Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Mo?e preporuka...? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22960)

theWalkingDude 15-05-2008 12:00 PM

Re: Mo?e preporuka...?

Znam da sam postavio skakljivo pitanje jer vjecno ce biti sukoba sto je bolje Logic ili Cubase , kao sto jos uvijek pricamo o Pc vs Mac.

S financijske strane definitivno je PC + neki Steinberg proizvod daleko isplativiji. No vidim da dosta profica ipak bira Mac i Logic za svoj sekvencer. Ja ne patim od mode niti trendova, vec me jednostavno zanima da li bi ista dobio da predjem na Mac i Logic.

Hvala svima do sada na pomoci !

LACKY 15-05-2008 12:20 PM

Evo jedan primer, u Beogradu ima N broj aranzera. Uzmimo da je taj broj 100, od njih 100 otprilike je 5 do 10 na Logic+Mac a 90 do 95 Pcjevaca na bilo cemu(mada uglavnom Steinberg).

theWalkingDude 15-05-2008 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 204048)
Evo jedan primer, u Beogradu ima N broj aranzera. Uzmimo da je taj broj 100, od njih 100 otprilike je 5 do 10 na Logic+Mac a 90 do 95 Pcjevaca na bilo cemu(mada uglavnom Steinberg).

Kad nitko nema love za Mac :D

No mo?emo onda reći da i velika većina jačih producenta i skladatelja koristi Logic i Mac , u SAD-u.

paki 15-05-2008 05:31 PM

.....:wink: .

Oggy 15-05-2008 05:42 PM

Quote:

Originally Posted by theWalkingDude (Post 204060)

No mo?emo onda reći da i velika većina jačih producenta i skladatelja koristi Logic i Mac , u SAD-u.

Pitanje je samo da li si ti "jaci producent i skladatelj u SAD" ili sedis ovde negde u ex-Yu rupi i od kakve je koristi ovako iznesen podatak? :)

Nema tu vise ni bolje ni losije. Sve radi ako znas i svaki sekvencer isto svira, samo je pitanje sta ti vise odgovara, a taj ti odgovor ovde niko nece moci dati , ako ga sam vec ne znas.

paki 15-05-2008 05:57 PM

Mislim da on odgovor zna:D .

theWalkingDude 15-05-2008 06:10 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 204096)
Pitanje je samo da li si ti "jaci producent i skladatelj u SAD" ili sedis ovde negde u ex-Yu rupi i od kakve je koristi ovako iznesen podatak? :)

Nema tu vise ni bolje ni losije. Sve radi ako znas i svaki sekvencer isto svira, samo je pitanje sta ti vise odgovara, a taj ti odgovor ovde niko nece moci dati , ako ga sam vec ne znas.

Ma samo sam odgovorio na tezu da ovdje u na?im siroma?nim dr?avicama svi koriste Steinberg.

LACKY 15-05-2008 07:00 PM

Koriste ga bogami i u Americi, pogotovo za postprodukciju. Eufonix-ovi proizvodi jako dobro komuniciraju sa njim. A ako mislis da je Logic skuplji od njega, onda si tek u zabludi.

theWalkingDude 15-05-2008 07:29 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 204115)
Koriste ga bogami i u Americi, pogotovo za postprodukciju. Eufonix-ovi proizvodi jako dobro komuniciraju sa njim. A ako mislis da je Logic skuplji od njega, onda si tek u zabludi.

Znam da se Steinberg koristi i tamo :D , no ipak jako puno muzičara bira Mac umjesto PC-a.

Mene je čisto zanimalo da li Logic ima nekih prednosti nad Steinbergovim proizvodima. Posebno stoga ?to bi Logic 8 trebao bolje iskori?tavati vi?e memorije i jače procesore koje danas imamo, a kojih nije bilo kad su Steinberovi 3 bili najnovije verzije.

A odavno sam isključio verzije 4 , jer to je jo? previ?e bugovito.

LACKY 15-05-2008 07:33 PM

Pa generalno vazi da je Logic bolji za midi i programing. A sto je 4-ka bagovita, ja je koristim vec 2 meseca i nemam problema, doduse neradim midi, samo audio.

All times are GMT +1. The time now is 05:06 AM.