Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Internet pretrazivac (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22110)

Manley 22-03-2008 12:33 PM

Re: Internet pretrazivac

godinama koristim i super je. kao sto lacky kaze jednostavan, brz...kod mene je default

LACKY 22-03-2008 12:35 PM

Slowstare dodjavola u pravu si!

idekius 22-03-2008 02:35 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 196448)
...mada tu koristim Firefox, koji je kopija Safarija...

Pre moze da bude obrnuto...
Ako neko ima iskustva u izradi web browsera, onda je to Mozillin tim.
Oni su radili jos Netscape Navigator, koji je nekada bio browser br.1, dok Microsoft nije integrisao internet explorer u Windows 98.
Netscape ih je zvog toga tuzio i dobio na sudu, ali, kao sto vidimo, explorer se i dalje isporucuje uz operativni system.

Istorija Mozille pocinje jos 1994-te, kada je ekipa koja je stvorila prvobitni Web browser Mosaic i prvi Web server ncsad formirala kompaniju Netscape.
Browser su krstili Netscape posto su mislili da ime Mozilla nema mnogo sansi na trzistu.
Microsoftov explorer je lansiran 1996-te i nije imao nikakve sanse da pridje Netscapeu dok Microsoft nije zaigrao kvarno (pomenutim integrisanjem u win 98) i potopio Netscape.

Mislilo se da je Mozilla tim gotov po pitanju browsera, dok nisu napravili bum sa Mozilla Firefox (ovaj put nisu trazili mekse ime :) ) i barem delom vratili milo za drago :D

Malo postovanja prema iinternet veteranima. :wink:

Koristim Firefox i zbog toga sto fenimenalno radi, a i zbog postovanja prema tim laureatima koje je Microsoft na kvaran nacin umalo unistio :)

dexyco 22-03-2008 03:28 PM

Safari ima poprilicno zamrljanu boju i slova ili je lose podesen fabricki tako, nisam se nesto trudio da ga sredjujem ako i ima tu opciju... U svakom slucaju se gubi na verovatno najbitnijoj stvari kod pregledanja neta - samoj preglednosti...

Mogli 22-03-2008 06:41 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 196449)
Usput, ako zelite nesto ZAISTA KVALITETNO da prebacite sa Wavea na mp3, savetujem da uvek koristite iTunes, po meni zvuci ubedljivo najbolje od SVIH mp3 konvertora koje sam cuo, ukljucujuci i one koji se placaju. Odlicano radi, cak i na apotekaru

Ja konvertujem uvek u Wavelab-u! Nije valjda da iTunes to bolje odradi?

idekius 22-03-2008 06:48 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 196483)
Ja konvertujem uvek u Wavelab-u! Nije valjda da iTunes to bolje odradi?

Radi codec, a ne program u kome se radi. Koristim Fraunhofer, na 192, u podesavanjima stavim najmanju brzinu, najveci kvalitet. Koristim ga u raznim aplikacijama, medju kojima i WaveLab...

E sad... kvalitet delimicno moze da se degradira i prilikom grebovanja sa CD-a (ako se radi mp3 sa CD-a). To vec zavisi od samog CD-a, optickog uredjaja i na kraju programa kojim se radi.

alavuk 22-03-2008 07:02 PM

jel je joint stereo ? :]]]] hehhehe

lame rulez !

Mogli 22-03-2008 07:07 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 196484)
Radi codec, a ne program u kome se radi.

A ja sam mislio da Wavelab valjda ima neki svoj codec!:confused:

idekius 22-03-2008 08:07 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 196486)
jel je joint stereo ? :]]]] hehhehe

lame rulez !

.. i ne zveckaj vise sa tim jointima po forumu... ovo je uzorna institucija! :)

alavuk 22-03-2008 08:28 PM

hahahaha ma nemoj ... sve se pusi od tog mp3-a kompresovanom tom metodom ! sta da kaze komsiluk tj patrola na natpis varim auspuhe jednog lokalnog automehanicara ! ali to varim pise preko cele haube tj skoro cele

All times are GMT +1. The time now is 02:47 PM.