Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Hiphop bass, pomoc (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20570)

labrys 06-12-2007 01:17 AM

Re: Hiphop bass, pomoc

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 181838)
to je to shot.. da bude shto chudnije.. :)

ja nisam tako ekstreman, neretko ubacim trilogy i propustim ga kroz amplitube..

a inache koristim, hmm.. u albinu sam pravim svoje presete.. ponekad layerujem po 4 puta istu liniju dok ne budem potpuno zadovoljan linijom..

u sv sl, imash razne plugove synthova, eq i comp pa se sigraj.. :)

zasto amplitube?
ampeg?

Jan 06-12-2007 02:09 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 181952)
joj, ne znam...... trilogy i bass station sam probao, nexus nisam, moram da nadjem onu banku za njega, ali meni to sve nekako tanko, ne u smislu fali bassa, nego, jednostavno bez mase, volumena........ uvek zavrsim, za sad na Yamahi motif, koja i nije neki specijalista za to, ali mi zvuci bolje od svega VST sto sam kombinovao. Jedino mi se drzao tc01 sa powercorea, doobri bassovi, ali nemaju taj karakter koji mi treba... probacu malo vise da editujem

Jbm li ga, ja nemam tih muka...I nisam reko bass station, nego V Station...Ne znam kakav zvuk hoces da proizvedes, mogu samo da sanjam:D

HeatMan 06-12-2007 05:04 AM

@labrys: ma sve jedno samo dok upotpunjuje zvuk i daje mu svezinu u odnosu na proshlu matricu.. :)

@jan: aj mi baci taj nexus majke ti.. chuo sam dosta lepih rechi o njemu, al da ga 'bem.. nisam imao kontakta sa njim do sada..

OFF 06-12-2007 08:55 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 181980)
Jbm li ga, ja nemam tih muka...I nisam reko bass station, nego V Station...Ne znam kakav zvuk hoces da proizvedes, mogu samo da sanjam:D

Kako kakav? pa dobar:D :wink:

Danny Lou 06-12-2007 09:51 AM

ako ti trilogy ne odgovara povuci neki sa klavijature... motif rece? :)

amplitube ili warp :kipuceljut:

Jan 06-12-2007 01:30 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 182017)
Kako kakav? pa dobar:D :wink:

Pa brate, meni je trilogy dobar:D Mada ga ja dosta mrchkam

Jan 06-12-2007 01:32 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 181995)

@jan: aj mi baci taj nexus majke ti.. chuo sam dosta lepih rechi o njemu, al da ga 'bem.. nisam imao kontakta sa njim do sada..

Preko 5 Gb sa svim dopunama...

Rhino 06-12-2007 01:33 PM

Sad zavisi kakav ces bass, ali..... Uzmes neki sinus i tweakujseh.

balthazaar 06-12-2007 01:44 PM

pa to je to...dobro kaže rhino...koliko te ja shvatam ti oces takav, obao i tezak bas....znaci...to radi gotovo svaki fakin sint, bre! sinus je tu pocetak...moze biti tanko ako uzmes samo jedan, te onda mozes da kombinuješ...znači, jedan stavis na možda -1 oktavu i taj će da mu dava dubinu ali neće biti dovoljno jak! Zato onda na drugom oscilatoru bi mogao da pustis sine ili čak trinagle na 0 oktavi i onda im izjednacis volumene da ovaj duboki dava dubinu, a da ovaj viši pojačava prisustvo. Takodje i malo detune-a može dobro da dodje! Onda fino pročačkaš po filteru i envelopama dok dodješ do tog pravog zvuka. Takodje, u takvim slučajevima može dobro da dodje i blaga pitch modulacija!

Posle možeš to sve da lejeruješ sa semplom pravog basa i to bi trebalo da bude to!

Ako želiš na sve to da dodaš malo neke oštrine, onda možeš na sintu da ukljušiš i neki filtrirani saw ili square...

posle toga fino odradiš sidechain sa kickom i vozi bato!

(samo da se ne pojavi neko ko će reći da taj zvuk ne možeš dobto bez 5000$$$ ulaganja u setup - svemirski cinclilatori cjevnih komprimatora i slično):D :D :D :D

Jan 06-12-2007 01:53 PM

To ne mozes postici bez svemirskog ultra frekventnog modulatora od 150 000$ i bez meshacha

All times are GMT +1. The time now is 10:47 AM.