Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Alpha channel ili Amek 9098eq? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22765)

player 01-05-2008 08:49 PM

Re: Alpha channel ili Amek 9098eq?

Quote:

Originally Posted by Manley (Post 202269)
imaju ga, ali je problem sto ubijaju sa posiljkom 400us$ za rack!!!!! ej bre, pa to nije normalno, jevtinije je na kraju u evropi da ga kupis

Jesu malo skuplji sa shippingom....Za relaciju US-Canada traze oko$110 za rack i dva modula.Cene modula im i nisu lose,maalo su jeftiniji od ostalih cini mi se.Jedino sto nece da naznace manju vrednost posiljke:banghead: za carinu.Trazi nek ti posalju sa USPS regularnom postom-ne sa UPS.

Manley 01-05-2008 08:52 PM

Quote:

Originally Posted by player (Post 202271)
Jedino sto nece da naznace manju vrednost posiljke:banghead: za carinu.

ozbiljna firma, ja sam zaovoljan, sem cene posiljke sve je bilo ok do sada

fosnex 02-05-2008 01:15 AM

[quote=player;202221]HVALA.....u medjuvremenu SSL otisao $100 dole($900!) sto i nije losa cena ali ...:cry:,vidim da nemate neko lepo misljenje o njemu. Planirao sam zapravo uzeti Api512 posto je isto imao ok cenu ali ovo izletelo pa sam mislio .....videcu jos mozda i sacekam za API[/quote

ja se iskreno ne bih gadio toliko od tog ssl preampa,radio sam i na jednom i na drugom sve zavisi od kombinacije mic/preamp ja sam cuo taj ssl sa neuman u149 jako je dobro zasviralo a onda sam cuo isti taj neuman na druga predpojacala i bilo je je losije a isto smo ga napljuvali u startu bili...,a i gitare koje sam trekao kroz njega su bile jako dobre nije to toliko hrdjavo samo nije za svu radinost... taj amek sam cuo vise puta i nije mi to nesto spektakularno moram priznati jako fin eq onako mek fino za usnimavnje vokala za ostalo i ne znam bas... Po meni najbolje ako mozes skupi pare pa kupi API to je mnogo mnogo zajebanije od obije ove sprave,ali bas za klasu!! tvrdo brzo i glavu:D

slowstar 02-05-2008 02:11 AM

Mislim da kod Ameka i SSLa nema poredjenja, Amek je toliko superioran, narocito u EQ, da je besmisleno porediti, ali doduse ja jedino znam "ugradjene" u mixere, a ne kao posebne module, pa ako to ima neke veze....
Mislim da bar po mome misljenju, nisam cuo bolji "kanalni" EQ od 9098...
ali naravno, ko sta voli....sto se API-a tice, ne znam ga "licno" ali mnogi ljudi, cak i oni koji ga vole, kazu da ima malo suvise "personality", sto znaci malo vise "farbanja". Licno bih voleo da probam neke EQ-ove iz 500 serije, pa cak i onaj interesantan graficki, bas je jedinstven, bar po slici...

Rajko? sta kazes?

Max 02-05-2008 02:17 AM

Imam ih ja ...... u Lunch Box u ( tako da uvek mozes da prbas , ako pozelis ) Za par dana stize i Great river ....

Poredjenje ..... koliko volis .... :grin:

Moja iskustva su jako cudna ..... nekad Api proradi i nista ne moze da mu pridje .... a nekad ( bas tamo gde mislis da je jedino resenje ) proradi nesto apsolutno drugo ....

Iako ih imam vec neko vreme ..... jos uvek nisam uhvatio sva " pravila " ....

Ali posto je luch box vrlo zgodna izmisljotina ..... lepo pod ruku .... i testiras gde god zelis :)

Pozdrav

player 02-05-2008 04:51 AM

Ok kad ste raspolozeni za pricu...mozete li napraviti poredjenje eq na Amek-u i na ISA220 (posto to vec imam)?

Moritz 02-05-2008 10:19 AM

Quote:

Originally Posted by player (Post 202300)
Ok kad ste raspolozeni za pricu...mozete li napraviti poredjenje eq na Amek-u i na ISA220 (posto to vec imam)?

AMEK je ( po meni) za klasu iznad po EQ , ako ne i vise.

gregor z 02-05-2008 12:10 PM

imam kod sebe u studiu dva Ameka 9098 EQ/Preamp, par Neve 33114 EQ/Preamp, Avalon VT737SP, imao sam dva Focusrite Producer Packa 430mk2......+ jo? brdo prepojačala koje sam probao kod sebe ili u drugim studijima.

Meni je Amek 9098 jedan najboljih tracking/mixing preamp/eqa!!

Mislim da sam u poslednjih 5 godina 70% stvari snimao i procesirao sa njim...

Sve na njemu se mi dopada, jedini dosad koji mu je veoma sličan je Summit Element 78 , navodno je design skoro isti i kad sam radio sa njim u nekom studiu dobio sam takav dojam, mo?da je bio Summit malo čistiji i precizniji....

Manley 02-05-2008 01:55 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z (Post 202319)

Meni je Amek 9098 jedan najboljih tracking/mixing preamp/eqa!!

dobro sad, toliko dobar bas i nije, ali je ok, niza high end klasa

gregor z 02-05-2008 05:01 PM

Quote:

Originally Posted by Manley (Post 202327)
dobro sad, toliko dobar bas i nije, ali je ok, niza high end klasa

Ali MENI je jedan najboljih......jednostavno i veoma brzo i sigurno mogu postiči dobre rezultate....u večini primjera svidja se mi njegov karakter i boja......ima super notch, hipass/lopass, veoma muzikalan EQ, odlično distorzira ako ga preteraš..........i ima dovoljno headrooma......a naravno nije baš za sve stvari......naprimer ribboni ne rade baš najbolje s njim.....nema dovoljno gaina za njih.....preamp je malo prljaviji :D , nije baš za neku klasiku.....inače.......:da: :da: :da:

I još to....nema to nikakve veze sa Amek CIB (channel in a box), 9098 zvuči prilično drugačije....

All times are GMT +1. The time now is 03:08 AM.