Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   ATC-X time!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19803)

silicon science 23-10-2007 12:38 PM

Re: ATC-X time!!!

Quote:

Originally Posted by relis (Post 175968)
Mozda ti se ob filter najvise dopao zbog toga sto sam ga (na polovici) stavio u bp mode, ostali su bili lp. I ostali mogu biti bp, al bi trebao 10 minuta da sve prodjem onda. Velika je razlika izmedju 303 i ARP-a.

S obzirom da sam slusao na poslu vrlo je moguce da su razliciti 303 i Arp (a moraju i biti). U svakom slucaju divna sprava, blago tebi...;)

roginator 23-10-2007 12:54 PM

odlicno...svidja mi se OB filter i 303 ...nije 100% ali je dovoljno

koliko si platio taj ATCx

@ Silicon
pa kako to izgledas na tom avataru :p :p :D :D :D ;)

silicon science 23-10-2007 01:13 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 176023)
@ Silicon
pa kako to izgledas na tom avataru :p :p :D :D :D ;)

Hah, malo sam se "skupio":rotfl: :rotfl: :rotfl:
A vidi ovo:

http://kolyan.net/index.php?newsid=14778

relis 23-10-2007 02:33 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 176023)
koliko si platio taj ATCx

Ah, bila jedna okrugla brojka i napravila rupu u novcaniku. Al sad sam s mono-ima na miru. Cak si mislim da bi (Bog mi grehe prosti) pulse prodao. Bumo vidli...

silicon science 23-10-2007 03:57 PM

Quote:

Originally Posted by relis (Post 176038)
Ah, bila jedna okrugla brojka i napravila rupu u novcaniku. Al sad sam s mono-ima na miru. Cak si mislim da bi (Bog mi grehe prosti) pulse prodao. Bumo vidli...

Nemoj prodavati PULSE-a. 300 evra ili 350 i sta ces sa tim?:confused:
A tako dobra sprava

Don Solaris 23-10-2007 04:39 PM

Ovo je masnije od Jackues-a Houdek-a.

EDIT: nemoj prodat pulse. ;)

clusterchord 24-10-2007 04:41 AM

Odlicno Tomo.

napravio si super demo. ali dobra mi je i temica, bas sam si pustio par puta zaredom. naime, prvo me zanima ovaj EX5 pad u pozadini, kojji je to reverb, njegov interni ili? koji algoritam?

odlicno zvuci u pe em, bas prostrano ambientalno. svidja mi se jako. ja bih vozio i druge sprave kroz to. imao sam nekad Rev500 od Yamahe, koji je negdje tu po generaciji sa EX5, ali nije imao ovakav reverb.

na ATC-X mi moog zvuci super, i naravno SEM, pogotovo u bandpassu. necujem bas nesto "ARP" u ARP filteru ali opet daleko od toga da zvuci lose. jos jedna extra farba zasto ne. 303 filter nije los, mislim da krajnji rezultat zvuci drukcije od originala najvise zbog oscilatora koji je radjen na moog varijantu a ne rolandovi. onaj u 303-ci vise vuce na sprave poput SH-2, System 100 itd, specifican roland karakter.

ako ti se da, volio bih cut jos neki demo gdje prodjes malo kroz presete, znam da tu ima svasta, i onih sto koriste njegov analog overdrive itd itd.. :hyper::mrgreen:

inace postoji i modifikacija za ATC-X koja mu prebaci VCA u diskretnu varijatnu, onda se opasno priblizi moogovom soundu. dobije jos tu saturaciju i oblinu. slusao sam usporedne demose. upgrade se zove midiminify.

clusterchord 24-10-2007 04:46 AM

ah kako bi volio da naprave varijantu sa klavijaturom 3 ili 3.5 oktave a la mini i source, sa potovima za kontrolu. to bi bio moj dream lead sint.

relis 24-10-2007 06:16 AM

@clusterchord: pad je u potpunosti s EX5-ice, bez vanjskih procesora. E sad, moram doc doma s posla da vidim sto sam sve stavio, zaboravio sam. Da sad ne izmisljam.

Znam za taj midiminify, skinuo sam i jedan demo usporedbe, primjeti se razlika. Dobit cu volju sigurno:D . Al prvo: A6.

Snimaju se preseti... Daj par dana.

Don Solaris 24-10-2007 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by relis (Post 176180)
Al prvo: A6.

Molim? :mrgreen:

Pa odkad brate !!!

:banghead:

All times are GMT +1. The time now is 10:54 AM.