Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   emu routing & delay compensation (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20693)

milanCHE 13-12-2007 01:11 AM

Re: emu routing problem?

jbt,upravo sam se zavlacio iza kompa da vidim koliko tih spdif-ova ima.bas su ga zakomplikovali,ima i spdif in i spdif out,kao i adat in i adat out....a u rutingu za sve to nude samo pola opcija:confused: pogledacu manual,pa ako nesto pametno smislim,javljam ti

:( :( :(

milanCHE 13-12-2007 01:13 AM

btw,jel' emu 1212? ( i nemoj da se nerviras,naci cemo resenje:wink:)

milanCHE 13-12-2007 02:06 AM

probaj ovaj session template,iskopao sam ga malopre,mozda uspes
pozzzzzzzzz..... i laku noc

STUDIOTON 13-12-2007 02:34 AM

hvala Milanche resio sam problem .. rutiranje koje sam slikovito postavio je pravo i dobro .. problem je u tome da mi je u lexiconu podeseno analog in .. umesto da bude na coax .. jebi ga . uvek neka glupost .. znaci taj je problem resen .. a evo ga sad drugi ..

sve sam namestio i sve radi .. e sad .. kada u nuendu ukljucim constrain delay compensation da bi sve bilo lepo sinhronizaovano .. u masteru gde mi se nalazi md3 i jos neki powercore pluginovi se mutiraju .. odnosno jednostavno iskljuce i ne mogu se koristiti kada je ta opcija ukljucena i to je samo sa poco plugovima .. to se desava samo u masteru .. dok na obicnim audio kanalima powercore plugovi rade normalno ..

sta se sad desava u k....

Dejo,ostali .. pomagaj .. kako da resim ovo?

milanCHE 13-12-2007 09:19 AM

ja sam imao slican problem sa samim dsp plugovima kartice,prilikom ukljucivanja constrain del.compensation-a,probaj da promenis latency na kartici,ja mislim da sam tako bio resio problem.ne zameri ako gresim,ali mislim da sam tu nesto cackao.nema sta da zeznes.uostalom,Oggy bi ovde morao da zna da ti pripomogne,a drago mi je da ti je proradio lexicon,sad znamo da je dobar setup koji si prikazao(a dobar je i ovaj zadnji zipovan koji sam stavio u attachment malopre)
pozdrav

STUDIOTON 13-12-2007 09:25 AM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 182919)
ja sam imao slican problem sa samim dsp plugovima kartice,prilikom ukljucivanja constrain del.compensation-a,probaj da promenis latency na kartici,ja mislim da sam tako bio resio problem.ne zameri ako gresim,ali mislim da sam tu nesto cackao.nema sta da zeznes.uostalom,Oggy bi ovde morao da zna da ti pripomogne,a drago mi je da ti je proradio lexicon,sad znamo da je dobar setup koji si prikazao(a dobar je i ovaj zadnji zipovan koji sam stavio u attachment malopre)
pozdrav

idem sad da radim veceras cu da se zezam ..

cim malo udjem u fazon .. postavicu slicne presete na vokalu lex - vss3 - impulsi .. pa da vidimo sta se desava ... pozz

STUDIOTON 13-12-2007 03:55 PM

jos uvek ista prica .. ima li neko neku ideju?

STUDIOTON 13-12-2007 04:47 PM

2 Attachment(s)
evo sta se desava .. na masteru plugovi sa poco-a se zamrznu posle aktiviranja delay kompenzacije

:confused:

Oggy 13-12-2007 07:01 PM

Re: emu routing & delay compensation

Dosli smo da sve radi osim TC plugova na masteru. Malo je nezgodno preko telefona to resavati. Izgubismo sinoc vremena i vremena da bi Ivan ukapirao da mu je Lex u analog modu... :)

Verovatno je tu u pitanju neka interna latencija plugova i da oni trokiraju kada se ukljuci constrain delay comp...

Razmisljao sam, pa sam dosao do zakljucka da bi problem mogao biti i u FW, posto je Ivanov PoCo FW izvedba.
Bilo bi dobro da se javi neko ko je imao (ako je imao) slican problem, jer vise ne znam sta bi moglo da bude u pitanju.

dvuckovic 13-12-2007 07:26 PM

Re: emu routing & delay compensation

Mozda je glupo, ali...

Zasto si uopste treba da upalis taj delay compenstaion? Koliko ja kapiram, ako sa lexa vuces samo reverbe, taj latency ce da ti dodje nesto kao predelay :) Pritom, siguran sam da kad vuces lex kroz analogno taj latency je jos veci zbog AD/DA. Radi li tebi taj reverb normalno bez kompenzacije?

A mozes i da snimis return od reverba na track, i da ga rucno pomjeris...

All times are GMT +1. The time now is 06:29 PM.