Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ogi Radivojević (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Bubanj (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19366)

Tomislav 17-09-2007 07:15 PM

Re: Bubanj

Dobro, znači moram leakage.

E, ja sam recimo znao u DFH exportat posebno leakove, a posebno čiste zvukove i onda kasnije dozirat leakage, ali onda leakage nisam procesirao i farbao jednako kao clean zvuk. Recimo imam leakage iz mikrofona snare top koji ide u grupu leakage, zajedno sa svim leakovima i imao sam drugu grupu za čiste zvukove. Zanima me znači mora li traka sa leakage-om biti jednako procesirana kao ona na kojoj je clean sound? Ili, mora li sam kanal određenog elementa npr. toma već imati leak, ili su rezultati dobri i sa ovim mojim sistemom grupa? Pitam zato jer nemam dovoljno iskustva i nisam prsstvovao mix sessionima da bih znao što ustvari trebam u svakoj situaciji....

Ogi 27-09-2007 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 169332)
Koji si Roland-ov kit koristio? V-drum?

Jeste bio neki V-drum, mislim da je model "TD6 SVX", ili tako nekako...(pozajmljen, zato nisam zapamtio tacnu oznaku)
Probao sam pre toga razne Yamahe i Alesise, ali mi je Roland bio najbolji za to sto sam hteo...

Ogi 27-09-2007 07:27 PM

Quote:

Originally Posted by Tomislav (Post 170158)
Dobro, znači moram leakage.

E, ja sam recimo znao u DFH exportat posebno leakove, a posebno čiste zvukove i onda kasnije dozirat leakage, ali onda leakage nisam procesirao i farbao jednako kao clean zvuk. Recimo imam leakage iz mikrofona snare top koji ide u grupu leakage, zajedno sa svim leakovima i imao sam drugu grupu za čiste zvukove. Zanima me znači mora li traka sa leakage-om biti jednako procesirana kao ona na kojoj je clean sound? Ili, mora li sam kanal određenog elementa npr. toma već imati leak, ili su rezultati dobri i sa ovim mojim sistemom grupa? Pitam zato jer nemam dovoljno iskustva i nisam prsstvovao mix sessionima da bih znao ?to ustvari trebam u svakoj situaciji....

Nisam te bas najbolje razumeo, imam utisak da si pomesao "leakage" i "ambience"...
Cak ne znam (napamet) da mozes da eksportujes SAMO "leakage", ja to racunam u SASTAVNI deo zvuka svakog elementa.

Mislim da bi sa posebnim procesiranjem "leakage"-a i pripadajuceg "dry" zvuka dosao u problem sa fazama (kao kod snimanja zivog bubnja i zbog toga volim "superior";) )
Sto se "ambience" kanala tice, njega procesiram po potrebi...

goran ns 12-03-2008 10:47 PM

Ja koristim isto taj Rolandov bubanj i softver Addictive drums, medjutim drum mape mi se ne slazu!
I onda kad sve to pocnem da premestam, vise mi vremena oduzme nego sam snimanje!
Kako si ti to resio?

Ogi 12-03-2008 11:38 PM

Davno bese...
Naravno, kad sam sve vezao kako sam hteo - UBIO sam se od "premestanja" nota i brojeva, sto u DKFHS-u, sto na kontroleru... medjutim, dobra stvar kod ove moderne tehnologije je sto mozes da napravis presete. Napravio sam razne kombinacije i bile su mi dostupne - "one click away"...
Nazalost, nema brzeg resenja...

p.s.
nemam pojma da li postoje neke "template" mape za "Addictive drums"...
pravo da ti kazem, taj "Addictive drums" mi zvuci "najsiromasnije" od svih software-a.

goran ns 12-03-2008 11:52 PM

Onda verovatno nema drugog resenja, to mi dodje kao MICE, premestanje!
Sto se tice softvera bubnja, taj je najbolji koji imam za sad, potrazicu bolji!
Hvala na savetu!

Miha Blaze 13-03-2008 05:32 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 169276)
trigeruje se uglavnom bubanj.. malo je tesko trigerovati melodijske instrumente zar ne? a odgovor je da - upravo je elektronac koristio samo za midi kontrolu semplova..

moguce je trigerovati i melodijske instrumente.... eno onaj Bregovic se tokom svake "svirke" tj. predstave natrigeruje koliko ni ti ni ja nismo zajedno u zivotu :)))) inace trigeruje gitaru, na odredjeni ton ili zicu pusta odredjeni sempl... i tako...

opustenzy 23-03-2008 03:50 PM

...

buzUki 25-03-2008 11:29 AM

Quote:

Originally Posted by Ogi (Post 195295)
Davno bese...
Naravno, kad sam sve vezao kako sam hteo - UBIO sam se od "premestanja" nota i brojeva, sto u DKFHS-u, sto na kontroleru... medjutim, dobra stvar kod ove moderne tehnologije je sto mozes da napravis presete. Napravio sam razne kombinacije i bile su mi dostupne - "one click away"...
Nazalost, nema brzeg resenja...

p.s.
nemam pojma da li postoje neke "template" mape za "Addictive drums"...
pravo da ti kazem, taj "Addictive drums" mi zvuci "najsiromasnije" od svih software-a.

Mislim da postoje pristojni addoni za "addictive drums"

Meni se fino pokazao EZ drummer i za pop i za metal,posto ima nekoliko svojih kitova...moze se dobiti zdrav bubanj po mom skromnom mishljenju...

opustenzy 25-03-2008 11:48 AM

Meni ez zvuci najrealnije

All times are GMT +1. The time now is 05:24 PM.