Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Početnik si u potrazi za zvučnom karticom? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23681)

jimitom 15-02-2012 04:35 PM

Re: Početnik si u potrazi za zvučnom karticom?

Sticky teme valjda vi?e nitko ni ne gleda.. Ajde ljudi, molim vas.. :wink:

Bockie 15-02-2012 04:50 PM

Pa nije kao da imaš vaskoliki izbor.
Cena ograničava, izbacio si iz kompeticije fantastičnog E-mu-a... Jbg...

-Focusrite je odličan! (dobar preamp)

-M-audio je IMHO best buy! (najbolja podrška,driveri, laka kasnija prodaja sa manjim gubitkom)

Imaš tu i Tascam,Alesis itd...

Tu cena odredjuje sudbinu!
Nije kao da će razlika biti ogromna šta god da pazariš! Uzmi najbolje što možeš da "uguraš" u te ekonomske okvire, dakle da ima što više toga što tražiš...
To je sve u 5% +/-...

Granata 15-02-2012 08:21 PM

Quote:

Originally Posted by jimitom (Post 322905)
Btw, ja osobno imam TC Desktop Konnekt 6 a razmi?ljam o upgradeu na M-Audio Fast Track C400. Je li to razborito? Pozdrav.

jeste ako ti treba vishe ulaza/izlaza za iste pare, shto se kvaliteta tiche, ne bih rekao da je razborito.

jimitom 16-02-2012 12:28 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 323004)
Pa nije kao da ima? vaskoliki izbor.
Cena ograničava, izbacio si iz kompeticije fantastičnog E-mu-a... Jbg...

-Focusrite je odličan! (dobar preamp)

-M-audio je IMHO best buy! (najbolja podr?ka,driveri, laka kasnija prodaja sa manjim gubitkom)

Ima? tu i Tascam,Alesis itd...

Tu cena odredjuje sudbinu!
Nije kao da će razlika biti ogromna ?ta god da pazari?! Uzmi najbolje ?to mo?e? da "ugura?" u te ekonomske okvire, dakle da ima ?to vi?e toga ?to tra?i?...
To je sve u 5% +/-...

Big Bockie, govori? dobro. Znam za te Tascamove (122 i 144) oni mi se čine kao odlične karte, ali je ipak cijena malo veća. Znači preporuča? ovog Scarletta 2i2 ? Bilo bi lijepo kada bi netko tko ga posjeduje dao svoje mi?ljenje..

jimitom 16-02-2012 12:34 PM

Quote:

Originally Posted by Granata (Post 323011)
jeste ako ti treba vishe ulaza/izlaza za iste pare, shto se kvaliteta tiche, ne bih rekao da je razborito.

Zbog ulaza mi je prvenstveno, a ima i midi koji bi mi jednom u skoroj budućnosti mogao zatrebati. Volio bi upgrade na karticu novije generacije kao ?to je ta C400, čini mi se stvarno solidna, ka?u da na win7 radi bez bedova i da su joj kontrole zakon. Također odlično izgleda.. Ali ovo mi je manji problem.

?to mislite kada bih prodavao svoju karticu TC Desktop Konnekt 6 u savr?enom stanju, stara godinu dana + firewire PCI na poklon s kojom radi besprijekorno, koliko bi para mogao tra?iti? Kartica je stvarno vrhunska i nema mane, ali kad tad ću preći na laptop koji vrlo vjerojatno neće imati fw, tako da mi prodaja jednoga dana ne gine.

Bockie 16-02-2012 02:00 PM

Konnekt je odlična karta ali bih je u tvom slučaju zaobišao zbog fw i planiranja sa laptopom...

Ipak preporučujem ovo, kao apsolutni best buy! :wink:
Jedna je od najprodavanijih u klasi i bićeš sigurno vrlo zadovoljan!

Cena je oko 145€, ne sme biti preko 150, i treba insistirati na toj ceni kod dilera!

Focus je takodje vrlo dobar!

Poz'

P.s. često editujem svoje postove pa povremeno kucnite f5...

psionic 17-02-2012 07:21 PM

Ma m-audio nije uopste los u tom cenovnom rangu, samo pazite - vecina tih jevtinijih modela ne moze na visem sample rateu od 48 KHz da radi...

Bockie 17-02-2012 08:00 PM

Quote:

24-bit/96kHz audio interface with dual mic/instrument preamps
http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackPro.html

jimitom 18-02-2012 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 323140)
Ma m-audio nije uopste los u tom cenovnom rangu, samo pazite - vecina tih jevtinijih modela ne moze na visem sample rateu od 48 KHz da radi...

Zapravo mogu sve koje su spomenute u vezi s mojim pitanjem: za M-audio nas je uputio Big Bockie, TC Konnekt 6 posjedujem pa odgovorno tvrdim da snima besprijekorno na puuuno više od 48, a i za Scarlett 2i2 piše '' 96 KHz, 24-bit conversion''.
Uglavnom ljudi, frend će pazariti ili M-audia Fast Track Pro iz oglasnika ili Focusrite Scarlett 2i2 novi. Hvala na pomoći ljudi, kao i uvijek!!:grin:

psionic 18-02-2012 05:07 PM

Quote:

Originally Posted by jimitom (Post 323176)
Zapravo mogu sve koje su spomenute u vezi s mojim pitanjem: za M-audio nas je uputio Big Bockie, TC Konnekt 6 posjedujem pa odgovorno tvrdim da snima besprijekorno na puuuno više od 48, a i za Scarlett 2i2 piše '' 96 KHz, 24-bit conversion''.
Uglavnom ljudi, frend će pazariti ili M-audia Fast Track Pro iz oglasnika ili Focusrite Scarlett 2i2 novi. Hvala na pomoći ljudi, kao i uvijek!!:grin:

Mislio sam na M-Audio jevtinije interfejze. Ok, ovaj fast track radi, ali slabiji m-audio modeli znaju da rade i na manje, samo podsećam - trebalo bi obratiti pažnju...

All times are GMT +1. The time now is 03:38 PM.