![]() |
Re: midi to cv converter
:banghead: .... midi to cv conversion !!!
aaa , Don bogme neko se redovno napalio na analogiju |
Ahm, ja, glupan, ni ne znam sta je "midi to cv", o'li to neko objasniti ili da "konsltujem" wikipediju? :(
Unapred zahvalan! :) pozdrav bogi p.s. Izvin'te na smetnji :mrgreen: |
pretvara midi komande , uglavnom note on/off u ranije koriscen oblik medjusobnog konektovanja analognih sinteva ,radi integracije u midi sistem
postoji vise standarda, najcesce koriscen cv gate kombinacija gde cv (kontrola napona ,odredjuje visinu tona) a gate daje signal za note on ,note off.... ali ima tu experata koji ce ti to bolje objasniti , mene tehnicka strana neinteresuje ...ja bi da sviram jos malo :rotfl: |
Quote:
ok... predpostavljam da tu onda treba UART i DAC, i nesto izmedju sto se moze isprogramirati... (sad ce neko da pita sta je to UART i DAC... :rotfl: :rolleyes: ) pozdrav i hvala na razjasnjenju :) pozdrav bogi |
Na ulazu imaš MIDI signal koji ima podatak od 0-127 (broj note) a na izlazu imaš sklop koji regulira voltažu. Obzirom da večina uređaja ima 1V/oktavi tako npr ako ti je C1 na 100mV, C2 ti je na 1100mV itd. A analogni synth uzima taj napon kao podatak po kojem će mjenjat visinu svog oscilatora. Isti taj podatak daje mu njegova klavijatura.
Zeznuti su samo oni V/Hz uređaji (CS-15 serije, Korgovi MS i sl), pošto su to nelinearne veličine, što ideš niže sa pitchom, to su ti veče greške. Inače MS-20 možeš voziti i sa V/Oct uređajima jer ima jedna finta. Evo ostavljam roginatoru da vam ju detaljno objasni. |
Quote:
Quote:
Mislim "shifra" note => tacan napon za TU notu Quote:
pozdrav bogi |
roginator do navece ljepi plocice i farba hodnik pa cemo onda o cv i hertz ima
:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: |
ok... strpljiv... :)
pozdrav bogi |
Quote:
pozdrav bogi |
jos hodnik u studiju...
puko sam skroz...vidis da sam slabo na rumskom, a sada jos imam ideu kupit eventide...za koje jos nemam dovoljno para.... imam jedan eventide u pocicama :o :o :o :o |
All times are GMT +1. The time now is 02:16 AM. |