![]() |
Re: Uskoro udruzenje!
Veoma veoma smo zainteresovani... a narocito me licno zanima upravo pitanje radnog staza i socijalnog osiguranja.. u zadnje vreme imam dosta propisno placenog posla, a uopste ne znam da li postoji ikakva razumna mogucnost regulisanja ova dva pitanja.. Kako trenutno stoje stvari?
|
Super je ideja formirati udruzenje koje bi okupljalo ljude sa "ove" strane stakla, cisto malo da se zavede red... :jupi:
|
Quote:
Tako da neko ko raspolaze sa nekom tehnokom ili studiom a nije strucnjak u gore navedenim poslovima stvarno i nemoze imati vajde od ovog udruzenja, kao sto ni moja keva nemoze biti primljena u udruzenje muzicara bez obzira sto joj u kuci stoje 3 gitare. Gore navedena premisa da ce mozda biti razmatrana pojava gde ljudi iz struke imaju neki kucni atelje i obavljaju posao ( a pri trome je primaran posao njihova strucnost a ne rentanje resursa) da mozda preko udruzenja mogu regulisati i neki status ateljea. |
Quote:
|
Quote:
Ali oko ovog pitanja bih u pomoc pozvao naseg clana Slowstara, jer je mnogo upuceniji i kompetentniji da vam rasvetli ovu problematiku. |
Quote:
Takodje sam hteo da prijavim (i prijavicu), jos neke ljude van Beograda, ali moracu da ih licno kontaktiram, dali bi se odazvali ( mada ne sumnjam jer je zajednicka stvar u pitanju) cisto radi velikog cimanja i troskova koje ce imati, zbog prevoza ( koje niko ne nadoknadjuje) jer je ovo trnutno cist entuzijazam. Tako da gledamo za pocetak da osnovne stvari postavimo mi koji smo iz BG-a, pa cemo onda dalje. |
Hteo bih da se ukljucim i kazem neku lepu rech, svaka ideja na ovu temu je fenomenalna i podrzavam je. Ono sto treba reci jeste da su sva udruzenja ustvari neke nevladine organizacije koje imaju svoje ciljeve. Ti ciljevi se moraju jasno odrditi u Statutu pa ce se na osnovu toga ljudi uclanjivati. Vidim da mnogi mesaju neke druge stvari kao sto je scijalno osiguranje , registracija studija i ostalo. Gospodo draga u ovoj nasoj novoj drzavi koja stremi da bude kapitalisticka nema nista od toga, a nema ni potrebe, imalo bi smisla samo kad bi postojala mogucnost da takvo udruzenje aplicira kod drzave za neka novcana sredstva kojim bi pomogli rad clanova ovakve grupacije. Nekada davno u socijalizmu udruzenja su bila sasvim drugacija. Druga stvar ne treba mesati ovakvo udruzenje sa sindikalnim zahtevima, takvi ljudi treba da naprave onda sindikat. Po meni udruzenje je neophodno i treba izmedju ostalog da se bavi uspostavljanjem odredjenih standarda recimo tehnickih, profeionalnih i slicno, pa da se bori kod drzave da ono recimo bude nadlezno da proglasava odredjene standarde kojih bi recimo morale da se pridrzavaju radio stanice gde rade ljudi koji nemaju pojma sa zvukom i standardima. Recimo udruzenje muzicara u USA je zabranilo da se koriste drum masine ili postavilo neke uslove za to, da bubnjari ne bi izgubili posao. I treca stvar, svako udruzenje je onoliko jako koliko ima clanova i para od clanarine da moze da organizuje adekvatne skupove, konferencije. Meni ovo sto je napisao Lacky lici na udruzenje tonskih inzenjera koji pored ostalog organizuju NAB u svetu, sto je sjsjna stvar(bio sam jedanput/uh dobro bilo). Vrlo rado cu se ukljuciti u takvo udruzenje jer volim neke stvari i zivim za studijski rad iako sam po struci pravnik, a bavim se advokaturom. Vrlo radu cu da pomognem, jer podrzavam ideju....cooollll
|
Quote:
|
ajmo kolege iz hrvatske, sta se ceka,
ocemo udrugu! shot? rogi? anita? shiva? ostali? |
Quote:
Registracija studia je privredna delatnost koja podleze svim privrenim propisima i tice se drzave i zakona i nemoze neko da te pokriva od onoga sto nalaze drzava ( nisam pravnik pa sam mozda rekao neke stvari kao laik ali nadam se da ste shvatili sta sam mislio). A kada vec imamo pravnika Bracu u drustvu neka ti covek ukratko objasni kako da resis svoj problem. |
All times are GMT +1. The time now is 09:06 PM. |