![]() |
Re: Soba u Sobi
Quote:
Hvala na odgovoru. Jos jedno pitanje: Koliko je tvrd taj nazovimo medijapan? Da li je vise po tvrdoci slican pravom medijapanu ili, pak, tvrdo presovanoj mineralnoj vuni? Unapred hvala! |
Quote:
To ti je skroz blizu prasovanoj vuni. Razlika je eto sto je to od drveta. |
1 Attachment(s)
evo ti jos jedna slika, na kojoj mozes strukturu vidjeti.
|
Spidermusik
Ako mislis tako nesto raditi. onda komotni uzmi tvrdu vuni nista neces pogrjesiti. da sam ja to radio bilo bi izmedju vune i drugog profila jos jednom 1 cm zraka. Cisto da se nemzo prenositi jedne vibracije konstrukcije na drugu!! |
Pozdrav dobri ljudi.
Evo ovako, sutra mi dolaze gipsari da prave zid za gluvu sobu, znaci oni dolaze da postave zid, stave mineralnu vunu + azmafon, i to je to. Ali meni nije jasno da li je dovoljno napraviti samo jedan zid, ili treba da se pravi i pod + plafon + 4 zida (znaci pregrada sobe + da se postave gipsane ploce na vec postojeci zid sa strane i do prozora...) - mozda vam sad nije jasno sta pokusavam da kazem, ali jbg, nemam sad fotografiju sobe, slikacu kasnije, ali evo skice sto sam sad na brzaka uradio u paintu.. :ups: http://i135.photobucket.com/albums/q...gluvasobaa.png -------------------------- U gluvoj sobi cu samo snimati vokale, i bitno mi je da totalno bude izolovana od spoljasnih zvukova (muzike , keve, caleta, ortaka, takodje da zvukovi ne izlaze iz gluve sobe da ne bi uvece smetao ljudima kad snimam nesto, posto u mom stanu zidovi su tanki i sve se cuje :banghead:... Takodje da napomenem da sve mora biti tip-top jer moj studio nece biti "home crap" vec - open for bussines.....hehe 8-)) |
Quote:
Moras napraviti sva 4 zida + plafon.... |
1 Attachment(s)
Quote:
Ja samo radio po istom principu stim sto je umesto medijapana projekat bio sa 10cm mineralne vune. Projekat sam dobio od firme koja se iskljucivo bavi akustikom, ako nekoga interesuje mogu naskenirati i okaciti. Ovakve "vokal kucice" prave tamo gde je potrebna soba u sobi jer nema mesta za drugo resenje i tamo gde se uglavnom snimaju samo vokali. Probao sam unutra snimiti i neki instrument, nije da ne moze, ali nije najidealnija varijanta... Za snimanje glasova (VO i pevanje) je sasvim ok, ali i to u ogranicenim mogucnostima - samo ako se trazi suv glas. Za snimanje postsinhrona gde se vec pri usnimavanju radi sa perspektivom i razdaljinom izvora zvuka od mikrofona, slabo moze da se radi. Odmah se u snimku cuje "kutija"... |
Quote:
|
Quote:
|
Aj pa javi... ja do sutra moram sve da imam od materijala...:gaah:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:34 PM. |