Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Pravopis i gramatika.... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24459)

HeatMan 26-09-2008 11:49 PM

Re: ***low End Theory***

ma riba te riba.. oce te smuva brate pa se pravi pametna kao.. :)

daj bre konjovi.. zbog toga bih u srednjoj dobio keca iz srpskog do kraja shkolovanja.

Arthur 27-09-2008 12:14 PM

mislim da grešite opasno ipak. Ko što rekoh, ne može se reći frekventni opseg, značilo bi "čest opseg", ili pesma nije frekventno ispravna, ispalo bi da često nije ispravna. Frekventan je saobraćaj, a frekvencijski je opseg, jer se opisuju frekvencije, koje su imenica, dok je u prvom slučaju u pitanju pridev. Malko gramatike iz malog mozga, mada nema boga da to išta promeni ;)

Rhino 27-09-2008 01:00 PM

A da otvorimo podforum pravopis?:D

boggy 27-09-2008 07:42 PM

Re: Pravopis i gramatika....

Ucinjeno! :D

pozdrav

bogi

lesha 27-09-2008 07:58 PM

hvala boggy, uglavnom ljudi prave problem kod jednacenja suglasnika po zvucnosti, npr. klubski umesto klupski.

ma ima primera milion... :banghead:

boggy 27-09-2008 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 218261)
hvala boggy, uglavnom ljudi prave problem kod jednacenja suglasnika po zvucnosti, npr. klubski umesto klupski.

ma ima primera milion... :banghead:

Nema na cemu :)
Da.. ne izgledaju preterano esteCki... ali dobro... razumemo se... :da:

pozdrav

bogi

HeatMan 27-09-2008 08:05 PM

ja pishem kluBski, jer mi je lepshe.. da me ne bi neko pitao shta ti je to klupski.. as if klupa il tako neshto..

da ga hebem

Oggy 27-09-2008 08:17 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218263)
ja pishem kluBski, jer mi je lepshe.. da me ne bi neko pitao shta ti je to klupski.. as if klupa il tako neshto..

da ga hebem

Ne zarezujes "jednacenje suglasnika po zvucnosti"? :D

alfom 27-09-2008 08:42 PM

Mnoge riječi u različitim, pa i rogobatnim oblicima, ulaze u sleng (šatro). Negdje kažu 'frekvencija' a negdje 'frekvenca'.
Iako se najčešće za učestalost sinusoide naizmjenične električne energije kaže 'frekvencija', ustaljen je običaj da se za regulatore brzine vrtnje el. motora kaže 'frekventni regulator' (govorim o mom kraju - negdje možda i kažu 'frekvencijski', mada ga nisam čuo ni u BG).
Ispade mudrovanje, ali svakako ovo napisah bez takve namjere.
U Hrvatskoj najčešće kažu : "dom", ali i "kućanica". Opet, u Srbiji najčešće kažu : "kuća", ali i "domaćica".
Ipak nije loše kada neko traži i remiks sa dobrom frekvencijom ; samo neka plati 8-) : pa može i u evrima i u eurima.

lesha 27-09-2008 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218263)

da ga hebem

pa valjda treba da naucis ljude da govore pravilno..
onda pisi srBski :rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 09:17 AM.