![]() |
Re: Zvucna izolacija sobe za elektricnu gitaru ?
Da li si spreman izdvojiti 2-3 hiljade EUR i 20% površine sobe za taj poduhvat?!?
|
Spreman sam za 750 eura ... Spuzva piramidalnu da kupim ili ... ???
|
Quote:
znaci idi na temu IVANOVU i vidi kako je on uredio svoju sobu za snimanje... e sa tim da... pod svaki roshtilj, a ima ih 2.. tj da napunish mineralnom vunom prostor izmedju azmafona i rostilja... a tako i prsostor izmedju zida i azmafona... znaci to sve, ali sto gusce mozes (zbijenije)... to ce te kostati mozda cak i 2,3 k evra, ali ces imati lep zvuk svoje omiljene gitare, bez denflovanja pojacala, a cak ce te i komshija znatno slabije cuti ;) p.s. nema 100W pojacala i bubnjeva u zgradama... to ne opstaje... i ja sam gitarista, i imam 100W glavudzu ali ne mogu da je odvalim do koske u sobi... jer je to, glasno... imam cak i bubnjeve, koje kada bih doneo ovde to bi bila smrt... znaci taj bubanj je glasniji od kutije 4x12'' znatno... jbg... |
Quote:
kakva spuzva kakvi bakraci... to bi bilo kao da zelis da menjas tocak na velikom kamionu od recimo 8 tona, plasticnim kljucem (igrackom kojom se igra tvoje dete).... jedino moguce reshenje je ono sto sam ja rekao i tikki... znaci 2 rostilja koja ce ti uzeti do 20 cm od svakog zida... i da to napunis vunom, i to je jedino reshenje, mada ako je i to reshenje... bas je surov sam po sebi... on jede zidove, malu decu i izolaciju za doruchak... a te piramidice... ja ne znam gde nadjoste svi... ja znam samo za neke tamo u Egipatskoj dolini... Booozeee... |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
poz! |
Quote:
Kada je suvise retko.. onda nema sta da "potrosi" zvuk (kineticka energija kretanja cestica vazduha)... znaci, vazduh prenosi zvuk... te, ako fibera ima previse, onda nema sta da prenese zvuk da bi se "potrosio"... tada dobijas nesto blisko cvrstoj ploci... sto onda nije apsorber koji si ocekivao i planirao... pozdrav bogi |
Quote:
koliko dB-a je apsorpciona moc (otprilike) onakvog dupolog roshtilja kao sto je kod Ivana? naravno za niske frekvencije... kapiram da dosta zausavlja i potrosi pre nego dodje do zida na srednjim a pogotovo na visokim ;) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:55 PM. |