![]() |
Re: Ableton Live 6 I 7
Quote:
|
ja nisam mnogo koristio Live, ali sam dobio 7cu na probu i totalno sam odlepio. Smara me editing u njemu vrlo ili je to mozda stvar navike.
Polako se lozim da krenem da mixam u njemu, jer mi se mixer bas svidja, a ima i neki novi kompresor koji ima najjednostavniji sidechainer koji radi perfektno. |
Imam Live 6 original, uz koji ide i sjajan library od nekih 7-8 giga sa vrhunskim semplovima ritam mashina i live bubnjeva i presetima za Operator, koji je izuzetan FM sint kristalnog zvuka. Ableton se, pored orientisanosti prema "live" userima, ozbiljno okrenuo i sound dizanjerima. Nigde neces lakse napraviti neki uvrnuti FX i soundscape od "initial" nego u Abletonu. Ko je malo chachkao semplere zna o chemu govorim. Da ne spominjemo rooting kanala koji je vrlo intinuitivan i jednostavan. Meni se licno naj vise svidja organizacija semplova i preseta i setingsa. Rackiranje instrumenata i efekata je takodjer vrlo korisna opcija. Manipulacija semplom je resena bolje neko u bilo kom sekvenceru. Sto se tiche strechinga, jedino je bolji novi ProTools i njegov elastik audio.
Velika mana, barem u verziji 6 je i dalje taj summing koji je prilicno losh. Zato sve sto uradim eksportujem pa u Logic.:D Taj su problem u 7-ici navodno resili. Videcemo... |
Neki dan sam prvi put ozbiljnije radio u 6-ci i onaj warp je zakon! Dobar softver al se jos ne naviknuh na midi operacije istoga.
Radi li 7-ca na Visti? Bitno mi je da znam do sutra. |
i kontakt / intakt takodje imaju najjeftiniji ?lastique algoritam.. bas su stipse.
|
Quote:
|
Quote:
I drzim se ali je tudji notebook u pitanju za sutra... |
Ne znam koliko je Ableton praktican za studijski rad, i nemam nameru da ga u tom pravcu istrazujem jer mi Nuendo zavrsava taj posao.
Bez namere da otvaram polemiku, mislim da je iz samog naziva programa jasno da mu je glavna namena live nastup, za sta ga i koristim intenzivno vec par godina i mogu da kazem da je zakon. Ali verziju 5, jer mi se nijedna druga nije pokazala stabilnom... |
Quote:
|
Quote:
A sve su verzije stabilne:wink: http://www.youtube.com/watch?v=s7Wityxkkjs |
All times are GMT +1. The time now is 11:39 PM. |