Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Logic 5 za PC (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19104)

tom 22-08-2007 09:56 AM

Re: Logic 5 za PC

Znao sam da je moralo jednostavnije...:(

Thnx,Ogi!

Ma,drugi je to workflow a svi navikli na Steinberg.:banghead:

kravadinka 22-08-2007 10:11 AM

Ja radim u Steinbergu podjednako dobro kao i u Logicu i Pro Toolsu i toliko sam puta hteo da predjem da radim na necemu drugom, ali jednostavno je Logic 5 prevazidjen i nikako ne odgovara mojim potrebama, Pro Tools isto tako, bar sto se tice MIDI programinga|!

vec ima dovoljno stvari koje me sputavaju i oduzimaju enefgiju i vreme dok radim u samom Steinbergu, bagovi i razne gluposti tipa sad radi, sad ne radi i zaista mi ne treba jos ta muka da ne mogu da frizujem instrument, da ne znam koji ima dovoljno izlaza a koji nema ili recimo da treba da se drndam oko midi kanala, ili ne daj Boze snimanja audio koje je u Logicu 5 grozno reseno, dok je Pro Tools tu najbolji!

Ne znam koji je razlog da Steinberg okarakterisete kao los, ali definitivno je stvar navike u kom cete programu raditi najbrze, a sto se tice kompatibilnosti i korisnih alata i funkcija, Steinberg je svetlosnu godinu ispred oba ova programa, svi instrumenti rade, svi plagovi, sto se mene tice midi resen odlicno, e sad zvuk...
To je neka druga pesma...

Ogi 22-08-2007 01:10 PM

@"Dushan_S" - Istina, environment ume da bude "pegla", ali je u vecini slucajeva veoma zgodan (kad hoces da stavis, npr., Colossus kao multi-instrument :mrgreen: )

@"milos" - nema na cemu, za sta god mogu da budem od koristi - tu sam...;)
Na "Logic"-u radim od kako se pojavio - na Atariju... sada mi je 5.5.1 na PC-u i 7.2.3 na Mac-u...

@"tom" - ima stari, dobri "Logic" gomilu veoma zgodnih, a jednostavnih mogucnosti, sve zavisi od potreba...

@"kravadinka" - nije ovde niko poveo polemiku oko "boljeg i losijeg programa"... "tom" je rekao da je "workflow DRUGACIJI od Steinberga"... to "Logic" ne cini ni boljim ni gorim od bilo kog Steinberg-ovog DAW-a.
Fenomenalno je sto se podjednako dobro snalazis u svim tim programima - meni su "Logic" i "Steinberg"("Cubase" i "Nuendo") dovoljno slicni, a opet dovoljno razliciti da me gorepomenuti "workflow" veoma zbunjuje (pokusao sam da na PC-u radim u Nuendu, da bih iskoristio kompletan RAM koji imam u racunaru - "Logic" je limitiran na 1 GB, sve preko toga ga cini jako nestabilnim!!!), tako da sve mozemo,zaista, da podvedemo pod "stvar navike"...
Nije vazno iz kog oruzja pucas - sve dok pogadjas metu u centar...:beer:

tom 22-08-2007 01:50 PM

Quote:

(pokusao sam da na PC-u radim u Nuendu, da bih iskoristio kompletan RAM koji imam u racunaru - "Logic" je limitiran na 1 GB,
To bi negdje i bio moj problem.

Ogi,valjda cemo se upoznati ako u skorije vrijeme navratis na Akademiju Umjetnosti(radim tamo).:)

Sasha Fishter 22-08-2007 02:05 PM

e malo skrenuto s teme, al jel ima logic multichannel? kad battery ubacis jel moze se izvuc kanali posebno?

Ogi 22-08-2007 05:51 PM

@"Sasha Fishter" - nije skrenuto sa teme (thread je "Logic 5 za PC");)

U "Logic"-u mozes da otvaras "multichannel" instrumente - nisam nikada koristio "Battery", ali gomila ostalih ("Culture", "Majestic", "Stylus RMX", razni "Intakt" instrumenti, itd) radi najnormalnije - otvoris "multichannel" instrument, napravis "Aux" objekte na kojima mozes odvojeno da procesiras sve te instrumente iz Multi setup-a i gotovo...

Interesantna i neobjasnjiva stvar se dogadja: imam dva PC-a, jedan je "Ghost" kopija onog drugog (identicni drajveri, software, hardware, setovanje sistema - potpuni klon); na oba kompjutera je ista verzija "Logic"-a (5.5.1); na jednom normalno otvaram SVE "multichannel" instrumente (koji podrzavaju tu opciju), a na drugom samo neke... :banghead:

@"tom" - iz te perspektive (iskoriscenje RAM-a) je potpuno nerezonski raditi u "Logic"-u na PC-u, jer je zaista zastareo - procesori, ploce, memorija i sve ostalo je mnooogo napredovalo od kako je "Emagic" prestao da razvija Windows platformu...

Jedna od stvari zbog kojih ne prelazim na "Nuendo" ili "Cubase" (osim navike i "sektaske Emagic lojalnosti") je i SYNC izmedju kompjutera - nema nacina da se ne "raspadnu" posle par taktova, ako nije "Logic" sa "Logic"-om, ili "Nuendo" sa "Nuendo"-m...(kod mene je to neophodno, imam prilicno "uvrnut" setup - Mac + 2 PC-a, u sva tri se radi i sequencing i audio).

Sto se vidjanja i upoznavanja tice - vrlo rado, ko prvi krene ne put - javlja...ti u Bgd, ili ja u BL.

dexyco 22-08-2007 07:25 PM

Quote:

Originally Posted by Ogi
Interesantna i neobjasnjiva stvar se dogadja: imam dva PC-a, jedan je "Ghost" kopija onog drugog (identicni drajveri, software, hardware, setovanje sistema - potpuni klon); na oba kompjutera je ista verzija "Logic"-a (5.5.1); na jednom normalno otvaram SVE "multichannel" instrumente (koji podrzavaju tu opciju), a na drugom samo neke...

Hmmm, ta dva PC-a onda moraju da budu hardware-ski ista, jer ghost kopira sve drajvere sa prve meshine na drugu, a onda mogu da nastanu problemi u koliko mashine nisu iste. Zato ti preporucujem da radis pojedinacni ghost za svaku mashinu. U koliko su u pitanju dva potpuno ista PC-a ili su bar najbitniji delovi isti, onda ne znam sta moze da bude problem...

Ogi 22-08-2007 09:20 PM

@"Dexyco" - Da, da, isti su (napisah, bas u delu koji si stavio kao "quote") - imaju identicne maticne ploce, procesore, hard diskove, audio karte,video karte, RAM...

Hvala na brizi - nisam to napisao kao "muku" za koju mi treba resenje, nego kao "eto, ima i takvih pojava" ...
:beer:

dexyco 22-08-2007 10:23 PM

U brzini sam procitao, pa nisam obratio paznju da li je u pitanju potpuno isti racunar ili samo slican. Bilo kako bilo, Windows je stvarcica puna bugova koje nikada necemo razumeti, pa moj savet ostaje nepromenjen, kad budes bio u mogucnosti, odradi svez sistem na drugom racunaru i napravi ghost. Inace nije na odmet na kratko skrenuti sa teme i srediti jedan ne tako vazan ali opet veci problem.

paki 23-08-2007 03:20 AM

....

All times are GMT +1. The time now is 06:43 AM.