Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Yamaha Motif serija - objava ISTINE !!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20160)

clusterchord 04-11-2007 09:09 PM

Re: Yamaha Motif serija - objava ISTINE !!!!

ako vas dvojicu Yamaha odmah ne zaposli, onda su totalno ludi.. :rotfl:

ZelMatic 04-11-2007 09:23 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 177884)
U stvari..... songove mozes menjati u MAster modu:jupi:

Mo?e?, ali isto tako nema? potrebe. Kad su ti recimo svi songovi slo?eni stisne? tipku 'program' ( postoji i track) i mjenja? ih od a1 - d16.
?to bi odgovaralo za a1=1, d16=64, ukoliko recimo ?eli? pjesmu pod rednim brojem 30 odabere? b14. Jednostavno. Isto tako i sa patternom.

Ja sam sebi zamislio da standadne zvukove za tipa rock sve potrebno stavim u jednu pattern loakciju kod mene a2 = pattern 2. Kad odaberem pattern a2 i sviram na prvoj traci mi je recimo klavir i kada ?elim stisnem drugi zvuk stisnem 'track' pa 2. Ostajem na istom patternu no sad sviram drugi midi kanal i rhodes, (mo?e ih se naravno spojiti vi?e na isti kanal (do 16)), stisnem 3 imam hammond, 4 lead synth na petom kanalu mi je master keyboard, a tu mi je uvijek bez obzira ?to sviram, na tom patternu, u lijevoj ruci podloga, a u desnoj brass. Tak ide? po redu s trakama i mjenja? instrumente. Kad hoće? otići na neki drugi pattern stisne? 'program' i (npr. b2 za 18 pattern.)

Song mode sam si ostavio isključivo za pjesme koje su kompliciranije, a performance za one najjednostavnije. Kao ?to vidi? sve je dobro organizirano i brzo se na taj način mo?e? kretati po različitim modovima. :jupi:

ZelMatic 04-11-2007 09:27 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 177896)

O tome i ja pričam :grin:

ZelMatic 04-11-2007 09:29 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 177896)

BTW. Trebat će mi uskoro pomoć (i po mogućnosti dobrih patcheva) oko JD990. Nisam puno komentirao va?e topice, ali sam čitao i vidio da ti i kolega Don Solaris jako dobro poznajete istog. :) Dolazi mi i vintage board 8-).

Nedim 04-11-2007 11:37 PM

Quote:

Originally Posted by ZelMatic (Post 177904)
Dolazi mi i vintage board 8-).

E tek onda ces imati PRAVI sint. Ima vrlo dobru Analognu Emulaciju, meni se
cak svidja i vise od Prophecy i Z1. Ja koristim VL, AN i DX kartice.

dlukace 06-11-2007 09:39 AM

a meni ni?ta nisi rekao...dobro ajd reko si da če? ga mo?da uzet?! ?eljac jedva čekam da sjednemo kod tebe i da raspali? po jd-u.

alen_Otachi 06-11-2007 03:37 PM

ja trenutno radim sa korgom pa 1 x pro. mastam o tome da sebi mozda za godinu il dvi kupim XS ili neki tad aktuelni motif.

Korg cjenim zbog zvuka. a kroz "create style modus" sam citavi instrumental u toku 10 min "skiciro".

jednostavno izaberi duzinu loopa, deffiniraj kvantizaciju,izaberi sound i rec. i vec je jedna traka gotov-a. midi file se pribaci na pc, importira u cubase, splitas file na kanale i izmjeni tracke sa VSt-ima (po potrebi)(synthovi su mi malo deffensivni kod korga,tako da vecinom mjenjam kickove,snarove, i bassove)

kod motifa mi se svidza zvuk isto. malo je defensivniji nek kod korga ali je jako transparentan sto je sigurno u mixu dobro doslo.

probo sam kod trgovca malo motif. tu nazalost nisam uspjeo na brzinu nac taki loop modus. sad neznam jel ima i motif tu funkciju. mislim ima sigurno samo mi interesuje jel isto tako ide lahal workflow kod tog svega ko sad u korg-a. il je to vise ide onda u smjer "programiranja" :)

vidio sam da motif i nudi neki plug in za cubase. mozda bi neko mogo tacno objasnit sta je veci smisao od tog plug ina. samo malo lahksi izbor boja il tu ima i nesto vise...

pozdrav

Nedim 06-11-2007 04:47 PM

Motif i PA se ne moze ni uporedjivati. To je isto uporedjivati Kombi i Auto, to
su 2 razlicna sveta odavde do mars, nemaju nikakvu konekciju i pored toga
sto su sintovi oba. Sto se tice zvuka smesno je uporediti.
Plugin je samo Studio Connections i neda ti nista vise, nego jednostavno da
otvoris MOTIF u Cubase i da radis na compu umesto na sintu.

alen_Otachi 07-11-2007 11:24 AM

pa dobro pitanje je vise bilo dali motif imo isto tako lahak loop bazirani workflow ko korg pa...

sta je po tvojim ukusu bolje za studio produkciju? ne za livesviraca...

ZelMatic 07-11-2007 12:23 PM

Quote:

Originally Posted by alen_Otachi (Post 178209)
pa dobro pitanje je vise bilo dali motif imo isto tako lahak loop bazirani workflow ko korg pa...

sta je po tvojim ukusu bolje za studio produkciju? ne za livesviraca...

Što se tiče loopova postoji čitav mod klavijature koji se zove pattern. U njemu odabireš duljinu loopa po sekcijama koje su označene slovima abecede. Snimiš što hoćeš po trakama. Loop se vrti, a ti nadosnimavaš kak god ti hoćeš. Naravno možeš uzimati i gotove arpeggio-e. Fora je i remix mode koji ti loop razdvaja na sekcije pa možeš djelove loopa lijepiti i razdvajati kak god hoćeš. Mogućnosti su beskonačne.

All times are GMT +1. The time now is 03:38 AM.