![]() |
Navodno je rjeć o PEK-u bez digitalnog djela sa prepravljenim DCO djelom (da drugačije zvuči).
|
Re: Dolazi novi Prophet!
|
pa nije valjda da u to vjerujete :rotfl: :rotfl: :rotfl:
to bu prophet 5 kolio je Voyager minimoog :rotfl: :rotfl: :rotfl: SUCKERS :p :p :p :p to je kao da imas jupiter 8 i onda napravis all analog jupiter 8 s DCO.... Glupost + to bu vjerovatno dobar sint....ali da bu prophet ..... pa tko je uspio danas analogiju napravit istom ko staru NITKO.. nemoj mi ti (tebe prozivam) DON kao strucnjak za slusanje reci da vjerujes u tu glupost....;) |
lijepo zvuci .....svidj mi se ali tu ne cujem PROPHET ni rev 3 a kamoli rev 2 .... nije meni tu ni DCO ni FILTER od propheta ..samo malo slici ali nije to to + totalno drugacija EG od Propheta 5!!!
|
pa nece zvucati kao prophet to je sigurno. druga stvar , to sto je CEM znaci samo povrsnu srodnost. svako ko se bacio CEM sintevima zna da mu generacije chipova zvuce dosta razlicito.. npr. prva 33x0 od drige 337x, pa nadalje walodrfi sa 338x i 339x .. ovaj CEM filter je sasvim nov dizajn. a drugi CEM je zaduzen za DCO.
s druge strane, nije ni bitno dal zvuci kao prophet ili ne. ako sprava bude zvucala "dobro" i originalno.. koga je briga. ne cini se ni preskup, ako je 8 voiceva za 2000 dolara. ne u usporedbi sa Andromedom, ali u usporedbi sa drugim danasnjim polifonicima kao sto su SunSyn i Omega (koji imaju diskretne komponente pa je normalno da su puno skuplji) . jos otkad je Evolver izasao, prizeljkivao sam da naprave ovakvu varijatnu - da izbace digitalnu fazu i dodatni ADDA koji , po meni, totalno sje*e headroom i stanji zvuk. vidicemo.. idem skinut koji demo.. |
imas i primjer CEM marixa12 vCO i CEM matrixa6 DCO
nemaju veze jedan s drugim....inace ne zvuci lose...ali narode nemojte se zavaravat. ajmo ovako P5 i OBXa imaju iste CEMOVE !!!!! pa zvuce razlicito i dobna razlika je par godina...razliciti Cemovi i skoro 30 godina razlike je previse da bi ponovili isto... ALI samo naprijed nek je kvalitetan i orginalan i to je vec BOMBA...volio bih vidjt jedan novi spektakl..........vec dugo nisam:( |
nakon dema.. moj prvi dojam je da zvuci kao PEK, ali malo "zdravije" i cisce. bez one prljave digitalne distorzije. zvuk je u svakom slucaju "veci" od PEK. sad samo ostaje individualni ukus - kome se svidja/ne svidja bazicni karakter tog DCO-a i filter..
desktop sa 4 polifonije ovoga - ne bih odbio. za neke mono crckalice, ringmod efekte i arpeggia. brze envelope. bandwith mu ide u vise frekvencije od starog propheta to je sigurno. efekti sa lfo i fm dobor zvuce. ali za pad, bass i lead.. osnovne zadatke analogije.. mi je pretanak i nekako pre-drven. oberheim il neka druga stara pila ga pojede za dorucak. trebalo bi ga probat uzivo. u svakom slucaju drago mi je da se pojavio novi poly analog. i da to trziste jos uvijek zivi. aleluja. |
Aleluja
|
rekli bi vu Zagorju pri mesi ALE i LELUJA..soncece ti presvetlo :da: :da:
|
uu demoi bas nisu ubedljivi ...
|
All times are GMT +1. The time now is 06:39 PM. |