![]() |
Re: Samogradnja studijske ezoterije
Ma ja sam zapravo mislio na dvodjelni (muski i zenski) trozubi sjekac valjkastog oblika za kojeg isto prvo zabusis rupu od 8 mm kao vodilicu a onda kontra vijcima stezes dok sjekaci ne isjeku rupu u limu tocnog dijametra. Problem je jedino taj sto, ukoliko imas vise razlicitih rupa, za svaku moras imat zasebni set sjekaca sto i nije bas jeftino. :(
|
Quote:
Izbegavam cetvrtaste otvore kad god mogu.... :p pozdrav bogi |
Quote:
Ne treba mi XLR konekcija vec cu koristiti TRS. E, sad. Zelim da ulazi i izlazi budu balansirani. Kako ih povezati? Dva mono ulaza i dva mono izlaza (to je osnovno sto trebam..ostalo cemo kasnije videti..)? Koji si potenciometar koristio ili je u pitanju taj preklopnik? I, kako radi spravica? :) Ako neko ima jos neki zanimljiv predlog neka napise. Trazim na netu ali nikako da nadjem neki ceo projekat. Pozdrav |
Quote:
Swichbox - jedan stereo ulaz > vise stereo izlaza. Pomenuo sam da sam koristio preklopnik sa 3 pozicije, odnosno sa te tri pozicije biras na koja tri stereo izlaza ide signal sa tog jednog stereo ulaza ili ti mozda treba spravica za utishavanje? Nisam siguran koliko offtopicujemo ako nastavimo da pricamo o ovome, u svakom slucaju mozes mi se obratiti na PM |
Imam EMU 1212m karticu i aktivne monitore. Trenutno mi izlaz iz kartice ide do mixera pa iz mixera u monitore. Problem je sto karta nema izlaz za slusalice pa i njih moram iz mixera da vucem ali onda ne mogu da utisam monitore dok snimam.
Sto se tice ove sprave, krenuo sam od osnova (ulaz/izlaz) da bi mi bilo jasnije. Naravno, stavio bih i rca izlaze da bih povezao sa drugim sistemom slusanja. Meni je potreban i switch (izbor izmedju rca i trs izlaza) i kontrola jacine signala tj. volume kontrola. Ja tek sada kontam da ti ovde nemas volume kontrolu ili gresim? Poz |
Re: DIY balansirani Switchbox
Ne znam da li bi vam pomoglo da otvorim MPATCH i da ga slikam ????
On ima 1 balnsirani , 1 nebalansirani ulaz 2 balansirana izlaza 1 switch za prvi ili drugi izlaz ( monitor ) 1 switch ( da se odabere koji od 2 ulaza ) 1 switch za mono - stereo 1 switch za mute 1 pot za volume balansiranog ulaza 1 pot za volume nebalansiranog ulaza potpuno je pasivan sto se mene tice , fali mu samo pad dugme ..... i imao bih sve sto mi treba Pozdrav |
Max, super ideja. Ako ti nije tesko ispucaj par fotki.
M-patch je stvarno ok sprava ali ja sam se potpuno zagrejao za DIY i bas me zanima kako bi to ispalo. Mislim da je bolje da u naslovu stoji monitor kontroler ili volume kontroler ali ok. |
Pa i mislio sam da je uslikam ..... da bi mogli da napravite nesto slicno ..... veuj mi da je mono switch i te kako korisna stvar .....
Pozdrav |
Quote:
Koliko sam ga razumeo, njegova namera je bila da napravi upravo ovo, u cilju jednostavnosti, niske cene, ali brutalnog kvaliteta, na racun funkcija i prakticnosti. Sve sto bi mu dovelo u pitanje izvodljivost, cenu i kvalitet, on je jednostavno "maknuo", i to je sasvim legitiman potez, po mom misljenju. Ovo je, opet po mom misljenju, sasvim zaokruzena spravica, sa TACNO definisanim "moze i ne moze", i ja (licno) takve sprave poshtujem. pozdrav bogi |
U pravu si Boggy ali nisam ni mislio na njegovu spravicu vec na ovo sto ja planiram da napravim.
EDIT: Tek sad vidim da si i slike prebacio tako da je skroz ok naslov. :) Meni je potpuno svejedno kakav ce naziv nositi nego mozda ce neko u buducnosti traziti nesto slicno pa zbog toga. Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 09:27 AM. |