![]() |
Re: eventides
Ne , ne H8000 nije 4000 e, nego nesto preko 5000, ta cena koju vidis na forumu je mega tako da je to prilika sada i ko zna kada.
A sto se tice H 7600 raspitaj se kod doticnog gospodina sto prodaje velikog brata za koje pare biti ti nabavio H 7600 mozda se iznenadis ;) |
|
Quote:
opet ovaj....alooo! to je oglas iz Marta 2006 !!! PS ZABORAVLJATE CARINU I TRANSPORT IZ AMERIKE ! PA TRANSPORT MOZE DA ODERE PUNO (SA OSIGURANJEM, AKO SE NESTO DESI U TRANSPORTU..) |
Quote:
A sa " alo " se obracaj svojoj porodici ;) :) Pozdrav |
Kada je rec o "clockwork" proizvodima, imao sam prilike da radim sa originalnim
H 1000 a posle i H 2000 (Oliver Mandic - u to vreme se jos zvao "harmonizer") a mnogo kasnije sam u mixovima, u studiju Olivera Jovanovica koristio i njegov H 4000 (mislim da je 4k, kupio je u L.A. kada je isao da mixa Generaciju 5) Sve u svemu, veoma interesantna sprava, najkorisnija kada se trazi nesto "otkaceno", mada danas nista nije vise otkaceno, ali cinjenica je da sprava ima neki svoj specifican "skup" zvuk, i da se veoma cuje, ma kako je tretirao u mixu, kao pitch shifter, kao kompleksni delay, kao neki cudan chorus sa rezonancama i tako dalje. Licno, veoma mi se dopada (H 4000) mada sa reverbima nesto nisam najsrecniji, mislim da tu jos uvek, mozda jos zadugo vlada LEX, od koga bolje nisam cuo, mozda mu je blizu TC 6000 ali 960 RULES!!! Sto se cene tice, mislim da treba "preturati" po USA sajtovima, a ne samo E-BAY, koji se bave prodajom profi audio opreme, narocito kada se neki studio "gasi" i rasprodaje sve zivo - cudo jedno sta moze da se nadje za kikiriki lovu... Srecan Lov!!! |
shiping za pilu cca 2he iz usa je 85 $ s osiguranje...
upravo mi je stigao paket tih dimenzija... a to je cca 55 eura....sica a da se da naci cuda za malo para evo http://www.gearslutz.com/board/gears...e-belgium.html cijena je stvarno niska..ja bih ga uzeo...ali necu savinuti orville...znam :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: ali ......... |
Eh , posto mi kasne sa uplatom a usput se desili nepredvidjeni troskovi , Eventide ( ovaj ili onaj ) ce malo da saceka...
Ali, nadjoh lexicon PCM 80 za nekih 550 €. Posto nemam priliku da ga probam a morao bih da reagujem brzo ( danas , sutra najkasnije ) treba mi vase misljenje. Uglavnom hocu reverb ( za vokal ) koji ce da bolje zvuci od bilo kog native plug-ina, e sad sto PCM 80 jos ima i pride efekata, njih bi shvatio kao plus koji moze biti koristan a ne mora. Pitanje je : Da li vredi da uletim ili bolje da sacekam i skrpim za polovni evntide ( preko 1500€ za bilo koji eventide ne bih isao - ipak se ja ovim bavim samo iz hobija :) ) ? hvala unapred svima ! |
ako hoces kolorirani plate 80tka ima algoritam iz 70tke, odn iz 224.. mogao bi da radi za dosta vokala, solo git, perkusije.. ako oces "skupi" high densitiy reverb, onda ti reba nesto sa algoritmom iz 480 odn 300, a to je PCM90 i 91. nijedana opcija nije bas za sve vokale.. kao i uvijek..
ako uzmes 80tku, svakako nabavi karticu Dual FX. dobijes routing npr. reverb u delay i ostale varijante. ludilo na gitarama i sintevima. dugo vec planiram neki Eventide. od svih varijanti, na kraju sam odlucio strpiti se da mogu nesto visekanalno, jer je puno isplativije. najvjerojatnije Orville. ako kapne jedna filmski job koji mi je obecan, onda bi mogo i 8000, ali to mi je previse. idealno Orville, i jedan 3000SE..(taj sound me pali vec 17 godina mamu mu) kod Orvill-ea (i 7xxx/8xx serije), pored nevjerojatnih efekata, i mega-velikih diffused reverbova.. svidja mi se sto, za audio-post (koji mi je trecina poslova), ima tonu gotovih preseta koje su radili profiji it holivudskog fx/audioposta .. stavljanje dijaloga i source.a u sve moguce i nemoguce ambijente.. avion/podmornica . to je takav time-saver. s time da to nije samo reverb ko kad namjestis tc/lex, vec su rabili sve pitch/filtering/eq/kompresiju itd.. vrlo kompleksni multialgoritmi da bi postigli te ambijente. Quote:
|
Quote:
I ja kazem...koliko god treba ali cu ga cekati mamicu mu. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:19 AM. |