Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Ima li doktora na forumu? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20945)

Arthur 02-01-2008 04:40 AM

Re: Ima li doktora na forumu?

kolega je imao slicnu situaciju kad je bio mali, 12-13 godina, pukla mu petarda ali na levom ramenu. Do dana danasnjeg nije povratio sluh iznad 8khz na tom uvu. Pod hitno bi trebao da odes kod doktora, da ti utvrdi stepen ostecenja, i prepise odgovarajucu terapiju. Uglavnom se daju vazo-dilatatori (siraci krvnih sudova) ne bi li ti prokrvio sto pre zgrcen krvni sud u unutrasnjem uhu. Ti lekovi su imali katastrofalno opijajuce i dezorijentisuce dejstvo na mene (pio sam ih na prolece jer sam radio usranog Velikog Brata pa mi sluske i debeloguzi bosanac dosli glave), ali su jedina stvar koja ti ikako moze pomoci.
Dakle, pod hitno kod doktora, i ne ocekuj previse , na zalost :( To nikako ne znaci da neces moci da radis dalje, samo se treba priviknuti..

Arthur 02-01-2008 04:42 AM

i, da, koliko imas godina? sto si stariji (iznad 25) to su ti slabije prognoze :(

Rhino 02-01-2008 03:23 PM

E, hvala ljudi...

Uvo mi je nesto bolje, mada nikako da mi se sluh povratio potpuno...
Sad vec previse osluskujem, mjerkam... Tako da vise ni sam sebi ne mogu bit mjerodavan u tome, lose sam se istripovao.:(

Nema druge nego otici do doktora, pa da vidi o cemu se radi...

Ne znam koje su petarde bile naravno, mada mislim da su bile one velike crvene, jer je eksplozija bila stvarno glasna + relativno duga, jer je bilo na samom ulazu u haustor, tako da je sve to imalo dosta odjeka.:(

Rhino 02-01-2008 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 185388)
i, da, koliko imas godina? sto si stariji (iznad 25) to su ti slabije prognoze :(

29:(

Miha Blaze 02-01-2008 07:12 PM

auh... onda ti je sluh verovatno vec ostecen trajno, tipa kao da ti je neko povukao low pass malo nanize... ako si do sada cuo do 16kHz, sada te krajnje frekvencije sigurno neces cuti... steta... ali verujem da se privikne covek ;)

dejankuki 02-01-2008 07:15 PM

Ako ti je za utehu, ja imam probusenu bubnu opnu... 30% ostecenja. Zvanicno!!!
Pa opet radim muziku, sviram, smimam, miksam... e t c!

Rhino 02-01-2008 07:27 PM

Kao da mi je neko povukao low pass DOSTA NIZE.:(

Pa ne mogu da vjerujem da mi se to tako desilo. Radije bi da sam sam sebi zapalio uvo:(

Rhino 02-01-2008 07:31 PM

Quote:

Originally Posted by dejankuki (Post 185438)
Ako ti je za utehu, ja imam probusenu bubnu opnu... 30% ostecenja. Zvanicno!!!
Pa opet radim muziku, sviram, smimam, miksam... e t c!

Nije mi za utjehu.

Jeste da vec postajem mnogo nervozan oko svega ovoga, ali se ne radujem tudjoj nesreci.:wink:

idekius 02-01-2008 08:09 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 185414)

Ne znam koje su petarde bile naravno, mada mislim da su bile one velike crvene, jer je eksplozija bila stvarno glasna + relativno duga

To nije petarda, vec topovski udar... dugi pucanj prilicno u basu... ali... i klasicne zelene petrade pucaju jako... ni malo naivno...

vly 02-01-2008 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by Miha Blaze (Post 185372)

90 dB - 8 sati

Au,znaci ne preko 8 sati u prepunoj kafani:D !

All times are GMT +1. The time now is 03:49 PM.