Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Normalize,noise reduction sinonim? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24226)

Arthur 09-09-2008 09:21 PM

Re: Normalize,noise reduction sinonim?

ih, pa ne bih mogao mirno spavati :D

awacs 10-09-2008 10:49 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 216139)
uve?ću kategoriju "ban zbog lupetanja". Kakve veze ima broom sa bufferom, da mi je majke ti znati??

@awacs
jes, al ponekad studijski taximetar neumorno kuca, ?to mi ne ostavlja mogućnost da na sred termina uzmem da nabijam novu sondu za uzemljenje u zemlju :D

Potpuno tačno, samo sam ja shvatio da Marki?a snima sam sebe kod kuće (mo?da sam lo?e shvatio), pa da se isplati da re?i problem u startu. Po?to su ti problemi kod tebe povremeni, a kod njega stalni :wink:.

yanprawda 20-09-2008 09:16 AM

ucini sto ti kazu ljudi, nadji uzroke i ukloni ih, sve ostalo ti je polovicno rjesenje tj. tek kad uklonis glavninu problema mozes jos malo popravit sa ostalim trikovima...
daj poblize sto si i kako prikljucio. koristis DI-box, mikrofon? jesi li postavio snimanje mono kanala u traku? kakav ti je kabel? provjeri kakav je sum sa drugom gitarom, pojacalom...

zole 13-10-2008 08:24 PM

Prvi put se javljam, poprilican sam amater u svemu ovome tako da nemojte me odma na noz sa mojim resenjem... :)
Imao sam slican problem prilikom jednog snimanja, mrzilo me da trazim dal se gubi masa i gde se gubi i koji djavo se desava. Uzeo sam jedan stari kabel, tutnuo ga u zid a zicu sa masom sam spojio jedan deo na metalni deo gitare (pozadi) a drugi oko moje desne ruke. Naravno ostala dva kabla sam prethodno iseko da se ne bih pretvorio u svetlecu reklamu :)
Grub nacin ali je dobro posluzio kao quick fix.

awacs 13-10-2008 08:46 PM

Quote:

Originally Posted by zole (Post 220491)
Prvi put se javljam, poprilican sam amater u svemu ovome tako da nemojte me odma na noz sa mojim resenjem... :)
Imao sam slican problem prilikom jednog snimanja, mrzilo me da trazim dal se gubi masa i gde se gubi i koji djavo se desava. Uzeo sam jedan stari kabel, tutnuo ga u zid a zicu sa masom sam spojio jedan deo na metalni deo gitare (pozadi) a drugi oko moje desne ruke. Naravno ostala dva kabla sam prethodno iseko da se ne bih pretvorio u svetlecu reklamu :)
Grub nacin ali je dobro posluzio kao quick fix.

Pa ti si dokazao da analitički um zaista postoji. Nemoj slučajno da pomisli? da sam sarkastičan/ironičan/?tagod. Mnogi threadovi na ovom forumu postoje prosto zato ?to ljudi koji ih započinju ne ?ele da analiziraju problem. Svaka čast - ukapirao si gde je frka i re?io stvar. Dodu?e, dobio bi isti rezultat povezujući ?icu sa vodovodom ili radijatorom, ali smisao je isti.

Pozdrav,

Vasa

"7" 13-10-2008 08:53 PM

au covece sta se ovo desava...:confused: :D

kejkz 13-10-2008 09:37 PM

vrbopuc nije, izgleda je neka epidemija

awacs 13-10-2008 09:40 PM

Quote:

Originally Posted by "7" (Post 220498)
au covece sta se ovo desava...:confused: :D

Na ?ta konkretno misli?? Čovek je zaista re?io problem na jedan od mogućih načina.

"7" 13-10-2008 09:59 PM

ma ja samo tetki lekove da odnesem :da: :D

"7" 13-10-2008 10:04 PM

ajd' sad ozbiljnije... covek jeste resio problem ali... usteko se u struju jbt... mislim, jeste isekao druga dva kabla ali... ajd' nema veze... sorry za o.t.

Pozz

All times are GMT +1. The time now is 09:17 PM.