Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Beovizija 2008 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21379)

dexyco 01-02-2008 04:06 PM

Re: Beovizija 2008

Quote:

Originally Posted by Off
Videh negde spisak svih izvodjaca... prijatno sam iznenadjen, nema previse (mozda i uopste) izvikanih estradnih likova i likusha

Quote:

Originally Posted by Lacky
Festivali bi i trebalo da sluze kao poletna pista za nove zvezdice u povoju koje tek treba da se dokazu.

Da, s tim sto na zalost nije u pitanju razlog koji je Lacky naveo, vec to sto se evrovizija odrzava kod nas, pa niko od izvikanih ne vidi potrebu da tu ucestvuje, jer ne moze da ostvari neki veliki rezultat, a kamoli pobedu...

dexyco 01-02-2008 04:22 PM

Zaboravih na glavnu temu... :)

Iskreno, ja ovde ne vidim ni jednu numeru koja je uradjena "zbog sebe", vec se sve svodi na "primenjenu umetnost" radjeno specijalno za evroviziju. Ni na jednom snimku se nisam zadrzao duze od 10 sekundi... Ovo je moje misljenje, znam da ce naici na kritiku drugih, ali stvarno ne zelim da spustam kriterijume na "evrovizijske standarde" i ocenjujem na takav nacin.

Oggy 01-02-2008 04:25 PM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 189402)
pa niko od izvikanih ne vidi potrebu da tu ucestvuje, jer ne moze da ostvari neki veliki rezultat, a kamoli pobedu...

Nema pesama... Vec duze vreme... To je pravi razlog.

Kada su festivali u pitanju, ne pricam vise o mestima jer uglavnom, nikada do sada nije bilo onako kako sam rekao... Mozda jednom ili dva puta...
Ali to nikoga ne sprecava da ima dobru pesmu, zar ne?
Naknadno se izmisljaju svakojaki razlozi, ali kako uvek to kazem, festival je dobar onoliko koliko ima dobrih pesama. Sve ostalo je podlozno raznim malverzacijama, ali niko ne moze da ti ospori pesmu koja je lepa, bez obzira na njen plasman.

Ovo je zemlja gde trend namecu "aranzeristi", "sviraci midi fajlova", "sviraci minidiskova", "splavarske trojke" (kao bend, a bolje se deli baksis). Zato su nam losi festivali, TV i radio programi, muzicke emisije (ima li ih vise uopste?), muzicka scena uopste i odavno smo (cast izuzetcima) postali ,izmedju ostalog, i muzicka "crna rupa".

Zato uvek kazem, nisu krive niti okolnosti, niti festivali, niti nesto trece, vec su krivi ljudi. Tuzno, ali istinito.

Steka 01-02-2008 04:32 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 189405)
Nema pesama... Vec duze vreme... To je pravi razlog.

Kada su festivali u pitanju, ne pricam vise o mestima jer uglavnom, nikada do sada nije bilo onako kako sam rekao... Mozda jednom ili dva puta...
Ali to nikoga ne sprecava da ima dobru pesmu, zar ne?
Naknadno se izmisljaju svakojaki razlozi, ali kako uvek to kazem, festival je dobar onoliko koliko ima dobrih pesama. Sve ostalo je podlozno raznim malverzacijama, ali niko ne moze da ti ospori pesmu koja je lepa, bez obzira na njen plasman.

Ovo je zemlja gde trend namecu "aranzeristi", "sviraci midi fajlova", "sviraci minidiskova", "splavarske trojke" (kao bend, a bolje se deli baksis). Zato su nam losi festivali, TV i radio programi, muzicke emisije (ima li ih vise uopste?), muzicka scena uopste i odavno smo (cast izuzetcima) postali ,izmedju ostalog, i muzicka "crna rupa".

Zato uvek kazem, nisu krive niti okolnosti, niti festivali, niti nesto trece, vec su krivi ljudi. Tuzno, ali istinito.

znam, ali sta ces .... :banghead::banghead:
uopste nema takmicenja gde je gust ko ce da pobedi i onda postaje totalno
ne zanimljivo. Dexy, ni ja nisam proveo vise od 15-20 sekundi. Preslusao sam Ogijevu pesmu jer je delovala simpaticno i od Queens (ocekivajuci razradjivanje teme).

OFF 01-02-2008 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 189405)

mislim da si preskocio mozda i najbitniju felu - 'muzicke urednike' po raznim TV i radio stanicama, ali i izdavackim kucama

dexyco 01-02-2008 04:55 PM

Oggy, slozicemo se u potpunosti...

