![]() |
Re: MIDI to DCB konverter za Juno-60
Nije to shum, jednostavno, taj chorus tako "dishe", tako je sa svim chorusima iz juno serije.Ipak, kad je aranzman bogatiji, taj "sum" sa skoro i ne primeti (ili ako sviras live).
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
dobrodosao u analogni svijet to je normalno na analognim chorusima |
Quote:
|
pa svi analogni chorusi sume zbog BBD chipova koje koriste, medjutim istina neki sume vise neki manje. npr. JX serija (jx8/10/mks70) ima puno nizi sum od juno6/60/106. a i svidja mi se jx chorus puno vise, manje je "elektronican" , tako da kratko vrijeme dok samo imao poluispravni Juno prije nego sam ga razvalio u dijelove, koristio sam ga bez chorusa, i svidja mi se taj sound za neke stvari, onako "reze"..
ako nikad nije mjenjano nesto se moze malo pomoci s novim kapacitetima na napajanju, vca-ovima i na chorus boardu i sl.. btw, ako nekome treba nesto za juno, bacite mi pm.. |
sve to staro gvozde treba prodati i sve na crveno pa sta bog da... :please:
|
Upravo stigao konverter iz Ceske :)
|
Tooooooooo!!! Sada napokon imaš Juno 65.
Jer dobio si 5 stvari: -- dodatni LFO -- velocity(!) na VCF -- dodatni waveformovi za LFO -- arpeggiator sync -- MIDI Koliko je velocity bitna stvar, baš sam juče imao priliku čuti kod Clusterchorda kada je puštao demose sa MKS-80. Jupiter 6 to ne može da uradi. Razlika je defacto dan-noć kod tih polifonih dionica (pošto kod monofonog sinta možeš još nekako smuljati preko S&H unita koji rutaš na VCF i VCA pa "kao fol imaš velocity"). |
:d :d :d
|
All times are GMT +1. The time now is 03:59 PM. |