![]() |
Re: Lose boje i Midi
Znaci ili kartica od 100 tinak i vise evrica ili da vezem klavijaturu na PC
.ebem li ga sta je pametno Hvala Pozdrav |
lepo smo ti dali savet, probaj da pronadjes kvalitetniji soundfont.
|
Quote:
Poskidao sam gomilu fontova, drajvera, playera, pathceva... :banghead: Povezivao ovako i onako.Ima par nacina gde se dobija odlican zvuk ali je problem sto par fajlova zvuci super, a posle nikako i tako u krug. Najpribliznije (najbolje)sto sam dobio je preko Yamahinog Soft syntija. Gitara, violina, truba ... moze da se razlikuje i to zvuci prilicno prirodno ali na klavijaturama (PSR540, RD700Sx, Casio-MZ2000) je to mnogo,mnogo lepse. Dosta fajlova se malo razlikuje od orginala(mp3)- samo glas fali. Ja opet kao shvaba tralala: al je na PC-iju(bez povez. klavijature) moguce dobit zvuk kao na aranzerima ? :) |
Ajd ovako
Daj link ili naziv koji soundfont da skinem. Mozda nisam nasao onaj pravi. |
Ako si već sve to probao, očigledno da je nemoguće, zato se dr?i aran?era.
|
Naravno da aranzer zvuci mnooogo bolje ,ipak je cena i do deset puta veca.Moje iskustvo (a imam ga dosta) je :
1.Kupis MIDI inerfejs (oko 40 e) na USB, povezes na aranzer(modul),odlican rezultat! 2.Preinstaliras PC na windows 98 (mozes na posebnu particiju tako da imas i XP i 98 pa biras prilikom podizanja sistema) i instaliras Roland SC 88(virtuelni SOund Canvas 88 ciji cip set boja ima uglavnom svaki bolji aranzer) i u Van Bascu prozoves u Setupu da boje idu preko njega.Dobijes zvuk 70 % aranzera (malo namunjis na eq i to je to) |
Quote:
Imam negde na tavanu Roland SC PRO. Nesto mu fali i godinama stoji gore. Ako ga popravim to ne bi bilo lose resenje. Boje su mu odlicne. Hvala :) |
Quote:
Dajtte neki konkretan soundfont. Rasturio sam Rolanda , cini sa da je malo vise s.eban :) |
Jesi li probao sa Hypersonic 2? On zvuci mnogo bolje od S. Canvasa! Imas u njemu kompletan editor tona, moguce je praviti kombinacije boja i jos svasta. Bukvalno kao jedan solidan modul od klavijature.
Mislim da je za pustanje fajlova i vise nego dobar a od PSR-740 i slicnih sprava zvuci sigurno bolje! Pozdrav i srecno! |
.
|
All times are GMT +1. The time now is 07:26 AM. |