Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Kick, Kick i Kick (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24005)

DaBear 18-08-2008 10:14 PM

Re: Kick, Kick i Kick

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 213298)
Odabir zvukova (semplova) je najbitniji faktor odmah posle aranzmana za dobru produkciju, po meni te dve stvari cine 80% dobro isproducirane pesme.

Zameni Sample i sve ce biti ok.

Sve te zezancije vise piju vodu ako je ziva svirka, pa onda moras da radis sa tim sto je snimljeno...elektrika ti barem daje slobodu da radis kako ti padne na pamet.

Tako ja jednom udjem u sobu do mene,gde se tip napreterivao sa hardwrom i software-om. Pro Tools HD3, Prism konvertori i sve po redu..pusta mi nogu, kaze nije zadovoljan...stavio 6 pluginsova na nju, eq, compresori, sta vec...
Ja ga pitam:" a da promenis sample?"
a on kaze: "pazi stvarno...to mi nije palo na pamet!!!"

silicon science 18-08-2008 11:09 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 213300)
Tako ja jednom udjem u sobu do mene,gde se tip napreterivao sa hardwrom i software-om. Pro Tools HD3, Prism konvertori i sve po redu..pusta mi nogu, kaze nije zadovoljan...stavio 6 pluginsova na nju, eq, compresori, sta vec...
Ja ga pitam:" a da promenis sample?"
a on kaze: "pazi stvarno...to mi nije palo na pamet!!!"

Da, spominjao si to vec... Ne mogu da verujem da mu to nije palo na pamet:confused: Garant pushi mnogo skanka jebga:wink:

Moritz 19-08-2008 09:16 AM

Kukala mu majka :banghead: ....sta ces, pogresi covek :rotfl:

HeatMan 19-08-2008 01:07 PM

ja umem da nabodem i po 5/6 kickova.. zashto?

svaki ima potpuno drugachije karakteristike koje mi se svidjaju, i ja ih josh eq-om i transient shaperom istaknem.. i svaki udara na drugim frekvencijama..

e sad, shta dobijam time? prvo, vishe "bumpuje".. i kick udara tachno tamo gde ja zelim u trenutku kada to pozelim.. jer obichno samo u nekim trenutcima stavim sve kickove.. da naglasim te neke glavne udare, a ponekad skinem po koji.. chisto da se razlikuje.. i onda kick dobije na zivosti.. nije mrtav, ima neku "dinamiku".. dobro, nema dinamiku jer mu iskompresujem dushu, al ima promenu karaktera i ume da zazvuchi kao ziv bubanj iako su neki od glavnih zvukova npr 808..

HeatMan 19-08-2008 02:12 PM

Quote:

Originally Posted by Alen@l5 (Post 213289)
Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja /?/)

uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ?

nije tebi samo kick problem.

vasko 19-08-2008 02:58 PM

ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...

master29 19-08-2008 05:17 PM

Quote:

Originally Posted by vasko (Post 213351)
ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...

Lepo je ako ste u mogucnosti da dovedete zivog sviraca(naravno dobrog)i da vam odsvira sve sto zelite(separatno)onda tako lepo imate sve sto vam trebe.koristite poseban kick,snare itd......Naravno da ova prica nije za svaki muzicki zanr....ali da se lepo iskoristiti posebno sa ssl-om u kombinaciji.Pozz

Everbeatz 19-08-2008 06:01 PM

Da, za house kik i treba zivi svirac i sto bolji bubnjevi:D

master29 19-08-2008 06:23 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 213376)
Da, za house kik i treba zivi svirac i sto bolji bubnjevi:D

Pa napisao sam da nije za svaki zanr:wink::wink::wink: meni je potreban za ono sto radim...volim da mi zvuci sto pribliznije zivom arr.....pozz

Everbeatz 19-08-2008 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213383)
Pa napisao sam da nije za svaki zanr:wink::wink::wink: meni je potreban za ono sto radim...volim da mi zvuci sto pribliznije zivom arr.....pozz

Ma ok, samo je covek u totalno drugoj prici:)

All times are GMT +1. The time now is 05:28 PM.