![]() |
Re: Genelec 8040 ili Dynaudio bm6a
Slusao sam dynaudio u artistu, a pored njih sam poslusao i adam a7 i krk v6. Krk je bio malo tanji,adam a7 dosta dobar, dok dynaudio od kog sam najvise ocekivao je skroz, sto kaze moj drugar Deki(nisam znao da ovako treba da zvuce monitori sto se tice odnosa, izgleda da sam bio u zabludi), dao neki neocekivani zvuk. Od svih do sad cutih monitora ovo je bila neka druga dimenzija. Niti pozitivno, niti negativno... Stevie Wonder "My love is on fire" sa albuma 2005,je numera koju inace pustam kada preslusavam monitore.
|
mozda ti i nije najsrecniji izbor referentne pesme, a mozda nisi bash chuo dosta monitora za zivota.. u svsl, glas za dyn.
adami, pa chak i krk, imaju problem da zvuche previshe lepo.. i to te kupi.. a onda gledaj kako cesh uraditi mix na njima.. |
Moj glas ide protiv Bm6-a. Vife (koje je prodavao Moritz) + pristojan amp (Yamaha p2002 ili hypex moduli) + neki jeftiniji sub...kostace te manje od 800 eur a dobices barem 50% bolji monitoring.
|
Quote:
Realniji monitoring od Vifa tesko da ces dobiti za manje od 2500 eura. Da uzmes Quested sub ( ima ga Retroman) mislim da je oko 1100e i Vife sa nekim manjim pojacalcem izadje te sve zajedno 1500 . Probao sam ga i seo na dupe kako ide uz Vife. Ok, to je skuplja varijanta ali time dobijas jebeno dobar ( ozbiljan) monitoring za smesne pare. Inace Vife su i dalje u ponudi |
[quote=sasaristic;208930]Moj glas ide protiv Bm6-a.
Sto???Uf Dynaudio je vrlo ozbiljan monitor,tesko se na njega naviknesh ali kad se naviknesh onda si na konju.U toj klasi imas i Genelec 1030 koji je isto dobar monitor,bar za mene.Sve je stvar licnog uverenja i ukusa.Pozz |
Ja sam bm6 godinu dana drzao u dnevnoj sobi i slusao kablovsku TV preko njih.
Tek kad sam kupio NS10m kao totalni kontrast njima, stavio sam ih u studio, inace par pokusaja mixa samo na bm6 su mi zavrsili katastrofalno. Sad, mozda se neko navikne, ali ja ne. Opet, onaj show room u BG artistu mi nikad ne bi bio merilo za monitore, tako da utisak koji nosis o BM6 ne mora nista da znaci |
[quote=master29;208948]
Quote:
pomalo zrnasti visoki....nezdrav mid range.....i slab imaging u odnosu na konkurenciju (normalno u tom cenovnom rangu). Jos jedna poprilicno zabrinjavujuca stvar koja je mozda posledica ugradjenih ampova je izrazit karakter koji se cuje sta god da pustis.Uvek je to jedan te isti tip zvuka.... stavis AT 4050 i Neumann U47 i to mu dodje toliko slicno... a normalno da je daleko od slicnog...i sve u tom duhu. Dobar monitoring mora jasno da predoci razlike u karakteru zvuka i sl. , a mislim da je Dyn tu omanuo sa bm6. pozz |
[quote=sasaristic;208954]
Quote:
|
To sto kaze Sasa Ristic je po prilicno tacno, kada je u pitanju BM6.
Nije tu stvar rezije i ostalih stvari, problem je sto sve zvuci dosta slicno na njima...dobro, lepo ali slicno, to je problem. Isti problem sam primetio i kod nekih Tannoy-a. |
Quote:
Kakvo misljenje imate o Genelec 80>> seriji,forsiraju ih u 5.1 sistemu za film? To me sad nesto intrigira... |
All times are GMT +1. The time now is 02:26 AM. |