Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   exportovanje videa iz nuenda (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20533)

milanCHE 02-12-2007 10:46 PM

Re: exportovanje videa iz nuenda

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 181544)
Osnovno -
ako se radi na PC-u onda se koristi AVI, QT ne radi kako treba na PC verziji Nuenda, cak ni novi N 4 nije u potpunosti resio taj problem.
Ako je na MAC-u onda samo QT.

Iskljucite SHOW THUMBNAILS u VIDEO preferencama i to je to, nema problema.

hmmm....to mi nije palo na pamet,probacu preko AVI-a,znam da cak u nuendu postoji i opcija da se disable-uje QT player u devices/device setup/video/video player,pa se tu chekira "don't launch QT on program start"....
nista , poigracu se,pa ako nesto uspem,javljam
hvala Moritz,pokusacu
pozzzzz

Moritz 03-12-2007 12:34 AM

Ako montiras sliku na PC-u zaboravi na Premier molim te!!!
Vegas ili EDIUS i nista trece dok se ne pojavi Final Cut za PC.
Premier je smece nevidjeno- za montazu svadbi, priredbi , rodjendana i ostalih porodicnih skupova moze, ostalo NE.

LACKY 03-12-2007 12:48 AM

Nisam iz struke videa, ali jebote, pa mnogo ljudi koji rade skupe stvari, rade u tom Premieru?

dexyco 03-12-2007 01:22 AM

Svaki program ima prednosti i mane, zavisi sta ti treba... Premijer je profi program, samo sto vecinu stvari mozes da odradis i u Ediusu za krace vreme, ali za slozenije stvari, ipak je tu premier. Final Cut je zakon koliko kontam, pa cu da ga koristim cim ubacim mac...

BTW, narode, jel postoji neki nacin frameserveringa zvuka i slike, i povezivanje ediusa i nuenda?

zvincic 03-12-2007 01:29 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 181577)
Ako montiras sliku na PC-u zaboravi na Premier molim te!!!
Vegas ili EDIUS i nista trece dok se ne pojavi Final Cut za PC.
Premier je smece nevidjeno- za montazu svadbi, priredbi , rodjendana i ostalih porodicnih skupova moze, ostalo NE.

jos jedan koji nema staza ni u jednom ni u drugom programu?

a vec sam spomenuo u drugom threadu da toliko hvaljeni edius jos uvijek ne moze izbaciti vani OMF/AAF...za razliku od smeća premiere-a koji pljucne AAF bez problema...

ja vec niz godina radim u premiereu...i znas sta...nemam namjeru da ga mijenjam, a probao sam svasta :wink:

Max 03-12-2007 04:02 PM

Radim sa ljudima koji su vrlo profi u video montazi ..... ako je PC .... Premiere , ako je Mac .... Final cut ...... Moritz je bio malo previse iskljuciv ;)

Edius u jednoj velikoj advertajzing firmi koriste sekretarice , jer se tu lako zalepi audio za video .... kad se rade prezentacije ....

Ne zelim da umanjujem i uvecavam vrednost nekog programa ( jer mi to nije struka ) ali tako stoje stvari u mom okruzenju :)

Pozdrav

Danny Lou 03-12-2007 07:08 PM

max, hvala... slika ide k`o mlijeko... :wink:

Moritz 04-12-2007 10:42 AM

Quote:

Originally Posted by zvincic (Post 181616)
jos jedan koji nema staza ni u jednom ni u drugom programu?

a vec sam spomenuo u drugom threadu da toliko hvaljeni edius jos uvijek ne moze izbaciti vani OMF/AAF...za razliku od smeća premiere-a koji pljucne AAF bez problema...

ja vec niz godina radim u premiereu...i znas sta...nemam namjeru da ga mijenjam, a probao sam svasta :wink:

Upravo zavrsih jedan dokumentarac koji je montiran na Premieru, izgubio sam 15 dana da importujem AAF u Nuendo.
Adobe forumi, Nuendo forumi i nikakve vajde.
Premier ga pljuce ali ga ne mozes nigde zalepiti, bar ne da od toga ima neke ozbiljnije koristi.
Osim toga program u kojem ne mozes zumiras audio manje od jedne sekunde ne znam kako da ga nazovem osim NE PRO.

Mnogo "skupih" albuma koji prave pare je napravljeno na sr...e opremi, da li to znaci da je ta oprema PRO ili da je covek koji je radio PRO ?...komentar je suvisan

@Max

da li si ti sam imao prilike da radis zvuk za sliku koja je radjena u Premiere-u, ne govorim o gotovom video fajlu nego o projektu sa svim video clipovima i njihovim audio takeovima?
Ako si radio i imao uspeha u AAF ili OMF javi mi kako jer ces mi skratiti mnogo muka.

labrys 04-12-2007 01:03 PM

hmmm... ne znam kako, ali ja san zumira audio u premieru do 25-ke sec...

inace se ne bavim time, ali kako se sican, ....

Tomislav 04-12-2007 01:46 PM

Quote:

Originally Posted by labrys (Post 181727)
hmmm... ne znam kako, ali ja san zumira audio u premieru do 25-ke sec...

inace se ne bavim time, ali kako se sican, ....

I meni, ovisno o sistemu.

All times are GMT +1. The time now is 03:45 PM.