Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   kako "podebljati" zvuk (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20382)

FrankoPanko 22-11-2007 01:42 PM

Re: kako "podebljati" zvuk

Morat ces malo citati tutorijale! Evo ti link za "Vrhunski bas" (u tekst formatu), ako ti moze sto pomoci.
http://www.rumski.com/forum/showthre...t=12146&page=4

M@dafak@ 26-11-2007 10:26 AM

Nabavi si vst za Cubase - iZotope Ozone 3 i stvar riješena. Sam vst već sadrži unapred određene postavke za mastering , ali bilo bi bolje da pogledaš video turtorial i fino sve ručno izmasteriziraš. S tim da možeš neke od efekata stavit na svaki kanal posebno ili jednostavno "baciš" master na već izmixanu pjesmu. Ovo je pre#eben vst , a sadrži Paragraphic Equalizer , Mastering Reverb , Loudness Maximizer ,Multiband Harmonic Exciter , Multiband Dynamics , Multiband Stereo Imaging.
Uglavnom...pjesmu možeš dobrano "napumpat" a da neide u pikove...

bicko 27-11-2007 11:28 PM

Quote:

Originally Posted by M@dafak@ (Post 180723)
Nabavi si vst za Cubase - iZotope Ozone 3 i stvar rije?ena. Sam vst već sadr?i unapred određene postavke za mastering , ali bilo bi bolje da pogleda? video turtorial i fino sve ručno izmasterizira?. S tim da mo?e? neke od efekata stavit na svaki kanal posebno ili jednostavno "baci?" master na već izmixanu pjesmu. Ovo je pre#eben vst , a sadr?i Paragraphic Equalizer , Mastering Reverb , Loudness Maximizer ,Multiband Harmonic Exciter , Multiband Dynamics , Multiband Stereo Imaging.
Uglavnom...pjesmu mo?e? dobrano "napumpat" a da neide u pikove...

Eto, vidite kako je to jednostavno.
Čas posla:shock:

LACKY 28-11-2007 05:33 AM

(nemojte da me shvatite pogresno) Jedno pitanje! Kako da budem lepsi i uspesniji i osvojim neke ribe? Trenutno sam ruzan i mrsav (moja predpostavka), Penelope Kruz je bila u semi sa Tom Kruzom {kako ja ovako ruzan(po mom misljenju) da osvojim Penelope}. I onda idu saveti: Upotrebi stereoide,produzi djoku itd. A zaboravio si da se u tebe zaljubila komsinica (po tvom misljenju bezvezna Nikolina cerka ucenica medicinske skole).
Elem ti trazis savet za mix, a ovde ti ljudi daju savet za mix, a pri tome niko nije cuo tvoj mix!
Elem sreli se Zdravko Skender i Sasa Matic! I onda ga Sasa pita:Kako ide Zdravko? A Zdravko odgovara: Kao sto vidis Sale!

alavuk 28-11-2007 06:35 AM

Quote:

Originally Posted by jackob (Post 180125)
sam mc505 mi ima ok banku bubnja. Samo jednostavno mi na kraju fali ono "nešto".

ukljuci 4 band eq u efektima + malo low boosta ali vrlo malo ukoliko nemas neke lampe ili D.I.

pozdrav !

Oggy 28-11-2007 08:12 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 180929)
Elem sreli se Zdravko Skender i Sasa Matic! I onda ga Sasa pita:Kako ide Zdravko? A Zdravko odgovara: Kao sto vidis Sale!

Bazicno je taj vic bio sa Stivi Vonderom, ali verujem da si ga prilagodio uslovima exploatacije... :D

DADDY Z 10-01-2008 01:22 PM

Quote:

Originally Posted by M@dafak@ (Post 180723)
Nabavi si vst za Cubase - iZotope Ozone 3 i stvar rije?ena. Sam vst već sadr?i unapred određene postavke za mastering , ali bilo bi bolje da pogleda? video turtorial i fino sve ručno izmasterizira?. S tim da mo?e? neke od efekata stavit na svaki kanal posebno ili jednostavno "baci?" master na već izmixanu pjesmu. Ovo je pre#eben vst , a sadr?i Paragraphic Equalizer , Mastering Reverb , Loudness Maximizer ,Multiband Harmonic Exciter , Multiband Dynamics , Multiband Stereo Imaging.
Uglavnom...pjesmu mo?e? dobrano "napumpat" a da neide u pikove...

na ?alost ovo ne ide ba? ovako lako...učita? preset i gotovo...samo toliko...

LACKY 11-01-2008 01:24 AM

Upravo se tako i radi, kada neznas nista stavi preset. Mozda nije nista posebno ali nisi ni zasrao nista posebno u odnosu na ono sto si zasrao u prethodnom radnjama.
Tj. od onoga sto imas dobio si 2 mm bolje.

DADDY Z 11-01-2008 05:37 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 186411)
...
Tj. od onoga sto imas dobio si 2 mm bolje.

misli? 2mm "deblje"?
:D

LACKY 11-01-2008 06:00 AM

Ako ti je debljina poboljsanje onda mozes da gledas i tako.

All times are GMT +1. The time now is 09:46 AM.