraktna ova delatnost da se to moze tek tako rechima objasniti (stavis malo eq, prelijes kompresorom, sve to renderujes pola sata i da vidis...):banghead:
|
Quote:
|
@spow, dobrodosao na forum..
i ne zaboravi koristiti opciju search:) |
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12146
procitaj prvo tutorijale, poslao sam ti ja jos neke na PM |
All times are GMT +1. The time now is 07:57 PM. |