![]() |
Re: e-kupovina, Evropa... pomoc
btw pitanje uz ono gore, koji je link za thomann? ishao sam na thomann.de i dobio sam neki jedva uradjen sajt na nemachkom koji nema veze sa instrumentima..
|
|
|
nahsao nashao, hvala.. a kakva su vam iskustva sa transportom? :)
|
Quote:
Ako hoces da rizikujes mozes da ih zamolis da smanje vrednost paketa(ako hoce)......samo sto je tad i osiguranje posiljke manje.U carinu ulazi i postarina i to....oko 10% od vrednosti paketa+postarine.Dobijeni iznos se ponovo:o: sabira sa vrednoscu paketa i postarine pa na to 18% PDV....veselo:banghead: Nisam bas siguran za procenat carine...za kompjuterske delove,elektroniku je valjda oko 10%.Par puta sam slao mikrofone ali sam ih rasklopio i poslao na dva puta,isli kao rezervni delovi i stavio vrednost 10$..nije bilo otvarano ni carinjeno.....malo rizicno ali....:D |
Quote:
|
Quote:
Nije moguce! Drugo je to sto mi kao firma mozemo da saljemo pare i fizickom licu po fakturi! Ali fizicko lice odavde, iz jebene Srbije, moze da posalje pare WT-om samo clanovima najuze familije ili prijatelju u svrhe lecenja (uz prilozeni racun ustanove)! To je zakon... A ti ako mozes mimo njega, sjajno... Imas veceru! |
Moooozeeeeee:D Pa ja dobio iz Srbije pre par nedelja pare zato i znam.Ortaka u banci nisu pitali ni sta mi je ni u koje svrhe salje pare,niti su trazili bilo kakvu fakturu.Posle tri dana pare legle na moj racun.E sad ko se tu z....ne znam
|
Quote:
|
Kanada.....al' ne vidim razlog sto bi ovamo moglo a u EU ne moze......mada... hm....kod nas je sve moguce:confused:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:49 PM. |