Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Modifikacija Avalon 737sp (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23667)

Rhino 10-07-2008 03:40 PM

Re: Modifikacija Avalon 737sp

Quote:

Originally Posted by RNT (Post 210415)
Zasto ne probati ako nema posljedica?
Jednostavno vratim na staro ako mi se ne sviđa.

Ako nema posledica, onda ok... Mada taj 737 je dobar takav kakav je.

HeatMan 10-07-2008 04:04 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 210417)
? ne kapiram sta me pitas? :confused:

nisam tebe, maxa sam.. znam da je hteo da ga bajpasuje.. al ne znam da li je uspeo.. jbg, nisam napisao @max.. sry..

Max 10-07-2008 04:22 PM

Hteo sam da bypassujem preamp ..... jer mi se svidja kompresor i eq , pa da ga kombinujem sa nekim boljim preampima ..... ali u shemi stoji da ako ulazis na line ulaz , svakako prolazis kroz ulazne lampe .....

Neko mi rece da moze da se udje na sidechain ulaz , i u shemi stvarno ide pravo na kompresor , ali mi to nije bas najjasnije .... ako ti Bitch znas nesto vise o tome .... daj neki savet ....

Pozdrav

RNT 10-07-2008 06:46 PM

U Avalonu su Sovtek 6922 lampe. Pa i tu ima mogucnost varijacije na temu s lampama.

http://www.tubedepot.com/so-6922.html

Igre nikad kraja...

8-)

Max 11-07-2008 03:04 AM

Lampe zamenjene za Phillips lampama ..... razlika skoro necujna ..... nema igre :)

Pozdrav

FrankoPanko 11-07-2008 10:16 AM

1 Attachment(s)
Mozda vam moze pomoci blok shema? :wink:

Max 11-07-2008 11:44 AM

Hvala Franko , ali o tome sam i pricao kad sam rekao na pocetku da i line ulaz prolazi kroz lampe ..... ali kao sto se vidi , side chain NE prolazi .....

Ima li od znalaca neko da mi kaze , da li ce ista smetati signalu ako ga ubacim iz nekog preampa u side chain ulaz , pa preko kompresora i eq a napolje .....

Bilo bi lepo slusati great river + avalon komp i eq .....kao channel strip ....

Pozdrav

HeatMan 11-07-2008 12:45 PM

dajte neku lepshu shemu.. otpadoshe mi ochi na ovome.. :?

edit:

@max: pa probaj brate, nishta te ne koshta.. pa vidi svidja li ti se zvuk.. al kapiram da nesh imati nikakav.. :?

FrankoPanko 11-07-2008 01:52 PM

Sad tek vidim da na straznjem panelu uopce nema inserta :banghead: ! Link jack se ne moze koristiti kao ulaz jer on ima funkciju poput triggera (da se mogu "sinkronizirat" kompresije kad se koriste istovremeno dva Avalona) i spojen je u krugu side chaina, a ne na ulaz samog kompresora! Moze se jedino napraviti (tko stvarno ima znanja, volje i muda) insert (stereo) jack i spojiti izmedju lampe V2 i s/c prekidaca, naravno uz obavezno odvajanje visokonaponskim kondenzatorima na insert jacku (ako utvrdimo postojanje DC napona na tocki inserta) radnog napona minimum 250 V, a za vrijednost kapaciteta bi trebalo vidjet kakvi su unutra stavljeni iza anode na lampi, mislim da mogu biti od 1 - 4,7 UF.
Znaci, kako god okrenes, busenje je neminovno. Jedino ako nikad ne mislis u buducnosti koristiti link jack mozes ga zamijenit stereo jackom i napravit ovaj mali kirurski zahvat kojeg sam gore naveo. Sretno! :wink:

Max 11-07-2008 02:56 PM

Hvala na trudu Franko !!! Super saveti , kao i uvek ....

Samo mi objasni jednu stvar ( posle toga moze i na PP ako nikoga ne interesuje )

Koja je razlika izmedju line input ( TRS napred ) i onog ( XLR ) pozadi , nemaju isti put i vidim da xlr izbegava prvu lampu , ali ga ceka dryga ...... i vidim da prolazli kroz neki " balanced amp " na pocetku ......

TO je isti djavo ili .... ?????

Pozdrav

P.S. Ako si ti u stanju da napravis tu izmenu , javi se na pp , meni je to interesantno .... jer su mi na Avalonu super i kompresor i eq ( za tracking ) samo mi je preamp spor i bezveze , a imam dosta finih solucija za druge preampe :)

All times are GMT +1. The time now is 01:51 AM.