![]() |
Re: kako "podebljati" zvuk
Morat ces malo citati tutorijale! Evo ti link za "Vrhunski bas" (u tekst formatu), ako ti moze sto pomoci.
http://www.rumski.com/forum/showthre...t=12146&page=4 |
Nabavi si vst za Cubase - iZotope Ozone 3 i stvar riješena. Sam vst već sadrži unapred određene postavke za mastering , ali bilo bi bolje da pogledaš video turtorial i fino sve ručno izmasteriziraš. S tim da možeš neke od efekata stavit na svaki kanal posebno ili jednostavno "baciš" master na već izmixanu pjesmu. Ovo je pre#eben vst , a sadrži Paragraphic Equalizer , Mastering Reverb , Loudness Maximizer ,Multiband Harmonic Exciter , Multiband Dynamics , Multiband Stereo Imaging.
Uglavnom...pjesmu možeš dobrano "napumpat" a da neide u pikove... |
Quote:
Čas posla:shock: |
(nemojte da me shvatite pogresno) Jedno pitanje! Kako da budem lepsi i uspesniji i osvojim neke ribe? Trenutno sam ruzan i mrsav (moja predpostavka), Penelope Kruz je bila u semi sa Tom Kruzom {kako ja ovako ruzan(po mom misljenju) da osvojim Penelope}. I onda idu saveti: Upotrebi stereoide,produzi djoku itd. A zaboravio si da se u tebe zaljubila komsinica (po tvom misljenju bezvezna Nikolina cerka ucenica medicinske skole).
Elem ti trazis savet za mix, a ovde ti ljudi daju savet za mix, a pri tome niko nije cuo tvoj mix! Elem sreli se Zdravko Skender i Sasa Matic! I onda ga Sasa pita:Kako ide Zdravko? A Zdravko odgovara: Kao sto vidis Sale! |
Quote:
pozdrav ! |
Quote:
|
Quote:
|
Upravo se tako i radi, kada neznas nista stavi preset. Mozda nije nista posebno ali nisi ni zasrao nista posebno u odnosu na ono sto si zasrao u prethodnom radnjama.
Tj. od onoga sto imas dobio si 2 mm bolje. |
Quote:
:D |
Ako ti je debljina poboljsanje onda mozes da gledas i tako.
|
All times are GMT +1. The time now is 09:46 AM. |