![]() |
Re: Sta to Dr. Dre koristi od VSTi-a?:D
Ne bih da pricam o njemu, jer ne znam.... ono sto vidim na Apple monitoru a i pored njega je Native Instruments Kore 2, samim tim, i neki od Komplete paketa.... i Triology
|
Quote:
I BTW: Na pesmi Straight To Bank (Co-Produced by Dr. Dre) sa novog Fifty-evog albuma, i na toj pesmi sam cuo jedan onaj funky bass (ja kazem prdavac:)), za koji sam ubedjen da je jedan od bass-ova iz Trilogy-a, ali ubedjen, i kad sam pre 2 dana video ovu sliku, to je samo potkrepilo moju teoriju...Mislim citao sam neke intervjue gde Just Blaze i Dj Premier pominju kako su presli sa sa hardvera na softver, konkretno Just Blaze kaze nesto u fazonu ("We have Battery now, Kontakt, SampleTanm and more user friendly app., why use hardware when everything is there now?"), nesto je tako bilo, mozda nisam uboo 100% recenicu, ali tako nesto slicno je DJ Premier isto bio izjavio...BTW njihova muzika je sample based, ali sam gledao kako se Just Blaze izivljava u studiju dok mu ceo orkestar svira melodiju pa on to dalje sempluje...Znaci toga sa orkestrima i sviracima naravno da ima, ali verujem da oni svi (pogotovu ti rap producenti) mnogo sve to prostije rade (dok prave muziku, a posle u studiju im vec drugi miksuju, masteruju itd) nego sto ga mi tupimo o svemirskim modulatorima ljutili se vi ili ne na ovo sto sam reko...Vecina njih koristi samo MPC i nista vise, i u vecini slucaja matricu eksportuju u jedan stereo kanal odatle i vozi bez ikakvog miksa bez icega, znam to jer mi je jedan beat radio jedan od producenata Masta Kille (Wu Tang Clan) koji je radio singl sa zadnjeg Mastinog albuma "Iron God Chamber feat. RZA, U_God, Method Man" i jedva sam mu objasnio kako da mi posalje kanale i na kraju mi je poslao i reko mi "I hope that I didn't fucked up something", a lik niti je klinac niti radi od juce... Aj |
Quote:
|
Quote:
Candy Shop nije radio Dre. To je producirao Scott Storch... Jedina veza s Dreom je sto je Scott Storch bio klavijaturist za Drea u njegovom studiju nekoliko godina prije nego se sam uspio probiti i raditi svoju produkciju (za oogromne novce). Inace, prije Drea je bio u grupi The Roots. Interesantna progresija. hm! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
shto se tiche crnaca kako rade.. to je vec poznato.. recimo, r kelly je snimao jedan matoriji album (zaboravih koji) na neumann u87.. fino fino.. ali kao akustiku je koristio dusheke od kreveta.. ja video sliku i nisam mogao da poverujem.. btw nije dre radio str8 to th bank.. nego neki fiffy, wateva.. @shot: da.. lapsus... btw, da uvek mi je ta pricha bila chudna.. mislim, da se ne lazemo, roots su za drea pravi muzichari.. iako drea cenim itekako, ali roots je roots.. pozdrav |
Quote:
Stripy je legenda8-) , najbolji lijek protiv lo?eg raspolo?enja :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: Sto se tice Drea ovo mu je sigurno jedan od projektnih studijica... mozda u nekoj vikendici ili tak nest :wink: :banghead: Tko zna kroz sta sve provuku njegovu muziku od ovog momenta na fotki do mastera. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:23 AM. |