![]() |
Re: Top 5 plug-in sintova
Quote:
|
o da svi oni imaju E(A)nginu pa lose zvuce ako nis drugo Filter i amp su DSP angine!!!
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
top5 analog:
ako zanemarimo faktor vjernosti emulacije/imitacije, koja nigdje nije ni blizu top, vec ako ih gledam kao analog subtractive instrumente sa svojim vlastitim soundom: onda wayoutware, arturia i legacy su vrlo upotrebljivi. pogotovo creamware sprave; solaris, modular III, flexor. Virus PoCo. top5 ostali vsti: absynth, chameleon, morphine i ostali granular/additive.. nazalost pokusaji wavetablinga u vsti-u koje sam probao su dosad stvarno prejadni odnosu na bilo koji waldorf. imao sam velika ocekivanja ali nista od toga. |
Flexor je pogotovo interesantan od Creamware-a :)
Cuo sam da njihovi sintovi pojedu mnogo onih DSP-ova na Pulsarima :D :rotfl: Terratec Komplexer je navodno kopija Micro Q :D |
Niko ne spominje Nexus? Meni je on odlican.
|
jel se sta promenilo u zadnje 2 godine od predhodnog posta, ili je sve same old sh*te glede vst-ova? imam utisak da je ovo drugo :)
|
1. Massive 2. Omnisphere 3. Surge 4. Predator 5. Firebird ...
|
- oberon poly8
- evs synth-a - nexus (crank expanzija) - fabfilter twin - genesis cm edition - sylenth - tubeohm pure-pten |
U sustini za mene ni ne postoji vise od 5 sintova sada...
Trenutno samo ove i imam instalirane : 1.Motu MX4 2.Vember Surge 3.U-he Zebra 2 4.Sylenth1 5.NI Reaktor 5 Twin 2 sam probao i dosta je dobar sint, takodje mi se jako svideo i Soniccharge Synplant.... |
All times are GMT +1. The time now is 06:03 AM. |