Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   midi to cv converter (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19127)

goasia 24-08-2007 08:04 AM

Re: midi to cv converter

:banghead: .... midi to cv conversion !!!
aaa , Don bogme neko se redovno napalio na analogiju

boggy 24-08-2007 08:09 AM

Ahm, ja, glupan, ni ne znam sta je "midi to cv", o'li to neko objasniti ili da "konsltujem" wikipediju? :(

Unapred zahvalan! :)

pozdrav

bogi

p.s. Izvin'te na smetnji :mrgreen:

goasia 24-08-2007 08:29 AM

pretvara midi komande , uglavnom note on/off u ranije koriscen oblik medjusobnog konektovanja analognih sinteva ,radi integracije u midi sistem
postoji vise standarda, najcesce koriscen cv gate kombinacija gde cv (kontrola napona ,odredjuje visinu tona) a gate daje signal za note on ,note off....
ali ima tu experata koji ce ti to bolje objasniti , mene tehnicka strana neinteresuje ...ja bi da sviram jos malo :rotfl:

boggy 24-08-2007 08:32 AM

Quote:

Originally Posted by goasia (Post 166765)
pretvara midi komande , uglavnom note on/off u ranije koriscen oblik medjusobnog konektovanja analognih sinteva ,radi integracije u midi sistem
postoji vise standarda, najcesce koriscen cv gate kombinacija gde cv (kontrola napona ,odredjuje visinu tona) a gate daje signal za note on ,note off....
ali ima tu experata koji ce ti to bolje objasniti , mene tehnicka strana neinteresuje ...ja bi da sviram jos malo :rotfl:

sta god... pricalo se o nekom pravljenju.... necega :mrgreen:

ok... predpostavljam da tu onda treba UART i DAC, i nesto izmedju sto se moze isprogramirati...

(sad ce neko da pita sta je to UART i DAC... :rotfl: :rolleyes: )

pozdrav i hvala na razjasnjenju :)

pozdrav

bogi

Don Solaris 24-08-2007 08:33 AM

Na ulazu imaš MIDI signal koji ima podatak od 0-127 (broj note) a na izlazu imaš sklop koji regulira voltažu. Obzirom da večina uređaja ima 1V/oktavi tako npr ako ti je C1 na 100mV, C2 ti je na 1100mV itd. A analogni synth uzima taj napon kao podatak po kojem će mjenjat visinu svog oscilatora. Isti taj podatak daje mu njegova klavijatura.

Zeznuti su samo oni V/Hz uređaji (CS-15 serije, Korgovi MS i sl), pošto su to nelinearne veličine, što ideš niže sa pitchom, to su ti veče greške.

Inače MS-20 možeš voziti i sa V/Oct uređajima jer ima jedna finta. Evo ostavljam roginatoru da vam ju detaljno objasni.

boggy 24-08-2007 08:36 AM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 166767)
Na ulazu imaš MIDI signal koji ima podatak od 0-127 (broj note) a na izlazu imaš sklop koji regulira voltažu. Obzirom da večina uređaja ima 1V/oktavi tako npr ako ti je C1 na 100mV, C2 ti je na 1100mV itd. A analogni synth uzima taj napon kao podatak po kojem će mjenjat visinu svog oscilatora. Isti taj podatak daje mu njegova klavijatura.

kapiram, 'fala :)
Quote:

Zeznuti su samo oni V/Hz uređaji (CS-15 serije, Korgovi MS i sl), pošto su to nelinearne veličine, što ideš niže sa pitchom, to su ti veče greške.

Zar ne moze da se uradi (de)kodiranje?
Mislim "shifra" note => tacan napon za TU notu
Quote:

Inače MS-20 možeš voziti i sa V/Oct uređajima jer ima jedna finta. Evo ostavljam ju roginatoru da vam ju oda.

ok.... che(t)kamo roginatora... :mrgreen: :cool:

pozdrav

bogi

roginator 24-08-2007 09:33 AM

roginator do navece ljepi plocice i farba hodnik pa cemo onda o cv i hertz ima

:banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

boggy 24-08-2007 10:16 AM

ok... strpljiv... :)

pozdrav

bogi

boggy 01-09-2007 09:40 AM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 166775)
roginator do navece ljepi plocice i farba hodnik ......

.....

Kako napreduju plocice i farbanje, roginator? :)

pozdrav

bogi

roginator 01-09-2007 03:51 PM

jos hodnik u studiju...

puko sam skroz...vidis da sam slabo na rumskom, a sada jos imam ideu kupit eventide...za koje jos nemam dovoljno para....

imam jedan eventide u pocicama :o :o :o :o

All times are GMT +1. The time now is 02:16 AM.