Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   digi003 vs. ff800 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19415)

RetroMan 01-11-2007 01:42 PM

Re: digi003 vs. ff800

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 177316)
... i AD\DA konvertore

Pa 003 ima nove konvertore i trebalo bi da budu znatno bolji od starih, a nekima se ipak vise svidja zvuk starih (DA) konvertora, tako da je to ipak vise pitanje ukusa. Ne bih da navodim imena, ali neki (kod nas) poznatiji likovi su uzeli (svojevremeno) 002, jer im je zvucao bas "kako treba" za Rok & Roll, pa se ja sad pitam ko je tu lud, a ko zbunjen? :o

RM

idekius 01-11-2007 01:52 PM

...dok zapadnjaci na 002-ojku obicno kace neki externi ad\da, cesto upravo RME...
Verovatno stvar tripa i ukusa...

RetroMan 01-11-2007 03:08 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 177320)
stvar tripa i ukusa...

Pa to ti kazem. http://rodaplus.net/forum/images/smiles/banana.gif

RM

slowstar 01-11-2007 09:50 PM

Moje je skromno misljenje da je FF 800 DALEKO bolja kombinacija, izuzev ako je neko bas zapeo za PRO TOOLS, za sta i nema razloga izuzev kompatibilnosti fajlova, pa ca i to u poslednje vreme (LOGIC) nije problem.
Licno mislim mada ih nikada nisam DIREKTNO poredio zvucno, a radio sam na oba, da je FF 800 znacajno bolji zvucno, pogotovo ako se u obzir uzme i 96, ili extremnih 192 khz SR. Pokusavajuci da budem objektivan, OBA resenja su dobra, a narocito zbog toga sto su FireWire, a ne neki bezvezni stari PCI, kome su dani odbrojani, a novi standard se jos nije uhodao (PCI Ex)

Audiot 01-11-2007 10:34 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 177397)
Licno mislim mada ih nikada nisam DIREKTNO poredio zvucno, a radio sam na oba, da je FF 800 znacajno bolji zvucno

Neznam ko je ovde lud, al' ja sam zbunjen :o tvrdis da je FF znacajno bolji, a nikad ih nisi poredio????? Da li si uopste cuo 003 (ili imas iskustvo samo sa 002)? Ako si cuo obe sprave, ali u dva razlicita studija, sa razlicitom akustikom, razlicitim monitorima, razlicitim pesmama, a ipak mozes da odredis koliki je doprinos konvertora u krajnjem zvuku, onda su tvoje usi (i pamcenje zvuka) fenomen, pogotovo kad se uzme u obzir datum proizvodnje istih.

Igi

idekius 01-11-2007 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by Audiot (Post 177402)
Neznam ko je ovde lud, al' ja sam zbunjen :o tvrdis da je FF znacajno bolji, a nikad ih nisi poredio????? Da li si uopste cuo 003 (ili imas iskustvo samo sa 002)? Ako si cuo obe sprave, ali u dva razlicita studija, sa razlicitom akustikom, razlicitim monitorima, razlicitim pesmama, a ipak mozes da odredis koliki je doprinos konvertora u krajnjem zvuku, onda su tvoje usi (i pamcenje zvuka) fenomen, pogotovo kad se uzme u obzir datum proizvodnje istih.

Igi

Ne znam zasto skacete kao opareni kad vam neko "uvredi" deo opreme!
Covek je izneo svoje misljenje, kao i drugi, a tebi opomena zbog onog obelezenog crvenim...

Audiot 01-11-2007 11:14 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 177403)
Ne znam zasto skacete kao opareni kad vam neko "uvredi" deo opreme!

Nisam vlasnik Digidesigna, i moj komentar nije u vezi konkretne opreme vec apsurda u komentarisanju sprava koje covek nije imao priliku da poredi. Oduvek mi je bilo smesno kad sam cuo (vise puta) komentar kako je neko pojacalo super (ili fuj), a covek prvi put u nekom prostoru, sa (njemu) nepoznatim zvucnicima i ostatkom opreme, a kao cuje kako je bas pojacalo super (ili fuj), a kod pojacala (kao i kod konvertora) su razlike mnogo manje nego kod zvucnika, ili prostorije. Jos kad se u obzir uzme i faktor vremena, a pamtiti detalje zvuka je prakticno nemoguce, onda apsurd postaje jos veci.

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 177403)
a tebi opomena zbog onog obelezenog crvenim...

S obzirom da cika Sloba voli da se pravda godinama, ovo je trebalo da bude saljiva aluzija na to, pa predlazem moderatorima (i svima drugim), da skinu te crne naocare, i stave ponekad i one roze (bez aluzija na Pink) boje.

Igi

idekius 01-11-2007 11:22 PM

Neki ljudi se rode sa sluhom i cuju do smrti, a neki se rode gluvi... sto smo vise puta videli...

Neki nose crne naocare, pa im to ne smeta previse, a neki i kroz roze vide iskrivljeno...

Neki ljudi sami imaju osecaja za normalnu komunikaciju, a neke je nemoguce oduciti od zajedljivosti koju ispoljavalju na svakom koraku...

I da hocu i da naceu... za ovo moram da ti dam ban. Nadam se da ce tri dana biti dovoljno da ubuduce ne vredjas... ili barem razmislis sta je na mestu, a sta ne.

slowstar 02-11-2007 12:47 AM

Ama ljudi, u redu je, moram i sebe i Audiota da opravdam, a evo kako:
1. CUO SAM OBE SPRAVE URADU, ali nisam mogao da ih A-B direktno poredim,
pa sam zato i naveo moje skromno misljenje, dakle misljenje da je FF 800 bolji...
Bog sveti zna sta je zaista objektivno bolje, jer Ja imam samo FF 800, a moj drug Miki Todorovic, dugogodisnji ton majstor ima i 002 kao i 003, i na 003 sam skoro radio remix numere koju sam pazljivo slusao (NS 10) kod mene na FF 800, razlika je bila oko 1 sat izmedju sledeceg slusanja,(takodje NS 10) i priznajem da nije merodavno posto ne moze tako da se memorise i poredi, ja dakle poredim samo 2 UTISKA,
a ne nista sto bi bilo OBJEKTIVNO ili direkt AB poredjenje. Deki MOOOLIM te nemoj coveka da banujes, ja te molim, nisam osetio nista zajedljivo, i verujem da nista lose nije mislio, samo nije shvatio da iskustvo mnogo puta vise vredi od same mladosti, jer sam ISTIM "matorim" usima slusao OBA Setupa, a posto su NS 10-ke near field, soba nije bila od presudnog znacaja
2. Igrom slucaja,pre 3 meseca testirao sam sluh na ORL klinici, gde mi radi prijatelj, koji mi je posle toga pokazao "graf" koji je na moje iznenadjenje k'o lenjir, i ne ulizujuci mi se rekao da mi je sluh kao kod prosecnog 25-godisnjaka. Ni to nije retka pojava - za Bruce Swediena ili Sir George Martina sam beba u jaslicama sto se datuma proizvodnje tice, a ljudi su jos uvek OOOOzbiljni igraci, zar ne? Deki molim te nemoj da banujes coveka, kome nisam licno nista zamerio, Jabuke mi, Rolanda mi!!!

OFF 02-11-2007 01:02 AM

A kako Mikiju izgleda 002 vs 003?

All times are GMT +1. The time now is 01:45 PM.