Quote:

Originally Posted by Off
mislim da si preskocio mozda i najbitniju felu - 'muzicke urednike' po raznim TV i radio stanicama, ali i izdavackim kucama

Da, oni su postali izuzetno bitni, medjutim, vise je to problem onih koji zele da idu po njihovom i da im se dodvoravaju, kako bi bili "zvezde", nego onih koji zele da stvore nesto vredno, mada i na njih utice kompletna situacija, ako ne ovako, onda finansijski. Ipak, bez obzira na sve, ako se uradi neka dobra stvar, pa makar i sa losom produkcijom i bez neke jace medijske podrske, to ce se brzo rasiriti zahvaljujuci piratima, a onda ce mediji biti primorani da emituju... (mislim prvenstveno na radio stanice)

Quote:

Originally Posted by Steka
Preslusao sam Ogijevu pesmu jer je delovala simpaticno i od Queens (ocekivajuci razradjivanje teme).

I ja sam na to obratio malo vise paznje, ali nista, skontao sam upravo ono sto si ti rekao, da je sve ipak usiljeno, a isto tako su se provukla i dva dela koja sam ranije vec cuo u nekoj stranoj pesmi... Sto se mene tice, smatram da su one poprilicno izvukle Serifovicku prosli put, mada i tad nije iskoriscen njihov potencijal...

Steka 01-02-2008 07:06 PM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 189410)
Oggy, slozicemo se u potpunosti...

Da, oni su postali izuzetno bitni, medjutim, vise je to problem onih koji zele da idu po njihovom i da im se dodvoravaju, kako bi bili "zvezde", nego onih koji zele da stvore nesto vredno, mada i na njih utice kompletna situacija, ako ne ovako, onda finansijski. Ipak, bez obzira na sve, ako se uradi neka dobra stvar, pa makar i sa losom produkcijom i bez neke jace medijske podrske, to ce se brzo rasiriti zahvaljujuci piratima, a onda ce mediji biti primorani da emituju... (mislim prvenstveno na radio stanice)

I ja sam na to obratio malo vise paznje, ali nista, skontao sam upravo ono sto si ti rekao, da je sve ipak usiljeno, a isto tako su se provukla i dva dela koja sam ranije vec cuo u nekoj stranoj pesmi... Sto se mene tice, smatram da su one poprilicno izvukle Serifovicku prosli put, mada i tad nije iskoriscen njihov potencijal...

ma ni ta pesma "molitva" koliko god bila pobednik itd. ja se ne slazem da je neka sada kompozicija ... pricajte sta hocete koji cete da se protivite sta cu sada reci ali "lane moje" je ko da je neko prosto udario sakom o sto i rekao dosta vise svega sto je bilo dajte ljudi da izvedemo nesto sto je nalik nasem melosu. Aranzer pomenute pesme koliko god je prozvan u javnosti i koliko ga god ne vole clanovi ovoga foruma stvarno ima smeka da napravi pesmu za evroviziju i to je pokazano vec nekoliko puta (ima neki flow) dok "molitva" mi je vestacka bez neke duse i energije.

Nemojte da mislite da ja ovde nekoga reklamiram, ali prosto znam da ovo sto sam napisao gore je istina, a sada za ove koji se ne slazu ne znam sta da vam kazem ....

diviner 01-02-2008 08:04 PM

Pricajte vi sta hocete, ali nasa dijaspora rulezzzzz :wink: !

Oggy, dobar posao!

OFF 01-02-2008 08:47 PM

Quote:

Originally Posted by Steka (Post 189424)
ma ni ta pesma "molitva" koliko god bila pobednik itd. ja se ne slazem da je neka sada kompozicija ... pricajte sta hocete koji cete da se protivite sta cu sada reci ali "lane moje" je ko da je neko prosto udario sakom o sto i rekao dosta vise svega sto je bilo dajte ljudi da izvedemo nesto sto je nalik nasem melosu. Aranzer pomenute pesme koliko god je prozvan u javnosti i koliko ga god ne vole clanovi ovoga foruma stvarno ima smeka da napravi pesmu za evroviziju i to je pokazano vec nekoliko puta (ima neki flow) dok "molitva" mi je vestacka bez neke duse i energije.

Nemojte da mislite da ja ovde nekoga reklamiram, ali prosto znam da ovo sto sam napisao gore je istina, a sada za ove koji se ne slazu ne znam sta da vam kazem ....

Nasem? Steka, ti si Azerbejdzanac?

Steka 01-02-2008 09:49 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 189430)
Nasem? Steka, ti si Azerbejdzanac?

koliko ja znam kaval postoji u makedoniji a i u nasem narodu ??!!
perkusije su deo nase muzike takodje ako pogledas istoriju unazad,
pevanje je tipicno etno. Ne znam da li znas ali mi smo iransko pleme
koje se doselilo na teritorije gde smo sada. Imamo dosta toga sto smo
nasledili od Turaka nazalost i moguce je da je iskorisceno par sekundi iz
te pesme, ali sta nije uzeto iz neke pesme ?? Ovo nije izmisljotina vec
dokazana slovenska istorija koju je meni predavao doktor slavskih nauka
na fakultetu u americi. Opet ne branim nikoga ali ta pesma ima mnogo vise
motiva nasih nego Molitva, ili bolje receno sta Molitva uopste ima sto je nase ?? Zar to nije tipicna zapadnjacka kopija neke pesme ??

All times are GMT +1. The time now is 11:52 PM.