Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   lakiranje lamperije? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19387)

gorjan 13-09-2007 10:38 PM

Re: lakiranje lamperije?

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 169562)

A tvoje iskustvo sa lakiranjem prihvatam kao koristan savet, ali bi voleo da nam das i neke detalje, cime si lakirao, sta i kako se zvuk promeni

dosta je "svetlije", iako ne mogu da kazem da je losije.Sad se opet razmisljam da li da radim tu sobu u kojoj mi je oprema za snimanje. U svakom slucaju,drasticnije je bilo kad sam sredjivao pod.Lakirao sam najobicnijim lakom za lamperiju

OFF 13-09-2007 10:45 PM

Quote:

Originally Posted by gorjan (Post 169564)
dosta je "svetlije", iako ne mogu da kazem da je losije.Sad se opet razmisljam da li da radim tu sobu u kojoj mi je oprema za snimanje. U svakom slucaju,drasticnije je bilo kad sam sredjivao pod.Lakirao sam najobicnijim lakom za lamperiju

malo zaprljani visoki?

Tiki the Boyler 13-09-2007 10:50 PM

Uvaženi Gorane...

Sve, ali SVE što se nalazi unutar sobe utiče na njenu akustiku!!!
Postavlja se samo pitanje oko čega vrijedi gubiti veliku energiju i velike pare, a oko čega ne. Koliko god se trudili, može se ispostaviti da je jedna "manje bitna" stvar odigrala bitnu ulogu...

Drugim riječima... na tebi je da procjeniš da li ti je važnije da soba ima malo manje visokih pa da ostaviš nelakiranu lamperiju koja će nakon godinu dana izgledati tako prljava da ćeš je zbog zgroženih klijenata morati farbati nekom debelom masnom bojom; ili ćeš je lakirati i dobiti malo "svjetliju" sobu koja će i nakon nekoliko godina biti u boji drveta...

Kako god okrenemo... dolazimo do nečega što se zove višekriterijumska optimizacija, a to je već d(r)uga priča...

U svakom slučaju... lijepo je što dijeliš svoje iskustvo sa nama!

gorjan 13-09-2007 10:58 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 169565)
malo zaprljani visoki?

ssss na sve strane:-) (jesu to zaprljani visoki?).Bojim se da se vracam na problem za koji sam ranije mislio da je uzrokovan sa Rodom.Al sad znam lek, azma ploce, sprem te se;) ...

gorjan 14-09-2007 01:32 AM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler (Post 169566)
Uva?eni Gorane...

Sve, ali SVE ?to se nalazi unutar sobe utiče na njenu akustiku!!!
Postavlja se samo pitanje oko čega vrijedi gubiti veliku energiju i velike pare, a oko čega ne. Koliko god se trudili, mo?e se ispostaviti da je jedna "manje bitna" stvar odigrala bitnu ulogu...

Drugim riječima... na tebi je da procjeni? da li ti je va?nije da soba ima malo manje visokih pa da ostavi? nelakiranu lamperiju koja će nakon godinu dana izgledati tako prljava da će? je zbog zgro?enih klijenata morati farbati nekom debelom masnom bojom; ili će? je lakirati i dobiti malo "svjetliju" sobu koja će i nakon nekoliko godina biti u boji drveta...

Kako god okrenemo... dolazimo do nečega ?to se zove vi?ekriterijumska optimizacija, a to je već d(r)uga priča...

U svakom slučaju... lijepo je ?to dijeli? svoje iskustvo sa nama!

sve smo se razumeli i sve je jasno...
pozz

paki 14-09-2007 01:46 AM

...

paki 14-09-2007 01:48 AM

...

All times are GMT +1. The time now is 08:25 AM.