![]() |
Re: Alpha channel ili Amek 9098eq?
Quote:
|
Quote:
|
[quote=player;202221]HVALA.....u medjuvremenu SSL otisao $100 dole($900!) sto i nije losa cena ali ...:cry:,vidim da nemate neko lepo misljenje o njemu. Planirao sam zapravo uzeti Api512 posto je isto imao ok cenu ali ovo izletelo pa sam mislio .....videcu jos mozda i sacekam za API[/quote
ja se iskreno ne bih gadio toliko od tog ssl preampa,radio sam i na jednom i na drugom sve zavisi od kombinacije mic/preamp ja sam cuo taj ssl sa neuman u149 jako je dobro zasviralo a onda sam cuo isti taj neuman na druga predpojacala i bilo je je losije a isto smo ga napljuvali u startu bili...,a i gitare koje sam trekao kroz njega su bile jako dobre nije to toliko hrdjavo samo nije za svu radinost... taj amek sam cuo vise puta i nije mi to nesto spektakularno moram priznati jako fin eq onako mek fino za usnimavnje vokala za ostalo i ne znam bas... Po meni najbolje ako mozes skupi pare pa kupi API to je mnogo mnogo zajebanije od obije ove sprave,ali bas za klasu!! tvrdo brzo i glavu:D |
Mislim da kod Ameka i SSLa nema poredjenja, Amek je toliko superioran, narocito u EQ, da je besmisleno porediti, ali doduse ja jedino znam "ugradjene" u mixere, a ne kao posebne module, pa ako to ima neke veze....
Mislim da bar po mome misljenju, nisam cuo bolji "kanalni" EQ od 9098... ali naravno, ko sta voli....sto se API-a tice, ne znam ga "licno" ali mnogi ljudi, cak i oni koji ga vole, kazu da ima malo suvise "personality", sto znaci malo vise "farbanja". Licno bih voleo da probam neke EQ-ove iz 500 serije, pa cak i onaj interesantan graficki, bas je jedinstven, bar po slici... Rajko? sta kazes? |
Imam ih ja ...... u Lunch Box u ( tako da uvek mozes da prbas , ako pozelis ) Za par dana stize i Great river ....
Poredjenje ..... koliko volis .... :grin: Moja iskustva su jako cudna ..... nekad Api proradi i nista ne moze da mu pridje .... a nekad ( bas tamo gde mislis da je jedino resenje ) proradi nesto apsolutno drugo .... Iako ih imam vec neko vreme ..... jos uvek nisam uhvatio sva " pravila " .... Ali posto je luch box vrlo zgodna izmisljotina ..... lepo pod ruku .... i testiras gde god zelis :) Pozdrav |
Ok kad ste raspolozeni za pricu...mozete li napraviti poredjenje eq na Amek-u i na ISA220 (posto to vec imam)?
|
Quote:
|
imam kod sebe u studiu dva Ameka 9098 EQ/Preamp, par Neve 33114 EQ/Preamp, Avalon VT737SP, imao sam dva Focusrite Producer Packa 430mk2......+ jo? brdo prepojačala koje sam probao kod sebe ili u drugim studijima.
Meni je Amek 9098 jedan najboljih tracking/mixing preamp/eqa!! Mislim da sam u poslednjih 5 godina 70% stvari snimao i procesirao sa njim... Sve na njemu se mi dopada, jedini dosad koji mu je veoma sličan je Summit Element 78 , navodno je design skoro isti i kad sam radio sa njim u nekom studiu dobio sam takav dojam, mo?da je bio Summit malo čistiji i precizniji.... |
Quote:
|
Quote:
I još to....nema to nikakve veze sa Amek CIB (channel in a box), 9098 zvuči prilično drugačije.... |
All times are GMT +1. The time now is 03:08 AM. |