Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   Kad pjesma razjebe stih (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19635)

in the dark 01-11-2007 02:12 PM

Re: Kad pjesma razjebe stih

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 172252)
Sve naravno počinje od stiha... savr?enog, lijepog, koji je rekao vi?e od tisuću riječi... no za pjesmu je potrebno vi?e linija i sad, huh, treba razvući taj stih, pretvoriti ga u tisuće drugih značenja i metafora da bismo dobili pjesmu.

Pozivam vas da mi ka?ete kako razvijate TEKSTOVE pjesama. Da li je ba? svaka linija napisana u inspirativnom tijeku ili ste morali nadopunjavati u nekom drugom raspolo?enju i da li je to značajno utjecalo na samu pjesmu... odnosno, da li vam se redovito događa "da pjesma razjebe stih"? :D

Ako zelis,mogu ti tacno objasniti kako da je napises,i kako da ti pjesma ne razjebe stih.pozz.

ANITA 01-11-2007 03:37 PM

Moze! :D Vjerujem da će ti biti zahvalni i ostali članovi foruma, a da ne govorim i umjetnici cijeloga svijeta, s obzirom da točno obja?njenje i rje?enje za ovo jo? nitko nije prona?ao. Postoje mnogi načini da se pro?iri izraz itd... ali...

Jedva čekam. :)

p.s. Ja nisam rekla da se meni to događa sa svakom pjesmom. Događa se ponekad, kad ka?em poantu u manje riječi nego je potrebno za pjesmu. Ustvari, to i nije problem, koliko je nepraktično. Već razmi?ljam da napi?em knji?icu poezije.... :mrgreen:

Reinhardt 01-11-2007 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 177311)
He, a lako bi ti mogao i ovaj post gore biti pjesma! Sigurna sam da izvrsno pi?e?... hoće? li ne?to podijeliti sa nama?

..pa ako podijelim vama, shto ostaje meni?
ta, to su moja djeca..

ANITA 01-11-2007 07:22 PM

Rekla sam podijeliti SA nama.:p

Znam da su to tvoja djeca... osim dvoje bračne, ja ih imam jo? stotine vanbračnih... za neke forum zna, za mnoge ne zna.. mu? zna za sve i prihvatio ih je kao da su njegova. :D I dan danas imam problema sa time da svu moju djecu vide svi ili neki ljudi. Kao kazem... nezrela su jo?....

Zamislite sad da netko ovaj moj post izvuče iz konteksta. :banghead:

Reinhardt 01-11-2007 08:18 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 177365)

Zamislite sad da netko ovaj moj post izvuče iz konteksta. :banghead:

kontekst?
sve recheno smatram doslovno..
ako je umjetnost opchenje (kako to pesnik reche) onda su rezultati tog opcenja..
djeca

samo..
neki kazu da su umjetnici zauvijek zarobljena djeca u tijelu odraslog covijeka
(hus iz valjka, kolko se ja sjecham)
pa di smo sad?

sebe smatram djetetom od 30 i kusur
djetetom koje vozi automobil
djetetom koje izlazi redovito na izbore
djetetom koje samostalno zaradjuje novac
djetetom koje ne voli cekati u redu u banci (fala ti boze na net-bankingu)
djetetom koje obozava svoj les paul
djetetom koje je svijesno..

svijesno da je odrastanje eskapizam
a ja sam borac po prirodi
ne posustajem
ne bijezim..
odrasli bijeze
odrasli lazu
odrasli mrze
odrasli ratuju
odrasli stare
..odrasli umiru

a

All times are GMT +1. The time now is 08:14 PM.