Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Atari muke (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21719)

InsaneEyes 15-04-2009 10:46 PM

Re: Atari muke

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 242348)
virus ?

nije virus nego ja i moja lemilica pravimo paralelni Atari-PC kabal, sto mu dodje na isto zapravo :D

htedoh samo da docaram kako je svaki komp zapravo cimanje, guru meditation anyone?

awacs 16-04-2009 09:42 AM

Quote:

Originally Posted by goasia (Post 192288)
:shock: davno bilo pa se ne secam , kako kopirati flopi da bih imao kopiju u slucaju da se osteti ...

He, stvarno davno beše, ali zar nije mogla ikonica Diskstation A da se prenese na Diskstation B (drag 'n' drop), pa te onda mašina naizmenično upućuje Bitte Disk B Einlegen, Bitte Disk A Einlegen i sve tako to? Ili tako nekako?

A da mašina beše čudo - beše. Navodno ga je Quincy Jones koristio baš zbog brzine i stabinosti MIDI clocka i u vreme kad je Apple već uveliko ušao na muzičko tržište sredinom '90-ih. A CPU radio na 8MHz :D Šizenje.

P.S. (edit) Doduše, sve te pohvale stoje samo do momenta kada počne da se priča o samoj izradi mašine. Prečesto mi se dešavalo (na tri različita računara) da izgubi komunikaciju sa dongle-om za PRO 24, pa onda ludilo, bombe, iscrta nekakvu šaru ko za Sirogojno džemper, haos.

Pride smo Z. Simjanović i ja umalo ostali bez kompletne muzike za Markovićev film Tito i ja, uprkos safety kopiji diska. Jedva nas spasao Guerino Kodnik, tadašnji glavni Atari haker u gradu.

spidermusic 16-04-2009 10:36 AM

Zanimljive su te price o Atariju.

Secam se, svojevremono, kada sam kupio Atari za u to vreme velikih 650 DM, ukazala se potreba za SMPTE sinhronizatorom kako bi se mogao kombinovati MIDI i analogni audio zapis sa magnetofona. Tu nastaju tantalove muke, jer prvi sinhronizator, koji sam jedva nabavio, nije ni pomisljao da radi. Trazio sam pomoc i od Kornelija Kovaca, vlasnika velike kolekcije MIDI sprava, koji je, pak, konsultovao i naseg uvazenog clan Slowstara, ali mom sinhronizatoru i meni nije bilo pomoci. Kosa je opadala, a zivci kidani, sve do kupovine Emagic UNITOR 2 SMPTE/EBU sinhronizatora za Atari ST.

Problemima tu nije bio kraj, vec su se javljali novi, sa promenljivom brzinom na magnetofonu, losim trakam i nemogucnoscu da se iste nabave itd... Mukama nikada kraja!

Ubrzo, je tehnika uznapredovala, a racunari postali dovoljno "snazni" da zadovolje sve potrebe danasnje produkcije. No, zaljubljenici u Atari i dalje ponosno cuvaju svoje ljubimce, kao i pratecu opremu i magnetofone koji su im u ono vreme olaksavla (ili otezava) rad.

vly 16-04-2009 11:13 AM

Meni je moj Atari 1040 ST-e sa 2 mb :-) jos uvek ziv i zdrav(bar je bio kad sam ga zadnji put ukljucio),ali i mene zajebava mis..

Rad na njemu mi je takodje ostao u najlepsem secanju u smislu tajminga i pouzdanosti-jedino flopy kao flopy,back up sam uvek radio bar u tri primerka...

Da li neko proizvodi i dalje miseve za njega ili da li postoji neka varijanta prepravke PC misa na Atari mis?

awacs 16-04-2009 11:23 AM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 242812)
Problemima tu nije bio kraj, vec su se javljali novi, sa promenljivom brzinom na magnetofonu, losim trakam i nemogucnoscu da se iste nabave itd... Mukama nikada kraja!

Jeste bio pakao. Sa Simjanovićem sam radio na jedno 15 celovečernjih filmova i ne znam ni sam koliko reklama i kratkometra?nih radova. Sve to kod njega gajbi, a sync sa slikom i?ao preko nekog stereo VHS-a :banghead: (ne HiFi, nego sa statičnom audio glavom). Pa na jedan kanal dijalog i ?umovi sa monta?nog stola, na drugi SMPTE (ustvari EBU, ali tada smo to zvali SMPTE) i udri. Pa kad isprogramira? tajminge i neke osnovne linije za numeru, onda vuče? time code sa magnetofona pa tek onda kao radi? muziku.

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 242812)
Ubrzo, je tehnika uznapredovala, a racunari postali dovoljno "snazni" da zadovolje sve potrebe danasnje produkcije. No, zaljubljenici u Atari i dalje ponosno cuvaju svoje ljubimce, kao i pratecu opremu i magnetofone koji su im u ono vreme olaksavla (ili otezava) rad.

Jednom kod Enca u studiju neki lik video Atari i PRO 24 i ka?e: Jbt, ?ta bi sve Bah tek napisao da je imao ovo. Rekoh:

- Ni?ta ne bi napisao dru?e, uglavnom bi se pitao: "Koji mu je sad Q :banghead:" i vadio i vraćao dongle.

Ali opet, MIDI clock mu je zaista :D:D:D

InsaneEyes 22-05-2009 11:17 AM

gde da nadjem interni hard za falcona???

ova budzevina eksterna me iritira ocu da je izbacim iz kuce :banghead:

ghostarbeiter 22-05-2009 06:17 PM

ako stvarno ne zna? ?ta bi, po?alji ga meni.:wink:

falcon, a?

ima jedan sajt/radnja u nemačkoj, preturam google, ali ne mogu da se setim adrese ... prodaju testirane ma?ine, mi?eve, čak imaju nove DD diskete.

roginator 22-05-2009 06:26 PM

ja obozavam atari

sve muke su pocele kad sam preso na hebeni pc..po meni pc je stroj koji je ubio glazbu...kreaivnost..... i sve ostao...

JA MRZIM PC

volim jedino ATARI

a radim na macu...jedinom kompromisu ....

slowstar 22-05-2009 07:44 PM

A zna se veoma dobro na kojoj osnovi je ATARI radio, i koji sad racunar radi na veoma usavrsenoj toj istoj osnovi, moze se slobodno reci da je ATARI (imao sam ih, 3 kom, ne racunajuci "STACY" i Falcon) dakle ATARI je preteca danasnje "Jabuke", a i sve u vezi tajminga na ATARIju je tacno, bio je PERFEKTAN, kao sto je sada i na njegovom "praunuku"
I bice to sve tako, osim ako neko ne ukine Windows zakonom.

kejkz 22-05-2009 10:54 PM

Amiga je jos bolja od svih tih krntija. Jes da nije interno imala midi, ali je zato imala 4 audio kanala da se upishkish ;)

offtopic zavrsen, vracamo se na temu.

All times are GMT +1. The time now is 01:47 PM.