Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Objasnite mi molim vas - Class A (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23900)

ELEKTROIVO 07-08-2008 12:23 PM

Re: Objasnite mi molim vas - Class A

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 212475)
Koji signal? U slucaju bipolarnog tranzistora (BJT) ovo sto si napisao vazi za njegovu kolektorsku struju. Ako je FET/MOSFET u pitanju onda struja drejna ne prolazi "kroz nulu"... za klasu A.

Ne mora biti unipolarno napajanje.

Prolaskom kolektorske struje bipolarnog tranzistora "kroz nulu", dogadjaju se izoblicenja, a ne sum... i to karakteristicni neparni harmonici.... u slucaju klase A preovladjuju parni harmonici (uslovno... neka generalna karakteristika)

Nikakav to nije specijalan preduslov kvaliteta, moze se uraditi kvalitetno pojacalo i u klasi A i u klasi AB... isto tako moze se i lose pojacalo napraviti u obe klase (cesci slucaj).

Kao sto rekoh... samo nacelno klasa A ne znaci nista spektakularno... ni kod jednih (boljih, skupljih) ni kod drugih (losijih, jeftinijih), u svakom slucaju trud i rad dizajnera se "cuje".

pozdrav i dobrodosao :)

bogi

u pravu si Bogi.... ali na poslu sam pa mi se nije dalo toliko detaljno dečku opisivati A klasu...... pa sam samo u kratko to naveo :-)

inače, u srednju sam išao u Ruđer, valjda mi je nešto i ostalo u glavi :-))))))))))))))))))))

HeatMan 07-08-2008 12:56 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 212478)
Nikakav nategnut rok nemamo, otprilike do kraja avgusta, pocetka septembra...

pozdrav

bogi

p.s. jesi li ti uopste uspeo da prevuces multitrack arhivu?

ma nisam ni skinuo fajl sa neta, jbg.. nadam se da niste ukinuli linak..

@elektroivo: rudjer boshkovic? gimnazija?

poz

ELEKTROIVO 07-08-2008 01:39 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212482)

@elektroivo: rudjer boshkovic? gimnazija?

poz

ne, nije gimnazija...... to je tehnička ?kola..... jedna od najjačih za elektroniku u ovom dijelu eorope...... barem su mi tako rekli, hahhahhahahaha

boggy 07-08-2008 02:08 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212482)
....

Jesmo, javi se mailom da ti posaljem novi

pozdrav

bogi

boggy 07-08-2008 02:12 PM

Quote:

Originally Posted by ELEKTROIVO (Post 212479)
u pravu si Bogi.... ali na poslu sam pa mi se nije dalo toliko detaljno dečku opisivati A klasu...... pa sam samo u kratko to naveo :-)
........

Bolje im posalji link na stranu gde je to detaljnije opisano, ako vec nemas vremena...
klasa A ne moze da se objasni u dve recenice...

pozdrav

bogi

RokStudio 07-08-2008 03:27 PM

Znaci oznaka "class A" je reklamni trik kod Behringera, a nije kod Avalona kome to stoji kao company logo.

HeatMan 07-08-2008 06:10 PM

ma ne samo kod behringera kod dosta njih.. ok, kapiram neka rade po tom principu, al jbg sad kad sam vec pogledao ove ostale nachine preampinga :? kapiram da ni ne bi ni trebalo da se u studijskom poslu koristi klasa b i ostale.. :?

boggy 08-08-2008 05:02 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212525)
...........al jbg sad kad sam vec pogledao ove ostale nachine preampinga :? kapiram da ni ne bi ni trebalo da se u studijskom poslu koristi klasa b i ostale.. :?

Ponovicu jos jednom za one koji ne citaju :shock: ... i necu vise :D

"Klasa A" ili "Class A", nema veze sa kvalitetom, to je nacin konstrukcije pojacavaca, i sasvim je moguce napraviti i los i dobar pojacavac koristeci taj nacin konstruisanja.

Zove se "klasa" u tehnickom smislu, a ne u vrednosnom, kvalitativnom, kao recimo, namirnice, gradjevinski materijal, namestaj, obradiva zemlja... itd.

pozdrav

bogi

kejkz 08-08-2008 11:34 AM

Ne, ne, ne decko, class a znaci da su krenuli u prvi razred, a class b da su u drugom.
Behringer rulz, najbolja firma na ovoj planeti! I sire!

HeatMan 08-08-2008 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 212550)
Ponovicu jos jednom za one koji ne citaju :shock: ... i necu vise :D

"Klasa A" ili "Class A", nema veze sa kvalitetom, to je nacin konstrukcije pojacavaca, i sasvim je moguce napraviti i los i dobar pojacavac koristeci taj nacin konstruisanja.

Zove se "klasa" u tehnickom smislu, a ne u vrednosnom, kvalitativnom, kao recimo, namirnice, gradjevinski materijal, namestaj, obradiva zemlja... itd.

pozdrav

bogi

ma skapirao sam bre chovek.. :) ali ne vidim da bi ostale klase mogle naci primenu u pro audiu.. to je bila poenta.. izoblichuje signal..

All times are GMT +1. The time now is 06:00 AM.