Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   preporucite malo "sadrzajniji" minimal (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24638)

submaster 28-10-2008 12:52 AM

Re: preporucite malo "sadrzajniji" minimal

ajde sta se pravite loodi...?i zna se da je covek mislio na...emocionalno inteligentije i sadrzajnije trekove...
moj savet je da pratis cocoon label..ili playhouse npr...
a od izvodjca toplo preporucujem gui boratto-a, ili starije radove loco dice-a...

kixns 28-10-2008 01:52 AM

"malo sadrzajniji" minimal se moze dobiti
mixanjem "nesadrzajnijeg" minimala......
(naravno sa smislom, itd...)

neki od aktuelnih izvodjaca/producenata:
pig n dan, dandy & ugo, adrea roma, oliver kloetzki, adam proll, boris brejcha......

uglavnom zavisi od izdanja do izdanja koliko im je "sadrzajna" muzika, a zavisi i kakav to sadrzajniji minimal trazish?
mozda neki progresiv aranzman sa semplovima minimala... :confused:

ja znam da nakon vishesatnog slushanja Murcof-a svaki noviji singl je "veoma sdrzajan" :grin: :rotfl: :grin:

...uglavnom, shto vishe muzike odslushash, postojace vishe toga shto ce ti se svideti, samo polako, daj minimalu malo vremena da ti udje pod kosti...

mada, licno i ja imam problema s' tim, ali znam da je prave numere tesko naci, a vremenom to postaje lakshe, veruj mi :wink:

pozZ

scope 28-10-2008 06:16 PM

Minimal klasifikacije su mi uvijek bile zbunjujuće. Koliko stvar mora biti 'minimalna' da bude minimal...:confused: Kada to prestaje biti...? Sve mi to jako neodređeno zvuči, a pratiti dogovorne standarde scene i klasifikacije postaje sve teže:banghead: , a i čemo sve to...
Mrzim -izme i etiketiranja! Najglupla etiketa mi je IDM:mad: Novinari i fanovi nemaju drugog posla nego izmišljati ovakve gluposti...

DaBear 28-10-2008 06:43 PM

minimal su izmislili oni DJ koji ama bas nemogu da ubodu i sloze vise od jedne note!:D

silicon science 28-10-2008 07:23 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 222925)
minimal su izmislili oni DJ koji ama bas nemogu da ubodu i sloze vise od jedne note!:D

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

kruko 29-10-2008 12:23 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 220011)
"PLATEAU". Nije "Minimal" i nije zanrovski svrstan ali poslusaj

dron?

R A V E N 07-11-2008 09:22 PM

Ne postoje podžanrovi minimala.

Minimal je zapravo podžanr techna.

Ili:

Minimal je zapravo "razguljeni" techno.

Sav techno je minimalizam,ali u minimalu je "najtehniskiji".

Za pokretača ovog topica:ostavi se techna i poslušaj šta od kvalitetne elektronske plesne muzike:hardtrance,psytrance...ali onaj pravi psytrance,ne onaj psytrance - ne znam kako se tačno zove podstil - koji je zapravo techno produciran psytrance perkusijama i synth patchevima.

ThePopa 10-11-2008 12:14 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 222925)

al zato imaju para za monitore. vidi kako bass sjedi na kicku
http://www.box.net/shared/vh7c800xgl#wombat_clip

silicon science 10-11-2008 12:38 AM

Quote:

Originally Posted by kruko (Post 222997)
dron?

Dron??? Ima li i takvog pravca :confused: :confused: :confused:

Poslusaj bilo sta od Cevin Key-a i sve ce ti biti jasno... Plateau je samo delic njegove maga produktivnosti (80-ih i 90-ih je pravio i po 3 albuma), a stoji iza: Skiny Puppy, Download, Plateau, Doubting Thomas, Tear Garten, Cevin Key...

R A V E N 10-11-2008 01:36 AM

Drone zapravo pripada ambijentalnoj porodici žanrova,nema techno dronea.

All times are GMT +1. The time now is 12:39 AM.