![]() |
Re: preporucite malo "sadrzajniji" minimal
ajde sta se pravite loodi...?i zna se da je covek mislio na...emocionalno inteligentije i sadrzajnije trekove...
moj savet je da pratis cocoon label..ili playhouse npr... a od izvodjca toplo preporucujem gui boratto-a, ili starije radove loco dice-a... |
"malo sadrzajniji" minimal se moze dobiti
mixanjem "nesadrzajnijeg" minimala...... (naravno sa smislom, itd...) neki od aktuelnih izvodjaca/producenata: pig n dan, dandy & ugo, adrea roma, oliver kloetzki, adam proll, boris brejcha...... uglavnom zavisi od izdanja do izdanja koliko im je "sadrzajna" muzika, a zavisi i kakav to sadrzajniji minimal trazish? mozda neki progresiv aranzman sa semplovima minimala... :confused: ja znam da nakon vishesatnog slushanja Murcof-a svaki noviji singl je "veoma sdrzajan" :grin: :rotfl: :grin: ...uglavnom, shto vishe muzike odslushash, postojace vishe toga shto ce ti se svideti, samo polako, daj minimalu malo vremena da ti udje pod kosti... mada, licno i ja imam problema s' tim, ali znam da je prave numere tesko naci, a vremenom to postaje lakshe, veruj mi :wink: pozZ |
Minimal klasifikacije su mi uvijek bile zbunjujuće. Koliko stvar mora biti 'minimalna' da bude minimal...:confused: Kada to prestaje biti...? Sve mi to jako neodređeno zvuči, a pratiti dogovorne standarde scene i klasifikacije postaje sve teže:banghead: , a i čemo sve to...
Mrzim -izme i etiketiranja! Najglupla etiketa mi je IDM:mad: Novinari i fanovi nemaju drugog posla nego izmišljati ovakve gluposti... |
minimal su izmislili oni DJ koji ama bas nemogu da ubodu i sloze vise od jedne note!:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Ne postoje podžanrovi minimala.
Minimal je zapravo podžanr techna. Ili: Minimal je zapravo "razguljeni" techno. Sav techno je minimalizam,ali u minimalu je "najtehniskiji". Za pokretača ovog topica:ostavi se techna i poslušaj šta od kvalitetne elektronske plesne muzike:hardtrance,psytrance...ali onaj pravi psytrance,ne onaj psytrance - ne znam kako se tačno zove podstil - koji je zapravo techno produciran psytrance perkusijama i synth patchevima. |
Quote:
http://www.box.net/shared/vh7c800xgl#wombat_clip |
Quote:
Poslusaj bilo sta od Cevin Key-a i sve ce ti biti jasno... Plateau je samo delic njegove maga produktivnosti (80-ih i 90-ih je pravio i po 3 albuma), a stoji iza: Skiny Puppy, Download, Plateau, Doubting Thomas, Tear Garten, Cevin Key... |
Drone zapravo pripada ambijentalnoj porodici žanrova,nema techno dronea.
|
All times are GMT +1. The time now is 12:39 AM. |