Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ogi Radivojević (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Set-up (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19357)

DaBear 12-09-2007 07:47 PM

Re: Set-up

super setup ....posebno outboard!

pozdrav

google 15-09-2007 10:50 AM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 169274)
Da li mo?e? ne?to da ka?e? o DSP karticama, s obzirom da ima? tri različite na jednom mestu. Kako ih poredi?? Posebno me zanima Liquid Mix

I mene zanima ukratko o tome. Kako ti se cini onaj novi eq iz Uad, mislim da se zove Helios eq? :)

Ogi 27-09-2007 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 169274)
Da li mo?e? ne?to da ka?e? o DSP karticama, s obzirom da ima? tri različite na jednom mestu. Kako ih poredi?? Posebno me zanima Liquid Mix

Prvo, nisam za uporedjivanje "koji je DSP bolji"-svaki je koristan na drugu foru...

Cesta greska koju pravimo je sto svaki DSP ocenjujemo po "vernosti" emulacija u odnosu na hardware koji emulira (da li "Neve 33609" na UAD-u radi "isto" kao "hardware processor", da li "Sonnox EQ" zvuci "kao pravi R3", koliko je "Copy Cat" sa "liquid Mix"-a slican "EL 8 Distressor"-u...).
Moje misljenje je da NE MOZE da radi ISTO, pa ga i ne tretiram tako. Na TC-u cu uvek pre da izaberem "Oxford EQ" nego "Cambridge" na UAD-u, ali ne zato sto ce procesirani kanal da "zvuci kao da je prosao kroz Sonny R3", nego zato sto cu da dobijem precizniji rezultat...kad mi treba EQ sa karakterom, prvo mi padne na pamet "Neve 1081" sa UAD-a - opet, ne zbog "Neve sound-a", nego zbog krajnjeg rezultata...
Liquid Mix volim zato sto je 90% njegovih algoritama veoma upotrebljivo - za skoro svaku situaciju, a ne moram da razmisljam o "DSP opterecenju" kao sa UAD-om i TC-jem...

vly 28-09-2007 12:22 AM

Quote:

Pre neki dan sam porucio Avantone MixCubes - ne mogu nigde da nadjem dobre Auraton-e, a ovo radi upravo tako...
Dragi kolega ja otvorio i thread na temu Avantona,a tek sad videh da si ih ti narucio!!

Znacila bi mi informacija(ukoliko su ti stigli)kakvi su ti utisci,ili ako si ih vec negde pre narucivanja cuo(sto verovatno jesi) uz koje pojacalce si ih slusao?

Takodje me zanima ko ih ovde prodaje i za koje novce?

Pozdrav!

Ogi 28-09-2007 12:51 AM

Quote:

Originally Posted by vly (Post 171733)
Dragi kolega ja otvorio i thread na temu Avantona,a tek sad videh da si ih ti narucio!!

Znacila bi mi informacija(ukoliko su ti stigli)kakvi su ti utisci,ili ako si ih vec negde pre narucivanja cuo(sto verovatno jesi) uz koje pojacalce si ih slusao?

Takodje me zanima ko ih ovde prodaje i za koje novce?

Nazalost - jos uvek ih cekam, pa ne mogu da ti prenesem utiske iz mog prostora i posle nekog duzeg rada na njima...
Slusao sam ih na nekoliko mesta - u dva studija cak uporedo sa Auratonima...
Na oba mesta nisam uspeo da cujem razliku (i ne samo ja), a slusali smo veoooma pazljivo. Sto se pojacala tice, mislim da je bila ona neka Yamaha (A 100, ili tako nekako...ona sto fenomenalno radi sa NS10?), neki Hafler, jedan custom i jedan AKTIVNI par...
Meni se veoma dopada kako te aktivne sviraju - zbog toga sam i odlucio da ih kupim.
Nemam pojma da li ih iko u Srbiji zvanicno prodaje, meni ove stizu iz Amerike (mnoooogo su bolje cene, pogotovu od kako se dolar srozao), a cene su 350$ (aktivne, 40W) i 200$ pasivne...

vly 28-09-2007 08:47 AM

Ma ja sam u stvari vec presek'o da ih pazarim al si me ti sad definitivno ubedio da mi je ideja bila dobra...
Mislim, posle tvog pazljivog slusanja i njh i Auratona i tvog zakljucka sta dalje filozofirati?

Mislim da cu se opredeliti takodje za aktivnu varijantu...

Hvala na brzom i konkretnom odgovoru,pozdrav!

All times are GMT +1. The time now is 08:45 AM.