![]() |
Re: Jupiter8 arpeggio plus A6 improv. (video)
Quote:
|
3 Attachment(s)
Stvarno, neverovatan envelope ima Jupiter:da:
@Cluster-Nasao sam Sh-2 u Japanu, 450 evrosa, sad cekam od drugara u Japanu da vidim da li mi moze uzetii da ga donese.... Ako budem morao da placam carine i shiping, odna necu uzimati...Sint je KAO NOV i servisiran, nema niti jednog skrecha, neverovatno... Jeste monofinik i sve to, ali sound mu je ZLOOO. Smeta mi sto nema VCF envelope:banghead: Al nema veze. Evo fotki E da, napajanje mu je na 100V, jer se to da lako srediti? |
da se sredit napajanje. uzimaj ODMA. plati carinu ako treba. nek ti napravi manji racun. jos uvijek se isplati. nema ih bas, a pogotovo u ovakvom stanju.
evnelopa i jest za VCF. bez toga nebi mogao gotovo nikakav bas napraviti. zato VCA stavis na GATE, i tada tuce da ne mozes vjerovati. za neke soundove mozes stavit da env radi i na VCF i na VCA, da bi imao release i sl. ali ja to gotovo nikad ne koristim. na toj masini ti to ne treba. uzivaj. :wink: |
Quote:
ako razmisljas o drugoj analog spravi uz androemdu, a oces megabrzinske sekvence, Jup4 ti je best buy jer, makar nije skroz jeftin, jos uvijek je 4 puta jefntiniji od osmice. ustvari bolje da sutim jer ih nema bas puno, a i ja smekam jednog u nekoj buducnosti. :D |
Quote:
|
Quote:
Uglavnom... svirao sam ga i ODUŠEVIO se!!!! Totalno sirov zvuk. Ma zvuči mi ko neki modular. Po sjećanju, mislim da je SH-2 jako sličan zvukom! Jedino mi se učinilo da kad dodaš rezonanciju na SH-1 da se manje stiša zvuk. EDIT: kupuj bez razmišljanja. Tog nema u evropi!! Ako ti ode ova akucija, nema veze. Onaj moj čovjek otvara na ljeto dućan, pa ćemo preko njega da sredimo. Ali morati ćeš čekati. Čak i u japanu se čeka na SH-2!!! Računaj 3-4 mjeseca. Evo ja već 3 i pol mjeseca čekam na SH-3a. |
kupuj ne skrtari na parama za to...to je najblize sto ces kupit minimoogy....
ja svog cuvam ko oko a imam ga od 96 znaci 12 godina!!!!! KUPUJ SH 2 |
@Cluster, Don i Rogi
Hvala na savetima, u tom slucaju uzimam sigurno, samo da se drugar javi.:) :) :) |
All times are GMT +1. The time now is 07:28 PM. |