Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Big Knob ili Monitor Station? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24286)

akordeonista 14-09-2008 11:27 AM

Re: Big Knob ili Monitor Station?

Ja imam tu "srecu" da sam svake nedelje na putu kroz Sarajevo pa mozda i svratim da ga isprobam!

akordeonista 14-09-2008 03:27 PM

Evo jednog snimka na kome je demo Monitor Stationa:
http://mixonline.com/ms/aes2007/vide...onitorstation/

STUDIOTON 14-09-2008 03:45 PM

meni je MS mnogo zanimljiviji od knoba ..

p.s. ja sam knoba zamenio za CS .. ali odmah da kazem da neke razlike u samom zvuku nisam primetio . primecuju se razlike u komforu koriscenja .. i daleko je lepsi i sam kvalitet uredjaja je vrhunski

akordeonista 14-09-2008 04:23 PM

Sad, lepota nije presudna, neces da ga zenis ali dobro, nije na odmet...:wink:
Mada mi se cini da je malo napredniji od Knoba. Na pr. kada pritisnes Talk Back simultano radi Dim funkcija (a u slucaju potrebe Dim moze i da se iskljuci), zatim Dim moze da se kontrolise (nivo utisavanja), na videu koji sam postavio mogu se videti neki od korisnickih modova (ono kada se ukljucuje a drzi se odredjeno dugme). Tu su prikazana samo dva moda koja se odnose na izbor ulaznog kanala a slicno nesto postoji i za izlaz na monitore (malopre sam gledao jos jedan video na You Tube-u).
E sad, Knob ima jedan ulaz vise (sto u nekim slucajevima moze da bude veoma korisno) a MS ima 4 izlaza za slusalice itd.
Sve u svemu, nisu neke velike prednosti niti mane ni jednog ni drugog uredjaja sto se da videti i po ceni. Ali eto, izgleda mi vrlo simpatican Monitor Station, jos ako i radi kao Central Station...

STUDIOTON 14-09-2008 04:31 PM

Quote:

Originally Posted by akordeonista (Post 216805)
Sad, lepota nije presudna, neces da ga zenis ali dobro, nije na odmet...:wink:
Mada mi se cini da je malo napredniji od Knoba. Na pr. kada pritisnes Talk Back simultano radi Dim funkcija (a u slucaju potrebe Dim moze i da se iskljuci), zatim Dim moze da se kontrolise (nivo utisavanja), na videu koji sam postavio mogu se videti neki od korisnickih modova (ono kada se ukljucuje a drzi se odredjeno dugme). Tu su prikazana samo dva moda koja se odnose na izbor ulaznog kanala a slicno nesto postoji i za izlaz na monitore (malopre sam gledao jos jedan video na You Tube-u).
E sad, Knob ima jedan ulaz vise (sto u nekim slucajevima moze da bude veoma korisno) a MS ima 4 izlaza za slusalice itd.
Sve u svemu, nisu neke velike prednosti niti mane ni jednog ni drugog uredjaja sto se da videti i po ceni. Ali eto, izgleda mi vrlo simpatican Monitor Station, jos ako i radi kao Central Station...

na CS recimo nemas poseban knob za regulisanje dim volumena vec je to automatski reseno na -20db ...

ali zato na MS nema poseban pedal ulaz za aktivaciju talkback-a sto je meni dosta bitno .. navika ..

u necemu je MS bolji i od CSa !

akordeonista 14-09-2008 04:41 PM

Ako radi kao CS po pitanju zvuka, a po svemu sudeci ne bi trebalo da se razlikuje, najverovatnije cu uzeti jedan primerak za sebe!

Shot 15-09-2008 03:22 AM

E mene isto odvratno nervira sto MS nema taj "pedal" ulaz za kontrolu talkbacka. Inace imam od Samsona onaj C-Control koji je okej ali me nervira sto ima samo jedan par balansiranih izlaza za zvucnike (i dva nebalansirana... dhhh). I zato bi ga svakako frknuo jednog dana. Al s obzirom da MS nema pedal input, on mi ispada iz igre. Jednostavno bez te opcije ne zelim raditi. Napravio sam si rucni prekidac sa 3 metra kabla i to lijepo uvalim nekome (producentu ili nekome iz benda) pa nek se sami raspravljaju s onim koga se usnimava. Ne da mi se biti kreten koji hvata kad netko nesto ima za reci pa da im drzim gumb za talkback. Imam i pametnijeg posla. E sad, s obzirom da MS nema taj pedal ulaz - mamu mu njegovu - ispada mi iz igre...
Nema meni nego odrijesiti kesu jednog dana na Control Station s daljinskim unitom. Pa koliko para toliko muzike... dhhh

STUDIOTON 15-09-2008 09:11 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 216873)
E mene isto odvratno nervira sto MS nema taj "pedal" ulaz za kontrolu talkbacka. Inace imam od Samsona onaj C-Control koji je okej ali me nervira sto ima samo jedan par balansiranih izlaza za zvucnike (i dva nebalansirana... dhhh). I zato bi ga svakako frknuo jednog dana. Al s obzirom da MS nema pedal input, on mi ispada iz igre. Jednostavno bez te opcije ne zelim raditi. Napravio sam si rucni prekidac sa 3 metra kabla i to lijepo uvalim nekome (producentu ili nekome iz benda) pa nek se sami raspravljaju s onim koga se usnimava. Ne da mi se biti kreten koji hvata kad netko nesto ima za reci pa da im drzim gumb za talkback. Imam i pametnijeg posla. E sad, s obzirom da MS nema taj pedal ulaz - mamu mu njegovu - ispada mi iz igre...
Nema meni nego odrijesiti kesu jednog dana na Control Station s daljinskim unitom. Pa koliko para toliko muzike... dhhh

BRAVO . apsolutno ista prica .. ja sam upravo uzeo cs + csr1 remote .. a nisam nista pravio vec sam kupio za 10-tak eura ovo malo govance koje super radi .. samo uvalim i kazem stisni nogom .. ili rukom kada hoces da nesto kazes .. i to je to . vise puta mi se desavalo da jednostavno zaboravim da ukljucim dok produncet nesto prica i prica .. :)

http://www.auvisa.com/media/fotos2/pro_5237_1.jpg

Shot 15-09-2008 11:17 AM

Ma nije bitno sto se stisce, samo da to ja ne moram stiskat! Ja sam si napravio malu kutijicu sa prekidacem i tasterom. Da se onda moze i staviti u polozaj da je konstantno upaljeno. No nije bitno kakvo je, bitno da radi...

Inace, za skromnije uvjete, preporuka svima je Samson C-Control. Meni u studiju radi dobro, nisam cuo primjetnu razliku kad ubodem pojacalo i zvucnike direktno u pult ili preko njega (iako je on aktivno a svi kazu da je to losije - i ja u to teoretski i vjerujem!). Kosta malo vise od 100 eura i ima sve moguce opcije. Samo mu fali da mu izlaz 2 za zvucnike isto bude balansiran (oni su stavili nebalansirani).
Primjetio sam da su Behringerovci kopirali i napravili identican model kao Samsonov. Doslovno se u boji kutije razlikuje izvana. Pitanje je kakav je taj. A on je ja mislim jos jeftiniji!

zwerdesign 15-09-2008 06:40 PM

Ima jeftinija varijanta od Mackie-a i Presonusa zove se Phonic Stidio Wizard.
Kod sunflower-a negdje 1900kn mo?e se naručit prva dolazi kraj listopada.
Ja ba? razmi?ljam da naručim.

http://www.phonic.com/en/audio-inter...io-wizard.html

All times are GMT +1. The time now is 08:38 AM.