Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Akustika kluba (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20571)

LMstudio 06-12-2007 04:01 AM

Re: Akustika kluba

@boggy
Naravno opet se slazem sa tobom :wink: medjutim imamo prosto pitanje:kako pomoci ?Poznata stvar je problem koji se javlja u takvim klubovima(reverbacija).Postavio je stiropor i to nije ok. Verovatno ce ga skinuti ako mu sa da resenje, jer to i ocekuje"resenje".Znam da ce sad da krene poznata prica o tome kakav je prostor, sta ima u njemu, sta nema, te ovo te ono, medjutim treba malo obratiti paznju da je rec o kafe klubu a ne o recording room-u.
Uz sve duzno postovanje prema Boggy-u i ovom forumu, dajte da se pomogne.

ajd :beer: pa do :komp:

Tiki the Boyler 06-12-2007 06:00 PM

Nikakva varijanta sunđera iliti spužve, pa čak ni open-cell nije pretjerano pogodna za prostorije u kojima se mnogo znoji, pije, puši... a klub je baš to! Jako brzo se tu ne bi moglo živjeti od smrada, pa onda nikakva vajda od kluba sa super zvukom u kom smrdi kao u paklu!

Šta bi sa skicom prostora???

Rasta 09-12-2007 09:17 AM

Najbitnija stvar za akusticki tretman kluba je stavljanje apsorbera na samu binu. Nevjerojatno je koliko to pomogne. U Uljaniku smo ubacili mineralnu vunu od 5 cm izmedju drvenih letvi, prekrili najjeftinijim platnom i preko toga postavili lim sa rupicama kakav se stavlja na zvucne kutije. Materijal za cijelu intervenciju je kostao oko 500 eu a imao je bas nevjerojatan utjecaj na zvuk i na bini i na prostoru. Takodjer, ono sto je bilo receno, najjeftijna neobradjena gradjevinska jelovina isto odlicno radi.

Yeahlenn 10-12-2007 11:16 PM

Bio sam u petak, verovali ili ne, upravo u klubu Uljanik :)
Moze jos malo bokovi da se "udenfuju" :)

Sto se tice klubova, u Rijeci postoji klub Stereo, i mislim da to treba biti uzor za sve klubove u EX YU...

Hvala svima na predlozima.
Pricao sam sa jos nekim ljudima, mislim da cu da uradim sledece:

od brodskog poda napravim ramove 1m x 50cm, napunim azmafonom ili vunom (kazu da je kancerogeno, pa bolje resenje azmafon), i preko toga stavim amerikan platno.
Sve to zakacim na kukice na plafon, i ostavim da visi nekoliko cm (zvuk koji prodje i odbije se od plafona se takodje zadrzi).

gis 13-12-2007 06:19 AM

Quote:

Originally Posted by Yeahlenn (Post 182584)
Bio sam u petak, verovali ili ne, upravo u klubu Uljanik :)
Moze jos malo bokovi da se "udenfuju" :)

Sto se tice klubova, u Rijeci postoji klub Stereo, i mislim da to treba biti uzor za sve klubove u EX YU...

od brodskog poda napravim ramove 1m x 50cm, napunim azmafonom ili vunom (kazu da je kancerogeno, pa bolje resenje azmafon), i preko toga stavim amerikan platno.
Sve to zakacim na kukice na plafon, i ostavim da visi nekoliko cm (zvuk koji prodje i odbije se od plafona se takodje zadrzi).

Pozdrav Yeahlenn
Kada si bio u klubu Stereo? Tamo je inače moja oprema, radim kao tonac a cjeli klub (tehnički) je napravljen u suradnji sa vlasnikom.
To je vrlo bitno u startu jer je svakom vlasniku takvih klubova najbitnije da unutra bude čim vi?e ljudi da puno piju a dali neko vidi i kakav je zvuk to je u drugom planu.

Tiki the Boyler 16-12-2007 11:44 AM

Quote:

Originally Posted by Yeahlenn (Post 182584)

Eto vidiš... :wink:

Yeahlenn 17-12-2007 11:09 AM

Gis, ja sam onaj sto dolazi sa tribute bendovima iz Srbije. Vidimo se pocetkom godine.

Gazde uglavnom misle da ljudi ne cuju razliku, kao: to ti primetis i jos dvojica...

Nije tacno. Ljudi mozda ne znaju razloge zasto je dobro ili nije, ali im je sigurno bolji ili losiji ugodjaj. I od toga zavisi da li ce klub dobro da radi.

All times are GMT +1. The time now is 04:56 AM.