Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Sae institut u engleskoj (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22419)

peter the great 10-04-2008 05:45 PM

Re: Sae institut u engleskoj

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 199316)
shta preporuchujete vi onda?

Ma idemo na SAE u Ljubljani. Ja idem u oktobru, pa ti razmisli o tome. 8-)

HeatMan 10-04-2008 06:17 PM

teshko brate, imam toliko dugova koje moram da vratim da nisi svestan.. iskreno, meni je samo do diplome, poshto ljudi traze u87, diplomu i lep studio.. :)

a ti bani neki dan, nismo se videli godinu dana..

poz

Boki_R 10-04-2008 06:34 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 199316)
i koja je onda preporuka? bar zbog diplome? ako nema shta da se nauchi tamo.. :)

mislim, siguran sam da ce jedinka nauchiti neshto ako zeli, i to sigurno vishe nego na bk ali ono.. shta preporuchujete vi onda?

Rekao sam ti vec, sve zavisi od licnog zalaganja. Neznam koga su slovenci angazovali za predavace, ali s obzirom da SAE diploma ipak ima izvesnu tezinu u poslu neverujem da su krajnji dripci. Najbolje da pokusas da kontaktiras nekog ko je bio tamo. Ako imas kinte a nemas vremena ili zelje da visis po studijima kao asistent dobijajuci znanje i objasnjenja na kasicicu...
SAE ili bilo koja druga jaca skola daje ti mogucnost da naucis i stavlja ti na raspolaganje nekog ko moze da ti objasni sve to, ali te sigurno niko nece terati palicom da naucis. Racunaj da ces provoditi minimum 50 sati nedeljno u skoli radeci i istrazujuci, a pri kraju i vise od toga.
Najvise se nauci kad sam pokusavas da nadjes resenje, a toga u studijima koji rade nema. Ne mogu da zamislim bilo koga od Pro clanova kako zaustavlja rad u svom studiju kako bi ti ili bilo ko drugi uspeo da provali iole komplikovaniji lanac, dok u skoli imas svoje vreme pa udri. Nije tajna da sam na SSL AWS900 proveo tri dana ne bi li ga naterao da zasvira kako ja hocu:banghead: ali posle je islo mnogo lakse. Ko je probao, zna o cemu pricam.

PS, na pocetku, medju prvim prakticnim vezbama imas trening usiju. To je mozda i najbitniji deo obuke (shvati ga ozbiljno). Preslusaces brdo audio fajlova u pocetku sa ociglednim razlikama, a kasnije sa skoro neprimetnim. Cuces i gotovo sve "probleme" kako bi znao da ih kasnije prepoznas. Prava dijagnoza je oduvek bila 50% lecenja.

Puno srece!

Boki_R 10-04-2008 06:43 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 199321)
teshko brate, imam toliko dugova koje moram da vratim da nisi svestan.. iskreno, meni je samo do diplome, poshto ljudi traze u87, diplomu i lep studio.. :)

a ti bani neki dan, nismo se videli godinu dana..

poz

Zavisi ko ti trazi diplomu. Da bude jasno, uslov za diplomu na SAE je 80% od maksimuma, sto priblizno znaci nas fakultetski prosek 8.70. Ako upises, nema nikakve garancije da ces uspeti. Prolaznost je 10-15%
Ako ti je stvarno samo do diplome, postoje mnoge lakse skole od SAE. Kod nasih poslodavaca ako bas traze diplomu, bitno im je samo da je strana, pa makar i iz dopisne skole:D
Bacio sam pogled na neke online skole, i na njihovim diuplomama uglavnom nigde ne pise da su dopisne. Jednostavno, diploma kao svaka druga.

Postoji i opcija "zeleni venac" ili "kalenic". Uradice ti ljudi svaku diplomu i bolju i vecu i stariju:rotfl:a za manje para.

HeatMan 10-04-2008 10:59 PM

hahah.. ne kapirash brate, ja bih samo da dobijem diplomu koja ce OVDE neshto znachiti.. necu se baviti zvukom u filmu (tj, radim vec neshto malo filmsku muziku, ali necu da pecam po sceni) dosta sam vec nauchio, prakse imam na svojoj opremi kao i na nekoj malo jachoj u tudjim studijima, ali nikad nisam bio za sslom itd.. iskreno, ono shto meni treba je neka vrsta kursa.. AKO mogu josh neshto da nauchim, super.. ako ne, onda bar da imam shta da zalepim na zid..

jbg, nisam takav.. dosta vas me zna, i to mi strashno ide na kurac.. ali kada ljudi gledaju muziku, onda morash da napravish neki kompromis.. znam ljude koji su iznajmljivali rekove samo zato shto su im dolazile poznate zvezde.. i onda upalili tamo sve da sija, i snimali direktno u komp..

vi se zezate, ali stvarno ima i toga..

peter the great 10-04-2008 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 199376)
iskreno, ono shto meni treba je neka vrsta kursa.. AKO mogu josh neshto da nauchim, super.. ako ne, onda bar da imam shta da zalepim na zid..

Iz Slovenije su mi poslali broshuru, u kojoj izmedju ostalog pise da imas 25 sati prakse nedeljno u proseku. To je 5 sati dnevno (minimum), mislim da je to sasvim ok.

Koliko god da je neko dobar u ovom poslu, sigurno ima nesto sto ne zna, i naravno da ce napredovati na SAE-u.

HeatMan 10-04-2008 11:38 PM

znam znam.. al nisu male pare.. :)

peter the great 10-04-2008 11:45 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 199382)
znam znam.. al nisu male pare.. :)

Nisu. Ali, te pare ti pokrivaju 2 godine na BK, a na SAE-u za te pare dobijes diplomu, pa ti vidi... :)

A jos plus ladno dobijes MACBOOK, sa instaliranim Logic-om i Pro Tools-om! 8-) Naravno, posle skolovanja moras da im vratis Mac, jbg...

HeatMan 10-04-2008 11:55 PM

pa dok ti zavrshish, vec je zastarela tehnika.. koji ce im onda? :)

kako 2 godine na bk? zar nije 2 i po soma? i plus hrana stan itd u ljubljani.. i plus ja nisam imao ni te pare za bk.. za to sam uspeo da izvuchem stipendiju, koju nikad vishe necu moci, veruj mi.. :) al rado bih ishao tamo sa tobom da privodimo i to.. hehe..

peter the great 11-04-2008 12:05 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 199391)
kako 2 godine na bk? zar nije 2 i po soma? i plus hrana stan itd u ljubljani.

Sta 2 ipo soma? Na BK je jedna godina 3600, a u Ljubljani je ceo kurs oko 7800 (i naravno, troskovi stanovanja, hrane, itd...)

All times are GMT +1. The time now is 04:59 PM.