Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Ozvuchena akustara do 500 eura (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24457)

HeatMan 27-09-2008 11:40 PM

Re: Ozvuchena akustara do 500 eura

Quote:

Originally Posted by Max (Post 218296)
... pa kad hoces HC drop rifove sa Squier om .... ne ide to tako :grin:

Bolje ono sto Balti kaze .... solidna gitara i experimentisi .... pa ono sto si radio za festival su bile korektne gitare ???

Pozdrav

ma bile su ok gitare.. nisam prezadovoljan mixom, al je suha gitara zvuchala jebachki.. bash onako kako mi treba..

al to je gitara od 4 i po hiljade maraka (pre 20 godina)... dobro, i tvoji mikrofoni.. i nju kad sviram iz zezanja zvuchi jebeno.. al ovo moje je krsh krsheviti.. nisi je video jbg, pa ne znash.. zvuchi majushno.. ne mogu ti objasnim.. zvuchi ruzno jbg.. ok mi je za neku svirku, il za vezbu, al za snimanje se ne bih usudio da je koristim.. mada, nisam ni probao..

isto tako kad ubodem gibsona, i on svira sam od sebe... ni ne trudim se uopshte da zazvuchi.. mogu samo levicom da sviram i gibsona i laudena.. a desnicom da pushim pljugu..

jbg, koju bi onda gitaru preporuchio? znash moj ukus.. tj, slichan je tvom..

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 218297)
solidna djitra - solidan kondezatorski majk- solidan rezultat....ja se lično ne bih upuštao u snimanje akustične gitare bez dosta preduslova...akustika sobe, dobra gitara, mikrofon...možda čak i više mikrofona....zato ću radije upaliti real guitar ;) al ne znam kakve ti uslove imaš...

pa ja trazim neshto solidno jbg.. pa cu izvuci maximum iz toga.. evo poslushaj pesmu "rock fumes" imash je na mom spejsu (thespeakerz) tu je gitara neka.. yolanda il tak nesh.. 70 eura koshtala nova.. najlon zice.. mikrofon c3000b.. a zvuchi do jaja.. tj, do jaja u odnosu na zvuk koji je usnimljen.. mogu da izvuchem.. nije problem.. ali sa chim? :)

poz

balthazaar 27-09-2008 11:45 PM

Isprobavaj...jedan plag, peti plag, pa 105-ti ako treba i naninizi ih 10 ako treba dok ne dođeš do tog nekog karaktera koji će te zadovoljiti...doduiše...ako imaš parice - jedna nova gitarica ti sigurno nije loša investicija!

HeatMan 27-09-2008 11:55 PM

ufff.. da imam parice.. da imam parice ne bih prodavao pola opreme jbg

Oggy 28-09-2008 12:17 AM

Tenacious D je skupa produkcija. To ces tesko dobiti svakako...
Ozvucenu akustaru ne znam da li iko snima, osim ako mu ne treba kao fora "da zvuci ko kita".
Pristojna gitara, mikrofon i dobar svirac.

HeatMan 28-09-2008 01:34 AM

hahah.. pa tooo te pitam care..

npr, pesma "tajna vjeshtina" od gibonnija.. bash mi se svidjaju gitare, ali ove "ritam gitare" mi ne zvuche kao da su snimane mikrofonom..

zato sam ja pomislio, da nije shtos u ozvuchenim gitarama..

shto se tiche tenacious d-a, nisam bash prezadovoljan produkcijom.. :) mogu to oni doosta bolje.. al je svirka do jaja.. i sve zvuchi pristojno..

Reinhardt 28-09-2008 09:59 AM

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24059

naci ces dosta odgovora:)

Braca 28-09-2008 11:48 AM

Ja cu ti preporuciti gitaru koja me je izmestila nacisto, a nije tako poznat brend u evropi i USA, zove se ''Mate'',, nije jevtina ali zvuci do jaja, ja kad sam to cuo resio sam da prodam svog 30 godina starog Ovation legenda i kupim Mate gitaru.

Oggy 28-09-2008 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218321)

shto se tiche tenacious d-a, nisam bash prezadovoljan produkcijom.. :)

Ja bih bio srecan da umem i tako... :wink:

HeatMan 03-10-2008 04:25 AM

^bi mi glupo da ti odgovorim, poshto sam siguran da mozesh bolje.. al mozda greshim dushu.. :)

e sad, mi je stvarno potrebna pomoc.. ishao sam u mitros danas kupovao trzalice (posle 4 godine JEEEJ!) zice za gitare i bass (i jedva chekam da stavim 13tice na svog squiera strat standarda da chujem kako ce to da zvuchi hahaha)

e sad.. u mitrosu sam opet probao onu ozvuchenu yamahu.. kad nije ubodena zvuchi kao kurac.. rezonatorska kutija joj vishe smeta nego shto pravi neki zvuk.. dakle, mic ne dolazi u obzir.. preko pojachala me oduvala.. a pojachalo je jebeni behringer..

e sad, kad sam trazio cut back gitaru (prvo me nije razumeo, pa sam upotrebio cutaway termin) i onda mi je rekao da se SVE akustare sa cutaway radom prave ozvuchene da bi se ti visoki tonovi "bolje chuli".. ok.. samo shto nisam bacio peglu na to.. al aj dalje..

rekli su mi da su zastupnici yamahe i fendera i da mogu da nabave shta god, ali da se cheka.. da nadjem shta meni odgovara.. fazon je u tome shto ja preko interneta teshko da mogu da chujem kako zvuchi koja gitara..

kapiram da bih takav nekakav dil mogao da izvedem sa josh kojom prodavnicom/dobavljachem..

i sad mi treba pomoc.. cutaway gitara sa dobrim soundom za snimanje mikrofonima? da joj cena ne bude prevelika.. siguran sam da ima takve.. :)

verovatno bi micovi bili upareni c451.. poshto i to moram da si pazarim..

washburn? neki nepoznati brend? ma sve dolazi u obzir.. necu da je zenim.. :) evo skoro sam uzeo blade tetrastandard bass gitaru (u zivotu nisam chuo za blade, kamoli za pojachalo EDEN nemesis..) :? pojachalo je sasvim solidno za velichinu, a gitara zvuchi dojajno.. bolje od fendera i sranja koja su 3x il 4x skuplja od ove.. shto me stvarno smorilo u neku ruku.. musicmana chuo nisam, al bih vol'o.. :)

HeatMan 03-10-2008 06:25 AM

evo sad gledam po thomannu shta ima.. i ne ide mi u glavu shta je "JUMBO" gitara, i kako li to moze zvuchati..

sudeci po tome kako izgleda, kapiram da daje chistiji i masivniji (masniji, shtagod) zvuk sa dosta definisanosti..

ali verovatno greshim..

npr

http://www.thomann.de/gb/takamine_eg...erngitarre.htm

i shta je roundback? da je otpozadi okrugla?

ftw? :S

All times are GMT +1. The time now is 05:38 PM.