![]() |
Re: Kick, Kick i Kick
Quote:
Tako ja jednom udjem u sobu do mene,gde se tip napreterivao sa hardwrom i software-om. Pro Tools HD3, Prism konvertori i sve po redu..pusta mi nogu, kaze nije zadovoljan...stavio 6 pluginsova na nju, eq, compresori, sta vec... Ja ga pitam:" a da promenis sample?" a on kaze: "pazi stvarno...to mi nije palo na pamet!!!" |
Quote:
|
Kukala mu majka :banghead: ....sta ces, pogresi covek :rotfl:
|
ja umem da nabodem i po 5/6 kickova.. zashto?
svaki ima potpuno drugachije karakteristike koje mi se svidjaju, i ja ih josh eq-om i transient shaperom istaknem.. i svaki udara na drugim frekvencijama.. e sad, shta dobijam time? prvo, vishe "bumpuje".. i kick udara tachno tamo gde ja zelim u trenutku kada to pozelim.. jer obichno samo u nekim trenutcima stavim sve kickove.. da naglasim te neke glavne udare, a ponekad skinem po koji.. chisto da se razlikuje.. i onda kick dobije na zivosti.. nije mrtav, ima neku "dinamiku".. dobro, nema dinamiku jer mu iskompresujem dushu, al ima promenu karaktera i ume da zazvuchi kao ziv bubanj iako su neki od glavnih zvukova npr 808.. |
Quote:
|
ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...
|
Quote:
Lepo je ako ste u mogucnosti da dovedete zivog sviraca(naravno dobrog)i da vam odsvira sve sto zelite(separatno)onda tako lepo imate sve sto vam trebe.koristite poseban kick,snare itd......Naravno da ova prica nije za svaki muzicki zanr....ali da se lepo iskoristiti posebno sa ssl-om u kombinaciji.Pozz |
Da, za house kik i treba zivi svirac i sto bolji bubnjevi:D
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:28 PM. |