![]() |
Re: kako naplatiti pjesmu?
u startu trazi dovoljno,mentalitet nasih pevac(ic)a je mazohisticki:sto ga(je)bolje oderes,vise ce te ceniti.neozbiljno zvuci,ali je istina.trazi bar kilo keshovine za pocetak,ako se buni,posalji ga kod "renomiranmih" stihoklepaca Marine,Braje,Raje,Zlaje,i ostalih koji prdeze naplacuju po par kila i jos te uslovljavaju svojim "producentima i aranzerima"......sta,skupo mu(joj) je?....super,onda lepo olovku u ruke pa nek sam(a)komponuje.goveda:mad:
a naknade od autorskih prava.....u zemlji Srbiji?....he,he:rotfl: ......privilegija jaaaaako male manjine,koja se zavalila u fotelje "sokoj-a" i sisaju li sisaju.......prosla su vremena dobro prodavanih tiraza,sta vise meni licno rec "tiraz" prilicno smesno i arhaicno zvuci.sad je moderna epoha - radni naziv joj je 128 / 44.1 alias MP3 zato - DERI dok si mlad:D |
Quote:
... cu ja da odem kod nekog drugog pocetnika koji ce da mi uradi dzabe. RM |
Ne znam sta da kazem po ovom pitanju. Sto se tice "cash" naknade, ocigledno je da je u Srbiji to jos uvek "Majka svih honorara" jer SOKOJ nema nacina da naplati svoja, inace vise nego znacajna potrazivanja, specijalno od RTSa, ciji "gazda" decidirano kaze da "ne dam ni kintu" onako, kabadahijski, a po nekim izvestajima, duzni su oko 43 MILIONA dinara SOKOJ/u, koji a propos, uskoro menja ime. Ima jos nesto: pod obrazlozenjem zastite prava autora, u SOKOJu je izvrsen puc u pravom smislu te reci, satavljen je novi pravilnik raspodele, skinut je procenat aranzerima, a povecan tekstopiscima
(sta mislite na ciju inicijativu? - inace to je i clan upravnog odbora) Pazi:u udruzenju koje stiti KOMPOZITORE, povecan je udeo autora TEKSTA???? Osim toga, clanovi UO su smenili ranije rukovodstvo, kao "zbog nerada i mucki" - ajd' da im verujemo,a zatim su doveli neke "morone" u U.O., nekoliko iz tabora "folk" muzike, koji sada "zare i pale", a za to i primaju mesecni honorar, autore ozbiljne muzike su stavili na marginu najgore vrste, ukinuli stimulaciju, srusili sve kriterijume, i da ne pricam i ne pisem dalje, grize me kiselina...Nije Sokoj bio jedini, pa cak ni najveci krivac za losu naplatu, krivi su korisnici i emiteri, koji smatraju da je muzika nesto sto je "dzabe" osim ako nisi polupijan u kafani, kada treba da das neku kintu sviracima. Postoji cak i jedna zalba, koju sam licno video, od gazde kafica, koji nece da placa sitan pausal za pustanje muzike u svom lokalu, koji tvrdi da pusta "samo Majkla Dzeksona", pa nek' mu daju njegov ziro racun, on ce da mu uplati - zamislite!!!!???? Ipak, glavni problem je nedostatak sankcija za neplacanje, kao i nedostavljanje muzickih kosuljica od strane emitera, sto im je propisana obaveza, a sada je i problem sto su u upravna tela zaseli ljudi koji stite ISKLJUCIVO svoje interese, a verovatno se bave NAJGOROM vrstom muzickog autorstva, ne bih da procenjujem i budem konkretan, ali koga interesuje, kaz'ce mu se samo, ukratko tuzno, beskrajno tuzno... |
Quote:
Slozio bih se!:rotfl: |
Quote:
Slobo imas temu Autorska prava da se ne ponavljam izneo sam sve crno na belo(PAPIROLOSKI) sve se vidi. Ljudi ne zamlacujte se oko naplate pesama(Mislim na Srbiju) samo cist kesh i to je to,ako budete cekali razne Sokoje,Kokoje i ostala sranja usracete se od muke.Ja imam preko 300 prijavljenih dela sa veoma poznatim likovima sto pop sto folk muzike,mnogo poznatih pesama pa sam dobio neku smesnu cifru. Na zapadu bi moji praunuci bili obezbedjeni da sam tokiko uradio sa toliko velikim imenima.Ne samo moji,ima ovde dosta ljudi u slicnoj situaciji poput Slobe i ostalih koji su mozda jos vise uradili od mene.Znaci samo kesh,jebes Sokoj.U nedelju je sednica Sokoja,prenecu vam sta su izlupetarali nasi poslanici:D |
U pravu si, cak su od mene trazili kol'ko danas, da opet izigravam majmuna, i da sedim u njihovom "radnom predsednistvu"
Nesto se mislim da uopste i ne idem, koja vajda? |
Quote:
Videcemo nove rashode i prihode,tacno ce mo znati dal su prosle godine potrosili na guz papir vise nego predprosle(2006god-138.000din 59radnika Sokoja ) jedna od stavki........:banghead: A tek upravni OOODDBBOOORRRR(Medju nama su vanzemaljci) |
Quote:
Pa, vec su poslali izvestaje! Sve se vidi. (citaj... nista se ne vidi) Katastrofa. Samo, verovatno ce nas sve (ogorcene) mrzeti da u Nedelju dizemo dzevu tamo, jebi ga... Kao i uvek. Hahaha, a bas kad Sloba pomenu smanjenje aranzerskih udela... Kazem ja "inicijatorKI povecanja tekst. udela"... "Daaaj bre, sto ste nam smanjili procenat, sta se desava!? Idi bre u K..." Kaze ona... "Ma nismo, odakle ti tooo!?" Hahaha. Toliko.:confused: Mislim, i da su nam povecali udele za 10%, sranje bi ostalo sranje. I ovako je sranje, ali "manje". JBG. Vidimo se u Nedelju! Valjda.:shock: |
Quote:
|
2 Attachment(s)
Prosudite sami:banghead:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:47 PM. |