![]() |
Re: omiljeni poly synth za bass
u pravu si....:D jesam:D
|
to to...
nego, jbt.. znate koja je cena little phatty-a kod nas? navukao sam se jednom svirkom na njega.. mada, trajala je pola chuke.. jedva sam se odvojio od njega.. morali su da me isteraju iz radnje.. |
Pa nisu svi digitalni ujedno i polifoni, npr. Korg Prophecy je monofon, ali nema veze.
Moj predlog: Alpha Juno. Mnogo jeftin i mnogo dobar. |
za Progressive House - uzmi SH-2, SH-09 ili SH-101, i ne pitaj dalje.. :wink:
rasturaju bas linije za sve vrste brze elektronike house, minimal, twisted, sta oces... . to je opce prihvaceno najbolje sto postoji za to, cak ukljucujuci i moogove, sequential itd. svi su od 350 - 600 eura. DCO sintevi kao matrix i ajuno se mogu sakrit u ovoj kategoriji. jedini DCO koji radi solidno i brzo, ali nije tako masan jest Pulse. VA sintevi, su ok za mnoge stvari, ali debeo bas im je gotovo uvijek ahilova peta. kad bih isao radit prog ili npr minimal/twisted house, a da slozim najmanji sistem, uzeo bi sampler/sequencer/beatbox recimo RS7000, Nord2X, za polifoniju i arpeggia, SH-2 i SH-101. ostalo sve fx. za vise para, dodao bi analog drum machine ala Jomox999, ili 909, i zamijenio Nord sa Jupiterom8. 8-) |
Quote:
|
Quote:
nisam mogao da nadjem servisera pa sam ga zamenio... skupljam pare za SE atc-x, nov,garancija,miran najmanje 5 godina ;) samo sam hteo da nadjem neku zamenu(mislim da cu se zadovoljiti sa dx7 ili nord-om) dok ne padne atc-x. |
Quote:
drugo, ATC-X je malo "finija" masina, nema taj rolandov sound, i nije tako brz ko sto su te SH masine. tj fali mu ubitacni perkusivni attack, sto je u prog house-u ili nekom srodnom stilu, vrlo cesto jako bitno na basu i sl.. mislim za te pare od ATC-X mozes dobit i SH-2 i SH-101 :shock: i jos ce ti ostat. PS evo ja imam SH-2 3god, nikakvih problema. dere mamu u basu. |
mozda ce zvucati cudno ali jx8p moze da tera masne baseve jeste malo mu je sporiji attack ali jbg ume to da bude nekad veoma korisno , ne toliko saw template bass koliko cepa sa square-om znaci uvek se uplasim za svoje zvucnike pa za mene pa za ostale stanare u zgradi ...
|
evo preslu?ao ovaj ponuđeni primer i prvo ?to mi je palo na pamet je da je neki od preseta sa Novation bass station ili v station...obiluju ovakvim bassovima..
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:58 AM. |