![]() |
Re: Mastering
Zanimljivo....
Kad mislim da drumovi "ubijaju",to je ona pojava da kad recimo udari kick,glas auromatski ide u drugi plan,kontam da je tu nesto oko kompresora,atack,release,treshold..... A sta mislite o Nomads Factory pluginovima? |
a pa tako reci , to je side chain kompresija , ima ovde dosta toga , imas i na netu video tutorijal , ne bitno je koji je sekvencer sustina je ista
|
ma ja rekoh da uzme cubase, jer acid ogranichava mnoogoo.. shto se tiche drumova i glasa, jel ti to tako i u mixu, ili samo kada masterujesh? ako je kada masterujesh... jbg, ne moze se cela stvar objasniti u dve rechenice.. iskustveno bi trebalo da nauchish.. ali u svakom sluchaju, ne preteruj sa rms-om.. nemoj prepucavati master.. atack release itd se razlikuju od mixa do mixa i od pesme do pesme.. jbg..
bt je kul.. meni se svideo brickwall limiter i neki njegov kompresor.. ali pored wavesa i izotope-a, nemam vishe potrebe da ga dizem.. |
ma ja rekoh da uzme cubase, jer acid ogranichava mnoogoo.. shto se tiche drumova i glasa, jel ti to tako i u mixu, ili samo kada masterujesh? ako je kada masterujesh... jbg, ne moze se cela stvar objasniti u dve rechenice.. iskustveno bi trebalo da nauchish.. ali u svakom sluchaju, ne preteruj sa rms-om.. nemoj prepucavati master.. atack release itd se razlikuju od mixa do mixa i od pesme do pesme.. jbg..
bt je kul.. meni se svideo brickwall limiter i neki njegov kompresor.. ali pored wavesa i izotope-a, nemam vishe potrebe da ga dizem.. |
Quote:
Onaj waves ssl master bus mi se svideo,jos podavno sam ga probao.Sutra cu lepo da ga testiram u nuendu 3,i izotop sam odavno nabavio,ali sto ti rece navuko sam se na L seriju,pa sam ga zapostavio,ali cu morat da promenim...Kristicu samo L2 protiv klipovanja! |
Quote:
Zaintrigirao me je i ovaj kompresor Fabfilter-a PRO-C,pre neki dan se pojavio na netu :cool: .Cini mi se da ga vredi ozbiljnije izgaziti i videti koliko upotrebljivo radi,probao sam ga,sticajem nesrecnih okolnosti,na hifi kutijama i to sto sam cuo jako dobro zvuci.Minimalna pomeranja parametara kompresije se jasno cuju bez neke nedefinisane koloracije na sta sam navikao od gotovo svih native kompresora. |
bas cu probat taj compressor,hvala ti....
probao sam i one pluginove,Kjaerhus,bi trebalo da se zovu,i mogu ri reci da nisu losi |
Ok rade,cesto koristim njihov GUP
|
All times are GMT +1. The time now is 11:16 PM. |