Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Nuendo pitanjce 2 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22477)

Arthur 15-04-2008 02:28 AM

Re: Nuendo pitanjce 2

meni je nuendo namesten da "always assume new version", i pritom, ponavljam, sa offline history procesom mozes da drndas vunu do mile volje.

@max
cini mi se da je ovo zgodniji, brzi i cistiji nacin nego export tojest render traka, jer bi nominalno trebalo da zaobilazi ceo nuendo u routingu, tojest ne drkas se sa njegovom sabirnicom

Arthur 15-04-2008 02:29 AM

meni je de fakto brzi, jerbo mi svaka epizoda traje po 45 min :D

Max 15-04-2008 11:24 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 199824)
meni je de fakto brzi, jerbo mi svaka epizoda traje po 45 min :D

Znam , znam ...... mislio sam na moj slucaj ...... za tvoj je svakako brzi .....

Jesi li se utrenirao za filmadzijski posao ? :)

Ima li izgleda za nesto dalje posle Ratkajevih ???

Pozdrav

allegrosteva 15-04-2008 12:52 PM

Moze i ovako-u export-audio mixdown prozoru u outputs selektujes audio kanal koji zelis i eksportovece ti samo ono sto se desava u kanalu, bez sendova(import to pool i audiotrack selektovani da bi vratio exportovani audio u projekat, znas vec i sam), mute tool-om mutiras wav u originalnoj traci da ne opterecuje hd i ugasis audio plug inove na kanalu da ne opterecuje cpu.Ja uvek tako radim kad pocne da mi koci cpu jer tako zadrzavam originalni audio za nedajBoze

vly 15-04-2008 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 199709)
normalan wav, ostaje u svom kanalu. Znaci, imas gitaru na kanalu sa comp i eq. Otvoris eq, to sto si napravio snimis kao preset "git". Isto uradis i sa compresorom. Zatim, selektujes audio fajl koji je u tom kanalu (ili fajlove,ako ih ima vishe), pa otvoris gore u audio - plugins - nadjes svoj eq, on ti otvori edit prozor za taj plug, prozoves svoj preset, i kliknes process. To ponovis i za comp, onim redosledom kojim su ti ta dva stajala na insert-u. I rezultat bi trebao biti isti - normalan wav (ili vise njih), sa renderovanim procesima koje si prethodno drzao na insertu kanala. Ja ovo svakodnevno radim vise stotina puta u obradi zvuka za sliku, gde imamo gomilu x-crackle, x-click, z-noise i eqium momenata koje nema smisla da kacimo po kanalima, jer se razlikuju od scene do scene.

Nesto sporiji odgovor,bio u guzvi...

Tako sam i pretpostsavljao,ali koliko sam ukapirao Maxa on nije hteo wav kao rezultat?!?
Koliko brze ti uradi taj proces nego da soliras kanal i uradis klasican eksport audia?
Pozz

Arthur 15-04-2008 03:36 PM

Ma brzi je definitivno, i manje je koraka (osim ako nemas popunjenih svih 8 sendova), a pretpostavljam da je i zvucno nesto superiorniji.
@max
Utrenirao se jesam, radim za 6h ono sto smo 3ojica radili na pocetku za 10h. Izgleda ima,al nista konkretno.

Max 15-04-2008 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 199904)
@max
Utrenirao se jesam, radim za 6h ono sto smo 3ojica radili na pocetku za 10h. Izgleda ima,al nista konkretno.

Znaci sad ima mesta i za " zivot " .... super !!!!

Cekaj , jos uvek ste trojica ili si ostao sam ???

Pozdrav

Arthur 15-04-2008 03:46 PM

ima nas dvojica na zvuku i Sevdah na adaptaciji glazbe. Mada na zvuku ja radim 75% posla (eq dijaloga/atm+sfx/mix svega)
A mesta za zivot nema, jer me vec 3 nedelje paralelno "jashe" moj stari drugar Abdulraheem iz "FC Apatride UTD", radimo neke singlove za vinile za UK/US trziste, tako da sam minimum 13h dnevno dole :(

Max 15-04-2008 03:49 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 199911)
ima nas dvojica na zvuku i Sevdah na adaptaciji glazbe. Mada na zvuku ja radim 75% posla (eq dijaloga/atm+sfx/mix svega)
A mesta za zivot nema, jer me vec 3 nedelje paralelno "jashe" moj stari drugar Abdulraheem iz "FC Apatride UTD", radimo neke singlove za vinile za UK/US trziste, tako da sam minimum 13h dnevno dole :(

uhhhhh ..... devojka ti je znaci vrlo srecna i zadovoljna :)

Nema veze ...mlad si , i upao si u vatru ..... to je to :) .... samo napred !!!

Pozdrav

Digital distortion 25-04-2008 12:32 AM

Pozdrav svima

Da se nadovezem pitanje, da ne otvaram novi topic.
Dakel ima li u nuendu delay compenzation, slicno nesto kao u logicu, da proracunava koliko kanal latencije stvara radi pluginova pa da namjesti da da playa sve uredno. Ko sto se u pro toolsima moze viditi koliko sampleova kasnjenja ima nesto na tu foru...

Znam za constrain delay compenzation, al to samo iskljucuje efekte koji stvarju odredjeni latenciju.

All times are GMT +1. The time now is 10:10 AM.