![]() |
Re: beton ili cigla??
Quote:
|
...Ma znam, samo mi diskutujemo nako.....:)
|
Pa ne smeta mi:grin:
Jokina postova su mi bila posve na mjestu. Objasnio je ?to je bolje cigla ili beton i za?to. Prva najznačajnija/ idealna poanta je da su sve povr?ine posve jednake! ?to i dalje komentira... A drugo kao ?to ka?e cigla punjena kvarcnim pijeskom (ili olovom). A osobno se vrlo radujem ?to je do?ao jo? netko tko se isto bavi ovom "disciplinom". Mo?da je samo zvučalo tvdo. Pardon! Mogu i da obri?em post... I jo? ne?to: kao ?to vidite nisam bio aktivan član foruma, a pridru?io sam se več skoro dve godine nazad. Za?to; zato jer sam vidio, da se neki članovi rado zakače za neznačajne sitnice, dogodi se da nečiji post tvrdo zvuči jer mo?da nije taktno napisan i evo konflikta. Plagenplay hvala ?to razumije?. |
MA opushteno, nema konflikta. Ja ekoh u sali da je beton bolji jer ima malo vecu masu (2kg ne znaci puno) tako da je to bilo vise sale radi.Naravno teoretski bi nabolje bilo da je ceo zid od olova a sad koliko je to zdravo i jeftino to je drugo pitanje :)
Cigle punjene olovom! Mislio sam da je sala u pitanju. Teoretski je to super resenje da se poveca masa ali da li tako neshto postoji u proizvodnji. kapiram da niko normalan nece da busi ciglu po ciglu i da u svaku sipa olovo :) E a ja sam se prikljucio forumu jer sam video da neki ljudi malo skrecu sa teme i da pricaju neke stvari koje bash i nisu tacne.Ne zelim da ulazim u to koliko su neki ljudi strucni ili ne ali ne promisljeno napisan post moze da navede nekog da poslusa savet i da pogresi pri izradi. Nego da ja sada ne skrecem sa teme. BETON VS CIGLA? moj odgovor bi bio vidite shta vam je lakse i jeftinije, oba materijala imaju popriliocno slicne karakteristike. Naravno kod izlivanja zida od betona voditi racuna da zid bude kompaktan i da nema vazdushnih Dzepova. E da i ne stavljati bilo shta u smeshu za beton jer i to moze da pokvari karakretistike. |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Onda se te ?upljine popune ili kvarcnim pijeskom ili olovom, stvarno mislim. U NY,... Londonu,... ima mnogo studija koji su locirani u centru tih velikih gradova, usred največe prometne ?pice i susjednih građevinskih posega. Obratuju posve normalno bez primjetnog (i gotovo nemjerljivog u spodnjim granicama standarda) ?uma iz okoline. Nije ?tetno za zdravlje:) Ne treba da govorim da je to skupo ali ne extremno. Ovdje u Sloveniji sam jednom studiju isto savjetovao, sad imaju zidove napunjene kvarcnim pijeskom. I kad se uzme kakva ro?tilj metoda u pitanje protiv tog pijeska; interesantno ako gradi? na novo, pijesak manje ko?ta i ne treba ro?tilja da se za?titi? pred vanjskom bukom. Ali ro?tilj ipak zatreba u malim prostorijama gdje su vrlo dominantne nizke modalne frekvencije. Onda se ro?tilj popuni te?kom kamenom vunom i preko presvuče sa kakvim gipsom ili jo? bolje limp/ mlahavom masom, negdje perforiranom a negdje se "preliva" u uobičajan pasivni porozan apsorber. I na to po projektovanom planu jo? dodaju dodatni broadband apsorberi i difuzori... Vrlo se sla?em (?to sam negdje več napisao), da je pravi kaos nači "prave" postove između različitih mi?ljenja, teorija, pa malo off topica,... Ako nisi niti malo upučen u akustiku, vrlo brzo ne zna? koji postovi su relevantni. |
ako ce ti biti zadnji zid u reziji,ravan red cigle spolja ,pa tanak tampon sloj peska,pa jos jedared iznutra red cigle(ali na kant,tj.na bok ),ali malo nakriv( odozdo suzavajuci nagore ) i hrapavo omlacen malterom,i pevaj!:) .a radi uroka,u medjusloj se ubaci "zrtveno pile",da posao dobro krene(u nekim zemljama u temelj uzidjuju ,tj.zrtvuju jagnje)ali za tvoje potrebe,(tj. zbog debljine tampon sloja) i pile ce zavrsiti posao:wink:
pozdrav |
malo ezoterije nikada ne ?kodi:D
U prija?njem postu sam zaboravio jo? ne?to; ne treba da je to upravo ?uplja betonska cigla (ne znam kako se to pravilno ka?e kod vas), mo?e biti i ona ?uplja glinena za glavne stijene i ona se mo?e puniti. ...pa makar ?rtvenim i posvetnim stvarima:grin: |
Evo ja se uskoro bas kod sebe spremam zidati tzv zadnji zid, tj jedini koji nece biti od punog betona. Napravit cu zid od cigle i rupe u cilglama ispuniti pijeskom. Ozbukat cu ga s obje strane, a zatim ide min. vuna pa knauf i to sa svake strane s tim da izmedju vune i zbuke ostavim 3-5 cm prostora. Mislim da ce takav zid sprijeciti bilo kakvu buku prema susjedima i da ce raditi mrak, zanima me sad sto drugi midle??
|
:banghead: Sorry, tipfeler, misle a ne midle
|
All times are GMT +1. The time now is 05:33 PM. |